• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    Diskuze ke sdílení zkušeností s různými nastaveními. Proton kompatibilita, dual boot, key bindings atd.....
    rozbalit záhlaví
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    PICAZSOO: Me to taky sere/trapi nejvic z celeho sd ale co s tim zmuzu … najit jak se to dela step by step po kazde aktualizaci … mm ne
    PICAZSOO
    PICAZSOO --- ---
    REDSNAKE: Neznám nic, co by fungovalo jako switch, že to tam posadíš. Většinou je to nějaká kolíbka s malým 90° usb-c kabelem, kterej ještě musíš ručně připojit. Je to daný tím, že to má ten usb-c konektor na horní hraně. Teda existujou nějaký docky, co si můžeš vytisknout na 3d tiskárně. Mě se žádnej moc nepozdával, tak jsem strávil x hodin tím, že jsem si ve Fusion 360 kreslil dock, co bych přišrouboval zespoda na desku stolu - že bych tam ten switch jenom vrazil jako do šuplíku a čekal tam na mě permanentně nabitej (a aby se na něj neprášilo, jako když leží někde normálně na stole. Ale pak se mi podařilo rozchodit tu hibernaci, tak jsem to nikdy nedodělal. A teď už vůbec nemám čas, tak vlastně ten SD hlavně nabíjím a vybíjím.

Zkusím se rozhoupat a tu hibernaci zase nějak rozchodit. Ten měsíc, co mi to fungovalo, byl totální gamechanger. Nechápu, že to nepodporujou nativně - čekal bych, že cílovku to bude trápit víc.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PICAZSOO: No na switchi je uprimne super ten dock. Kdyz dohraju zadockuju, je uklizeno a priste je plnej. Neco podobneho deck nema?

Ja pouzivam sunshine. Muzu to apollo zkusit
    PICAZSOO
    PICAZSOO --- ---
    REDSNAKE: Je to řešení pro ty náročnější hry. U některých her ty stažený efekty nevaděj, ale některý hry jsou hodně o tom vizuálu a tam mi to dost pomohlo. Hlavně konkrétně na tom Apollo je super, že to řeší issues s nějakým multi-monitor setupem a 4k monitorama a podobně, co jsem v geforce gamestream ani v steam remote play nedokázal uspokojivě vyřešit. To Apollo oproti tomu jenom poslušně čeká, až se pokusí moonlight připojit a v ten okamžik všechny monitory zhasnou a jede to přes virtuální displey přesně na těch 1280x800. A můžeš rovnou skočit do steam big-picture mode. Teď jsem si to zkusil asi po 2 měsících pustit a všechno furt funguje jak když jsem si to před půl rokem jednorázově nastavil.

Plus teda na switchi mi to přijde docela pain - switch snad ani nemá paritu třeba s xbox controllerem, co se tlačítek týče a ten displej je teda miniaturní.

Já mám velkou tendenci tlačit to Apollo. Protože oproti třeba Sunshine nebo native geforce gamestreamu je to někde úplně jinde.

Plus jestli jseš zvyklej na switch, tak bacha na jednu věc - Steam deck žere mnohem víc baterky ve sleep modu než switch. Switch jsem klidně vytáhl po tejdnu a mohl jsem rovnou navázat v BOTW přesně tam, kde jsem skončil. Oproti tomu SD vždycky po týdnu zkusím zapnout a zjistím, že je úplně vyždímanej a musí na nabíječku. Což je fakt voser. Kdyby to nativně podporovalo klasickou hibernaci, tak rád těch 15-30 vteřin při startupu strpím výměnou za menší spotřebu ve standby. Protože s dvouma dětma se ke hraní dostanu jenom velmi nárazově a většinou to pak končí tak, jak jsem psal výš.

Povedlo se mi na chvíli hibernaci rozchodit, ale update Steam OS mi jí zase rozbil a nemám čas ani energii ty tanečky v linuxu dělat po každý aktualizaci.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PICAZSOO: Ja mel to streamovani rozchozene do switch oled pres moonlight ale nevim, asi me to nebavi, je to moc prace a opicek kolem. Chci neco zapnout a hrat.
    PICAZSOO
    PICAZSOO --- ---
    REDSNAKE: Jestli máš silný herní PC, tak se nabízí streamování z PC do SD. Nejlepší je https://github.com/ClassicOldSong/Apollo - vytvoří ti na hostovi virtuální displej o rozlišení identickým se steam deckem. Na SD pak použiješ Moonlight client.

Celkově je to mnohem stabilnější a lepší než standardní steam link, nebo jak se to přesně jmenuje.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    TOM_HOST: v noci, pri minimalnim jasu display, ma OLED porad nejlepsi kontrast.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    IKARI: Jo po case uz je lepsi se ptat co je lepsiho na LCD?

Dostupnost? ne, cekaci doba uz je stejna.
    Zaruka? ne, RMA stiznosti jsou stejne.
    SW? Moc ne, ty problemy s HW resi posledni beta/
    Windows? ne, drivery uz jsou venku.

Opravdu jedine co je lepsi je cena. A to o dost, takze LCD v akci a pak pripadne prodat po upgrade.
    IKARI
    IKARI --- ---
    MCKIDNEY: plus o neco lepe reseny kloboucky joysticku a spinace bumper tlacitek, a brevny indikator nabijeni (u meho LCD je bila dioda a ukazuje jen, ze nabiji - barevna toho umi indikovat vic jako jestli uz je nabito, nebo jestli nabiji pomalu) ;)
    IKARI
    IKARI --- ---
    REDSNAKE: jj, vetsina her se na tom da hrat, ale clovek by nemel pocitat s tim, ze pobezi kazda

Cybrepunk je taky uz 5 let stara hra, a tady nejde ani tak o to jak jdou detaily ty hry vyhnat nahoru, ale jak moc se daji stahnout dolu, a zvlast u her ktery se zadrhavaji na CPU te nizsi graficky nastaveni nezachrani - vim ze treba Alan Wake 2 nebo Returnal na tom bezi nekde mezi 20-30 FPS

ale jestli budes hrat doma, kde mas herni PC, jen u nej nechces sedet, tak je moznost streamovat po siti do SD, to funguje docela dobre
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    TOM_HOST: Hluk, spotreba, latence pameti a obrazovka? VR, HDR...
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    TOM_HOST: Není ten LCD hlučnější větrákem než OLED?
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    MCKIDNEY: Oled je lepsi ve vsech ohledech? Jakoze krom vydrze a obrazovky v cem?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    IKARI: tak pokud se nepletu nějaký ty cyberpunky a kdesicosi to furt dává, ne? To beru za novější hry.
    IKARI
    IKARI --- ---
    REDSNAKE: uplne vsechny novy hry to uz neda ... jak to presne je ale nevim, graficky narocny hry na tom nehraju
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Co jsem tak koukal tak to s nejakejma kompromisama furt zvlada i novy hry ne?

Praveze jediny moje herni zarizeni to neni a nebude, mam switch oled, herni komp ale ten je napojen na tv a ta je casto obsazena jinymi cleny domacnosti takze stejne nehraju.
    IKARI
    IKARI --- ---
    REDSNAKE: Valve, dle vlastnich slov, ceka az bude k dispozici HW, ktery bude vyrazne vykonejsi pri stejne cene a spotrebe, protoze jim upgrade nestoji za snizeni vydrze baterky - dneska jsou vykonejsi handheldy, ale zerou o dost vic a nejsou zrovna efektivni pri 15 W, na kterych bezi SD - takze driv nez zacnou vyvijet dvojku, tak musi byt na trhu hardware, ktery bude odpovidat tomuhle pozadavku, a ten zatim neni, takze to jeste par let bude trvat, pokud Valve nezmeni strategii
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jinak cenovy rozdil obhajis proste tak, ze je to tvoje primarni zarizeni na hry.
    Pokud ano, tak OLED je proste lepsi. Konkurence zacina na ROG ALLY X a tam se mrkni kolik te bude stat :)

Na ty zbyle otazky si musis odpovedet sam, ale uprimne soucasna sleva 20% je hell of a deal.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    OLED vs LCD uz neni vhodna otazka. Specialne po zlevneni 256GB verze.
    Pokud mas na to rozpocet, tak OLED je lepsi ve vsech ohledech.
    Pokud na to nemas rozpocet, tak dostanes porad uzasny deal.

Otazky dneska jsou:
    Koupit pouzity 64GB a upgradovat vs novy.
    Koupit pouzity a nove joysticky vs novy.
    Koupit miniPC s Ryzen APU misto steam deck (prenosne, USB powered, potencialne vykonejsi - ale neni handheld)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TOM_HOST: No, skoro jo. Je fakt, ze si ten cenovej rozdil taky porad nemuzu obhajit sam pred sebou..
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    REDSNAKE: Oled je temer dvakrat drazsi na bazarech nez lcd … umele samosebou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam