• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    PICAZSOO
    PICAZSOO --- ---
    Já bych hlavně doporučil kabel aspoň tak dlouhej jako je ten na originálním zdroji ke SD.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    V alze ted maji za luxusni cenu:

https://www.alza.cz/fixed-gan-s-2xusb-c-a-samonavijecim-kabelem-podpora-pd-3-0-65w-bila-d13070678.htm

A kdybych si kupoval neco pro sebe, tak tohle:
    https://www.alza.cz/mobile-origin-gan-100w-compact-multihub-charger-pw18-with-3x-usb-c-usb-a-d13095336.htm
    + Kabel
    + Podpora 100-240V AC
    + 65W + 30W staci na notas a SteamDeck :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    TOMICK: 45W USB Power Delivery je minimum. Dneska to najdes vsude a moje doporuceni je vzit 65W pouze pokud pouzivas dockovaci stanici.

budou fungovat i mensi, jenom proste nabijis dele.
    PICAZSOO
    PICAZSOO --- ---
    TOMICK: Tahle samsung nabíječka prý je ok - vejde se do toho velkého obalu:
    Reddit - The heart of the internet
    https://www.reddit.com/r/SteamDeck/comments/ugm0ud/probably_the_best_eu_charger_for_steamdeck_case/
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    TOMICK: Davam to na generickou USB C nabijecku. Predtim jsem to mel na Lenovo 68W, ted jsem tu zmet nabijecek, co jsem tam mel, trochu konsolidoval a dal tam Anker Prime Charger 200W. Se spravnym kabelem oboji nabiji "rychle", pozna se to podle jasne bile svitici kontrolky vedle nabijeciho portu.
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    Zdravim! Neporadili by jste mi nekdo nejakou alternativu k nabijeni oled steamdecku? Ta UK redukce, co sem k tomu dostal, se mi strasme nelibi:) dik moc
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Spis az ti prijde, tak zapoj do elektriky a priprav se ze prvni update muze trvat dlouho a bude pravdepodobe potrebovat restart rucne.

Celkem casta stiznost novych uzivatelu zpusobena tim, ze deck ma stary FW z tovarny.

Nebo aktualizovat rucne v Recovery.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    no jak to čtu, tak origo bude asi nejjistější cesta :) zatím čekám na doručení (doufám, ze v úterý, uz se nemůžu dočkat), pak se pořádně seznámím s handheld modem a dock vezmu stejne asi až za par týdnů.. a urcite vezmu origo
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    To je chovani USB docku obecne, ale Steam Deck ma problem s USB inicializaci pri startu. (Wayland/Gamescope nerozpozna spravne monitor pokud to startuje s externim monitorem v grafickem boot rezimu.)
    SMIICH
    SMIICH --- ---
    SUBTITLES017:
    Můžu přidat vlastní zkušenost: doma mám Lenovo 40AC a Lenovo 40AY.
    Lenovo 40AC (Thunderbolt 3 dock) mi se Steam Deckem nefunguje – Deck neumí Thunderbolt, takže funguje maximálně nabíjení, ale žádný obraz ani USB.
    Lenovo 40AY (USB-C dock) se Steam Deckem funguje normálně – obraz, klávesnice, myš, nabíjení.
    Občas se mi stane, že po připojení nenaskočí obraz a musím odpojit a znovu připojit monitor / dock. Podle zkušeností na fórech je to běžné chování Steam Decku + USB-C docků, není to problém konkrétního modelu.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KAPITAN_JACK: Hmm tu mam na ceste a zitra tu bude. Neodolal jsem sleve.
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    MCKIDNEY: 6-in-1 Multifunctional Docking Station for Steam Deck
    V tuhle chvíli asi zkoušet jiné nepotřebuju, kdybych kupoval nový, tak zkusím asi ten ofiko...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    KAPITAN_JACK: Kterej od nich mas? Mam tu nekolik a muzu poslat na zkousku. Zatim jsem nemel problem s AlzaPower, JSAux OmniCase a ofiko.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    JUNGLER: Ano, pro Xbox controllery je casto potreba upgrade firmware na Win10 a Xbox.

Mel jsem jich par a za 10 minut ma clovek poreseno na roky dopredu. Specialne s 8bitDo Xbox s magnetickym joystickem za 700Kc
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    KAPITAN_JACK: hm dobrý vědět.. s origo steam dockem předpokládám ze by snad vše mělo být ok..
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    SUBTITLES017: Já mám JSAUX dok a ten nefunguje s některými televizemi (PC monitory a projektory zatím všechny fungovaly). Zkoušel jsem to se třemi, na jedné (staré, ani ne FullHD, v hotelovém pokoji) fungoval, na dvou novějších ne - Deck poznal, že se připojil monitor a vypnul displej, ale TV pořád hlásila No Signal. O možnosti updatu FW jsem nic nenašel, když jsem to reklamoval u JSAUX, tak mi poslali nový, ale ten taky nefungoval.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    MCKIDNEY: S těma xbox ovladačema jsem občas měl problémy a musel jsem je updatovat pres pc aby mi fungovaly na SD. Každopádně předpokládám, že novej steam controller tyto prudy vyřeší :) už se na něj těším :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SUBTITLES017: Ano dock ma Firmware, Ano aktualizace pres linux muze byt problem. To se treba tyka hlavne Xbox ovladacu (dobra rada pro nekoho kdo kupuje ovladace ke Steam Deck je pripojit k Windows nebo Xbox a pak slapou normalne)

Nestoji to za extra penize, ale neplatis o moc extra. Adapter, Kabel, takovy hub a dock je kolem 70 dolaru tak nebo tak.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    MCKIDNEY: no nevim tedy, jestli to není blbost, ale k těm updatum FW jsem našel tohle:

"Originální dok je jediný, který dostává aktualizace softwaru přímo přes systém Steam Decku. Valve pravidelně vydává opravy, které zlepšují kompatibilitu s různými televizemi a řeší problémy s obrazem. U neoriginálních doků musíte (pokud to vůbec jde) aktualizovat firmware složitě přes PC."

ale ted jak to ctu poradne, tak asi chapu, ze se jedna o FW toho docku, takže asi o nicem ve finale...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SUBTITLES017: JSAUX posila zasilkovnou a je to do 5 dnu u veci skladem. (Je to OEM vyrobce dilu pro steam deck)
    Steam posila DPD a nebo zasilkovnou. Necekal jsem dlouho.

Nevim co mysli aktualizaci FW - pri tom externi USB nefunguje.
    Pokud si kupujes original, dtak nepotrebujes extra adapter.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam