IKARI: Rozumím. Je to určitě o prioritách, každýmu vyhovuje něco jiného. Já jsem hledal velký displej, zároveň jsem moc neřešil baterku, protože hraju 99% doma/indoor. Vím, že ty touchpady se u legionů často řeší, ale tady je aspoň jeden, slušně velkej. U Legion Go S je to už asi problém. Ale upřímně, ještě se mi nestalo, že by mi ten druhý touchpad chyběl. Co se týče SteamOS, to byl taky plán, resp. dualboot s win, který jsem si chtěl nechat, kvůli větší variabilitě třeba co se týče hraní starších her nebo her s anticheat programy. Nakonec to ale dopadlo tak, že jsem to samozřejmě chtěl otestovat, takže jsem zkusil pár her, pak pár dalších a najednou jsem měl plný disk i sd kartu a spoustu věcí rozehraných a už se mi to kvůli týhle akci nechtělo všechno mazat, když vlastně všechno, co potřebuju, běží úplně v pohodě. Časem bych to ale rád udělal. Co mě hodně překvapilo je ten displej, kterej je na LCD úplně úžasnej. Mám zkušenost s přechodem ze Switch na Switch oled a po tom skoku jsem si říkal, že už musím jenom do oled, takže z tohodle jsem byl trochu nervózní, ale ten displej je fakt boží. Samozřejmě to má svoje mouchy - hodně to větrá, už zmíněná baterka, zvuk v defaultním nastavení je vyloženě špatnej. Ale prostě přesvědčila mě ta velikost (u který jsem se bál, že to irl bude strašná plácačka, ale ve finále mi to přijde naprosto akorát do ruky), větší výkon, ta variabilita - ovladače se dají odpojit a udělat z nich myš, dáš to do docku s monitorem, klávesnicí a myší a máš stolní pc na RTS nebo CSko, má to tu opěrku jako switch, takže to můžeš mít postavený na stole a ťukat do toho jako do tabletu. Jako fakt mě to zatím hodně baví. A hraju na tom daleko víc a úplně jinak než jsem třeba hrál na switchi. Jako frontend používám Playnite a funguje to hezky. Není to samozřejmě úplně taková ta bezstarostná konzole experience, ale je to pořád úplně v pohodě. Když chceš hrát, hraješ, když se chceš v něčem vrtat, tak se jdeš vrtat. Ale já mám zrovna teď takový opravářský období, takže mi to vyhovuje. Jako za sebe můžu maximálně doporučit, za těch 8-10k co ty bazarový choděj je to hodně muziky. Asi, kdyby se to pořád prodávalo bych klidně dal i těch 16 za novej, což byla MOC, a koupil místo steamdecka, teď když už mám tuhle zkušenost. Samozřejmě co se týče aktuálních cen hardware, to je šílená písnička, a Legion Go 2 stojí myslím kolem 30, to už je třeba pro mě dost mimo.