• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUNGLERSteam Deck a další handheld PC - Switch je mrtvej Dejve, všechny gondole jsou mrtvý Dejve
    Diskuze ke sdílení zkušeností s různými nastaveními. Proton kompatibilita, dual boot, key bindings atd.....
    rozbalit záhlaví
    GREGI
    GREGI --- ---
    VACA: uz sem tam menil ssd tak vim jak easy na rozdelani steam deck je:) Mobily si opravuju uz skoro 20 let takze vim co znamena pain:D
    MCKIDNEY: s nonofiko baterkama nemam moc dobre zkusenosti:(
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    GREGI: Navody jsou a je pravda ze jsou odlisne mexi OLED ale nemusis kupovat ofiko
    GREGI
    GREGI --- ---
    Resil nekdo vymenu baterky? Na ifixit je na oled za 1600 a na lcd za 3300 wtf:D
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    SRC:

Steam :: Steamworks Development :: Steam Machine and Steam Frame Standalone Verified
    https://steamcommunity.com/groups/steamworks/announcements/detail/716780409378048028
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Steam Machine vyjde v létě 2026, oznamuje Valve | Spite.cz
    https://spite.cz/article/steam-machine-vyjde-v-lete-2026-oznamuje-valve
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    L.A. Noire - PCGamingWiki PCGW - bugs, fixes, crashes, mods, guides and improvements for every PC game
    https://www.pcgamingwiki.com/wiki/L.A._Noire

GitHub - VaanaCZ/LANVP: L.A. Noire - V Patch | A community-made open source patch for the 2011's video game L.A. Noire containing a set of fixes like an unlocked framerate or support for custom aspect...
    https://github.com/VaanaCZ/LANVP
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    MCKIDNEY: ok asi jsem zprovoznil.. můžeš prosím byt víc konkrétní ohledně toho modu? případně nějaký odkaz?
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    PRAASHEK: To je hodně složitá otázka. Z novějších "náročnějších" her jsem na tom zkoušel akorát Hogwarts, Sifu a Skate. Všechno jelo v pohodě. Ale hraju na tom aktuálně Flatout, Crash Bandicoot Nsane Trilogy, Disco Elysium a různý indie věci ze steamu, takže asi nejsem úplně někdo, kdo by mohl referovat o výkonu. Mě by asi úplně nenapadlo na tom pouštět nějakou AAA věc na velký detaily. Jak jsem psal, na velký hezký hry mám psko. Ten handheld vnímám furt jako nějaký kompromis. Zkus mrknout na nějaký youtube videa, lidi na tom úspěšně provozujou různý věci. Týpek, od kterýho jsem to kupoval, to právě provozoval hlavně jako desktop s egpu, což tomu zvedne výkon, ale vlastní zkušenost zatím nemám.
    Mám Legion Go 1. verzi, papírově by to mělo mít cca o 1/3 větší výkon než steam deck. Teď se prodává dvojka a k tomu Legion Go S. Ten je trochu menší, má napevno ovladače a je v něm předinstalovaný SteamOS, tak ten možná myslíš? Ty velký Legiony měli oboje windowsy. U toho S akorát pozor na Z2Go čip, lidi si na to stěžujou, lepší vzít prý starší Z1 extreme, mělo by to mít větší výkon než ty novější.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SUBTITLES017: Muzes mit vic a v tomhle pripade muzes nainstalovat i mod co opravdu neduhy.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    MCKIDNEY: našel jsem něco, tak vyzkouším… snad bude fungovat, je to otrava to porad vypínat a zase spouštět tu hru.. btw lze mit v launch options víc jak jeden parametr? mam zadaný příkaz pro lossless scaling.. jak tam zadat další příkaz aby byly aktivní dva?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SUBTITLES017: Myslim, ze mas v launch options pridat parametr o preskoceni launcheru.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MIKLO: co tak nejnáročnějšího ten tvůj Legion Go zvládne a jakou máš verzi? Dívám se, že se prodává v defaultu jak s win tak se SteamOS.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    taky vám rockstar hry padají po probuzení steam děcku? dělalo mi to la noire, gta iv, teď i rdr2.. kdyz mam puštěnou hru, uspím steam deck a pak chci jít znovu hrát, tak dřív nebo později to vždycky spadne.. předpokládám, že to má něco společného s rockstar launcherem.. neřešil to tu někdo a nevyřešil? :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MIKLO: Ma ofiko podporu a jde to udelat ze Windows jsou tam take. Hlavne hodne hrani a legrace.
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    IKARI: Díky za info, dobrý vědět. Zkusím tam časem ten steamOS nacpat.
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    IKARI: To se přiznám, že netuším. Zatím mi nějak všechno jelo na default rozumně a neměl jsem potřebu to překopávat, takže skrz mapování kontroleru jsem to zatím moc netestoval.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Uprimne si nemyslim ze HW je spatny, dokonce jsem i zvedavej Intel Arc, protoze AMD se nehrne do handheldu s novym RDNA a asi neuvidime dokud nebude playstation handheld.

Krome preferenci muj nejvetsi problem je cena. Protoze notes bude vzdy lepsi volba prvniho zarizeni. Takze bud musis dodat opravdu lepsi zkusenost a nebo opravdu lepsi cenu. SteamDeck dela oboji - nektere tyto nove handheldy me prijdou ze se spis snazi vydelat na "handheld". Ale to uz je vec kazdeho, zarizeni co delaji oboji neni trebe resit.
    IKARI
    IKARI --- ---
    MIKLO: ja docela hraju starsi hry a ten druhej touchpad je skvelej na mapovani cisel do radialniho menu - ten jeden, co je na tom Legion Go je ve Steamu plne konfigurovatelnej jak na Decku?

a jinak u starych her mam s linuxem lepsi uspesnost nez na windows - naposled jsem si zahral Hogs of War (variace na Worms z PS1 ery) a to nebezi na Win8+ ... pres proton neni problem (bylo by sice lepsi hrat pres PS emulator, protoze PC verze je zabugovana jak prase, ale to byla vzdycky) - a treba Gothic mi taky bezi stabilneji na Decku, nez na Widlich
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    IKARI: Rozumím. Je to určitě o prioritách, každýmu vyhovuje něco jiného. Já jsem hledal velký displej, zároveň jsem moc neřešil baterku, protože hraju 99% doma/indoor. Vím, že ty touchpady se u legionů často řeší, ale tady je aspoň jeden, slušně velkej. U Legion Go S je to už asi problém. Ale upřímně, ještě se mi nestalo, že by mi ten druhý touchpad chyběl. Co se týče SteamOS, to byl taky plán, resp. dualboot s win, který jsem si chtěl nechat, kvůli větší variabilitě třeba co se týče hraní starších her nebo her s anticheat programy. Nakonec to ale dopadlo tak, že jsem to samozřejmě chtěl otestovat, takže jsem zkusil pár her, pak pár dalších a najednou jsem měl plný disk i sd kartu a spoustu věcí rozehraných a už se mi to kvůli týhle akci nechtělo všechno mazat, když vlastně všechno, co potřebuju, běží úplně v pohodě. Časem bych to ale rád udělal. Co mě hodně překvapilo je ten displej, kterej je na LCD úplně úžasnej. Mám zkušenost s přechodem ze Switch na Switch oled a po tom skoku jsem si říkal, že už musím jenom do oled, takže z tohodle jsem byl trochu nervózní, ale ten displej je fakt boží. Samozřejmě to má svoje mouchy - hodně to větrá, už zmíněná baterka, zvuk v defaultním nastavení je vyloženě špatnej. Ale prostě přesvědčila mě ta velikost (u který jsem se bál, že to irl bude strašná plácačka, ale ve finále mi to přijde naprosto akorát do ruky), větší výkon, ta variabilita - ovladače se dají odpojit a udělat z nich myš, dáš to do docku s monitorem, klávesnicí a myší a máš stolní pc na RTS nebo CSko, má to tu opěrku jako switch, takže to můžeš mít postavený na stole a ťukat do toho jako do tabletu. Jako fakt mě to zatím hodně baví. A hraju na tom daleko víc a úplně jinak než jsem třeba hrál na switchi. Jako frontend používám Playnite a funguje to hezky. Není to samozřejmě úplně taková ta bezstarostná konzole experience, ale je to pořád úplně v pohodě. Když chceš hrát, hraješ, když se chceš v něčem vrtat, tak se jdeš vrtat. Ale já mám zrovna teď takový opravářský období, takže mi to vyhovuje. Jako za sebe můžu maximálně doporučit, za těch 8-10k co ty bazarový choděj je to hodně muziky. Asi, kdyby se to pořád prodávalo bych klidně dal i těch 16 za novej, což byla MOC, a koupil místo steamdecka, teď když už mám tuhle zkušenost. Samozřejmě co se týče aktuálních cen hardware, to je šílená písnička, a Legion Go 2 stojí myslím kolem 30, to už je třeba pro mě dost mimo.
    IKARI
    IKARI --- ---
    MIKLO: me by uprime chybely ty touchpady a prvni co bych udelal by bylo smazani windows, ale jinak jo, tohle dela konkurenci zajimavejsi ... otazka je kdy zdrazi i oni
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    Koukám, že rozhodnutí koupit za 8k Legion Go místo Steam Deck oled se nakonec docela vyplatilo. Místo gabecube k tomu koupím egpu a jsem pořešenej. Na to moje šmrdlání to stačí a na velký hry mám ps5.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam