• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GULAZDohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    ZIDANE: vzhledem k tomu, ze otec pochytil zaklady anglictiny prakticky jen hranim diabla a beholderu a bracha se naucil anglicky dik hrani magicu, tak me to ani neprekvapuje:p
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    TRAGED: a jeste Knight Lore:)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    AVATAR: Však co mě naučilo nejlíp anglicky?
    Škola? Chachá...
    Playstation a hry.

Byl jsem a jsem RPG hráč, čili porozumět příběhu bylo zásadní.
    Prvních pár her jsem hrál se slovníkem u ruky (druhá půlka devadesátek, takže o internetu doma jsem si mohl nechat zdát, nehledě na to, že byl placenej od impulsu, což už dnešní mládež zná jen z doslechu, takže by mě za hledání řešení na kdejakej zásek asi máma hodně rychle vykostila), ale hodně rychle jsem začal aspoň základním herním výrazům rozumět... musel jsem :-)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    TRAGED: Protože dnešní hráči by se neradovali z každé dosažené místnosti, naopak by si na netu stěžovali, že "to je těžký, to se nedá hrát" a výrobci by hru poslušně zlehčovali, jinak si další hry nikdo nekoupí... už nejednou jsem na Gamefaqs postřehl jako "otázku dne" právě dotaz, jestli si myslím, že jsou dney hry lehčí než dříve.

Ano, jsou. Právě proto, že před třiceti lety jsme mohli nadávat, že "to je kurva těžký, co s tím mám dělat?" tak akorát mezi kamarádama a doufat, že někdo tu hru zná a poradí.
    Dneska si budou hráči stěžovat na netu a... viz výše.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    JSW jsem měla s nekonečno životy a stejně nedala. :/
    A MM na default někam do šestnácté jeskyně. A ano, ta bota bude to poslední co před smrtí uvidím.
    GULAZ: jj dal jsem to na tri zivoty, ale trenoval jsem s temi dvaciti. 18 byla nejvetsi peklo.
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    TRAGED: napodobne:)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    GULAZ: Melodie JSW a MM mam tak hluboko zarytou v mozku, ze to bude to posledni co si kdy vubec budu pamatovat :-)
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    AVATAR: ty jsi dohral MM v defaultu se 3 zivotama? Tak to klobouk dolu. Ja to mel nejak "postelovany" a byla tam tusim 20 zivotu (pres celej ten dolni radek) a i tak jsem to dohral snad jedno nebo dvakrat.
    A Jet Set Willy jsem mel crackly rovnou s nekonecno zivotama a bez toho bych to nedal ani boh. Ale tu hru jsem miloval:)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Nekde to mam i CD s Win remakem Sentinel Returns..

Sentinel Returns (PC) - Gameplay - Level 1
    https://www.youtube.com/watch?v=cHsFnWRZggQ
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    AXTHEB: Sentinel zdimal ZXS do uplne mrte. Toho jsem se taky nahral...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    REFALLENONE: To mi pripomnelo Snetinel a jeho snad 3500 levelu (ale clovek nedelal vsechnny). Nedavno jsem nekde nasel heslo na level 2800 a neco.
    TRAGED: mm jsem dohral mnohokrat, point je, ze v te dobe vychazelo dost her, ktery byly pro decka bez znalosti anglictiny, ne(do)hratelne. A taky spousta zabugovanych a nedodelanych her. A pak samozrejme tuna her na skore, tedy nekonecnych. Byly to casto one man made games a podle toho to taky vypadalo ;)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    AVATAR: Jistě že i na gumaku měli hry konec. Už Manic Miner měl "jen" 20 jeskyní. A Sabre Wulf ságu jsem i dohrál, teda až na Underwurdle. To bylo strašné peklo. Byla to i jedna z 1. her co jsem na ZXS měl a tehdejší radost z každé další dosažené místnosti je dnes nedostižná.
    REFALLENONE: ja to dost hraval s brachou na gumaku, ale tam hry casto vubec nekoncily a netusim, jestli jsme to nekdy dohraly. Jen si pamatuju, ze se clovek musel dostat co nejvys :)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    REFALLENONE: Ano. Ne.
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    Když jsme u těch deep-old-school klasik, hráli jste někdo Quazatron? Hraješ za jakési tech vajíčko a kromě běžného střílení po ostatních je můžeš hacknout a ve vnitřním souboji vyhrát jejich zbraně a vybavení. Strávil jsem u toho hodiny, než jsem vůbec pochopil princip, ale nikdy se mi to nepodařilo někam dohrát. Je tu někdo, kdo to dotáh až k velikonočnímu kyberzajíčkovi (nebo čím mohla tahle divnost končit :))?

P.S.: Při googlení obrázku jsem samozřejmě našel všechno, na co se ptám, ale stejně... hráli jste někdo tuhle promakanou skoro-bych-řekl-RPG hru?
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    AZRAEL
    AZRAEL --- ---
    JUNGLER: od supergiant je super aj Pyre. fantasy basketball mixnuty s visual novelou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam