• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GULAZDohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Dragon Age: Origins - tenhle díl a vůbec celá série mě kdysi totálně minula a už se asi nedivim. Grafika mi přijde na dnešní poměry už docela hnusná, stejně tak ty přísně koridorový mapy. Příběh vypadá fajn, i když aspon teda do místa, kam jsem to dohrál žádná sláva. Ale co mě donutilo kliknout na tlačítko uninstall je boj! Kdysi jsem asi hrál nějaký rpg s takovým real time bojem, kdy se pauzne hra, navolí aktivity a jede. Ale bud už mě to nebere nebo tady je ten systém echt debilní, prostě se to nedalo... Postavy naprosto debilní, nepřehlednej boj, dost velká nevyváženost, v jedný místnosti enemáky rozšvihám jedna básen na těžší obtížnost, v další místnosti v bledě modrým na opačný straně na lehkou. Hlavně každej boj je pro mě strašnej opruz a nejradši bych to hrál bez něj jen na příběh..

Jinak k níže zmiňovanýmu, já patřím rozhodně do týmu Death Stranding, ta hra mi fakt uhranula a užil jsem si ji :) Ale zase asi chápu opačnou stranu. Přeci já jen mám v poslední době docela blízko k podobnejm divnejm hrám a mám rád i walking simulatory. Což tohle by se dalo i na jednu stranu brát, jako hodně propracovanej walking simulator, kde záleží na každým kroku/zatížení. Ale musim uznat, že ten začátek je takovej pomalejší a dost lidí odradí.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Jo, jo. Zkousel jsem to, ale tohle je hra, ze ktere ma clovek tendence vyskocit z okna. Ne, dik, to radeji zapnu praci prescas :D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ERRTU: Jojo, o This War of Mine jsem si včas něco přečetl a o hraní jsem ani neuvažoval :-D Jako fakt oceňuju, že někdo dokáže vyrobit hru, která dokáže vyvolat nějaké pocity, nebo přímo takovéhle pocity. Ale stejně jako se prostě nemůžu dívat na určitý druh filmů a seriálů, tak i tyhle hry musím oželet. Nervy mám jen jedny :-)
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    DEEFHA: v tom pripade ti vrele nedoporucim This War Of Mine. na tom se snad museli podilet hudebnici s radiohead a duch vlastimila brodskeho. v momente kdy jsem stal pred dilematem jestli a) necham sveho nemocneho prezivsiho zemrit nebo b) ukradnu duchodcum kteri nemaji jak utect z valecne zony jejich leky bez kterych pani umre, a vase postava se z toho co provedla zhrouti, to slo z disku a ja na panaka.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Beholder / 3 hodiny / Steam Deck

Beholder on Steam
    https://store.steampowered.com/app/475550/Beholder/

Čirá deprese a totalitní beznaděj. Během těch tří hodin, kdy jsem se v tom topil, mě jednou zatkli s celou rodinou, pak mi umřelo dítě, protože mi došly prachy, syna vyhodili ze školy a musel jít makat do dolů, pár sousedů jsem sice úspěšně udal, ale nakonec si stejně přijeli i pro mě a konec... Ne, tohle já prostě nedávám. Uznávám, že ta hra má dokonalou atmosféru, ale právě proto ji nedokážu hrát. Klobouk dolů a z Decku pryč :-)
    JOPS
    JOPS --- ---
    U Death Stranding musím uznat, že ta hra má naprosto boží atmosféru. Hrál jsem to na velké TV, se super zvukem a byl jsem posranej až za ušima, když přes hory prenasim mrtvolu :) ale ty hra taky není pro mě, má něco do sebe, ale radši si místo toho pustím dark souls :)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ERRTU:
    DAVESADE: tak trochu jsem to přehnal, hra na mě prostě dělala dojem, že to je právě "umění" a asi by mě nebavila a přesvědčily mě o tom dojmy a vyjádření lidí, kteří si ji užili a i ti, kteří si ji neužili, resp. podle těch vyjádření je to ještě větší umění, než jsem si myslel.

Rád bych poznamenal, že jsem milovníkem umění ve většině jeho podob, což mě ale nepřinutí obdivovat třeba Knížákovy kokotiny vyrobené na zakázku (na jeho zakázku).
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    PRAASHEK: píčovina úplně ne, je to jen tak moc jiný, že je to snad úplně nová zabavní platforma. ani film, ani hra a ani nic mezi tím. ds je jako umami. buď ti to hrozně šmakuje, nebo hrozně ne. a já nebudu snobsky předstírat za jakou nebeskou manu to nepovažuju jen proto, že to uvařil známý kuchař a prostě to nedojím s tím, že tohle mi prostě nezachutnalo, no.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Tak tohle v zivote nepochopim. Takovej masterpiece...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ERRTU: já podle recenzí a reakcí hráčů zjistil, že to je ještě horší, než jsem si původně myslel (a to jsem si myslel, že to je pičovina :)
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    Death Stranding / 8 hodin / PC
    ok, propatlal jsem se nějak až do fáze kdy už si můžu alespoň vysoustružit boty, mám postavený most, jdu na další výlet, krpál jako hovado, začne padat časový déšť, dalším krokem vpadnu mezi hordu bétéesek... a tak minutu bez hnutí čumim do monitoru a říkám si: proč vlastně? dolezu tam a za odměnu budu moct lézt dál nebo zpátky nebo lézt okolo... asi je to solidní game-art ale jako hra mě tento kojimův počin zklamal.
    ds si dovedu představit jako oskarový film v duchu revenanta, a velice rád bych se na něj koukl, ale na tohle dlabu. nabyl jsem dojmu, že tohle je takové to dílo (mohla by to být kniha, zmíněný film, divadlení hra, klasika je to u ruzných soch jako chudák špinarová/šteindler) u kterého se očekává, že pokud jste kulturní člověk, tak to budete prostě chválit, aka 'vidíte ho křupana, nepochopil death stranding'. ale tohle imho není hrozně divná hra, tohle je tak divný, že už to ani snad hra není, a nějakým podivným okruhem se vracíme k interaktivním filmům z devadesátek blahé paměti.
    nebudu lhát, nalákalo mě sousední audítko a tímto vyjadřuji svůj hluboký obdiv všem kteří to dohráli.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    DR_K: 9,89€? Must have, díky! ❤
    DR_K
    DR_K --- ---
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    DR_K: Ori byl krásnej, strašně mě bavila ta grafika a soundtrack, atmosféra celkově - ale skončila jsem přesně kvůli obtížnosti v jedné z těch utíkacích pasáží a po týdnu odložila hru navěky.
    Ona je dvojka? Že bych tomu dala šanci?
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Tak vypadá, že aktuálně mezi moje nedohraný hry přibyde S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky. Už ze začátku jsem měl sto chutí se na to vykašlat, protože nesmyslná obtížnost ve smyslu nepřátelé střílí za roh, přes dveře, přes zed, skoro vždy na jakoukoliv vzdálenost trefí a granáty hází skoro vždy přesně pod nohy, mě fakt nějak neoslovila. Pak jsem si na to zvyknul a dost mě to chytlo, i když tak zabugovanou hru jsem dlouho nehrál. No, bohužel v závěru (nejspíš) se mi hra totálně zasekne a konečná a na tohle asi už fakt nemám nervy..
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    GULAZ: No já nevim, buď si to už nepamatuju nebo mi ty starý klasiky plošinovky nepřišly tak šíleně těžký. Jazz Jackrabbit jsem hrál a přijde mi to teda jinde a ne nijak těžký. Duke Nukem 2d, Bio Menace. Všechno to byly spíš takový 2d střílečky a max tuhý bossové. Ori mi zatim přišlo jen o správným načasování a vyskákání nějakejch plošinek + sem tam nějaký nepřátelé, kteří sami o sobě by taková výzva nebyli. Nějak nemůžu z paměti vylovit podobnou hru z dávný minulosti, kterou bych hrál a to jsem se plošinovek a různejch 2d akcí nahrál fakt hodně :)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    GULAZ: o Earthworm Jim mi nemluv. To se nedalo.Ale možná to bylo jen ovladani toho portu pro WP.
    DR_K
    DR_K --- ---
    ori ma problem s tema utikacima pasazema. clovek si hraje uplne v pohode a najednou prijde difficulty spike jako krava. napoprvne jsem se do prvni tehle pasaze dostal s absolutne spatnyma vylepsenima postavy a malem to vzdal. nastesti jsou v cele hre "jen" tri. a ve dvojce uz je uplne vypustili :)
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    OMNISLASH: Blasphemous neznam, ale Ori je fakt super. Taky jsem se do nej dostal az na podruhy, ale pak to stalo za to. Metroidvania style hry jsem snad nikdy poradne nehral, maximalne tak klasicky plosinovky (Rayman, Trine, atd..) a tohle mi prislo na default obtiznost celkem podobny. Rozhodne lehci proti starym klasikam ala Jazz, EW Jim, atp.

Oba dily maj roztomilej pribeh a je tam prirozenej progress v obtiznosti. Pro me jedny z nejlepsich novodobych plosinovek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam