Death Stranding / 8 hodin / PC
ok, propatlal jsem se nějak až do fáze kdy už si můžu alespoň vysoustružit boty, mám postavený most, jdu na další výlet, krpál jako hovado, začne padat časový déšť, dalším krokem vpadnu mezi hordu bétéesek... a tak minutu bez hnutí čumim do monitoru a říkám si: proč vlastně? dolezu tam a za odměnu budu moct lézt dál nebo zpátky nebo lézt okolo... asi je to solidní game-art ale jako hra mě tento kojimův počin zklamal.
ds si dovedu představit jako oskarový film v duchu revenanta, a velice rád bych se na něj koukl, ale na tohle dlabu. nabyl jsem dojmu, že tohle je takové to dílo (mohla by to být kniha, zmíněný film, divadlení hra, klasika je to u ruzných soch jako chudák špinarová/šteindler) u kterého se očekává, že pokud jste kulturní člověk, tak to budete prostě chválit, aka 'vidíte ho křupana, nepochopil death stranding'. ale tohle imho není hrozně divná hra, tohle je tak divný, že už to ani snad hra není, a nějakým podivným okruhem se vracíme k interaktivním filmům z devadesátek blahé paměti.
nebudu lhát, nalákalo mě sousední audítko a tímto vyjadřuji svůj hluboký obdiv všem kteří to dohráli.