• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GULAZDohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce
    DR_K
    DR_K --- ---
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    DR_K: Ori byl krásnej, strašně mě bavila ta grafika a soundtrack, atmosféra celkově - ale skončila jsem přesně kvůli obtížnosti v jedné z těch utíkacích pasáží a po týdnu odložila hru navěky.
    Ona je dvojka? Že bych tomu dala šanci?
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Tak vypadá, že aktuálně mezi moje nedohraný hry přibyde S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky. Už ze začátku jsem měl sto chutí se na to vykašlat, protože nesmyslná obtížnost ve smyslu nepřátelé střílí za roh, přes dveře, přes zed, skoro vždy na jakoukoliv vzdálenost trefí a granáty hází skoro vždy přesně pod nohy, mě fakt nějak neoslovila. Pak jsem si na to zvyknul a dost mě to chytlo, i když tak zabugovanou hru jsem dlouho nehrál. No, bohužel v závěru (nejspíš) se mi hra totálně zasekne a konečná a na tohle asi už fakt nemám nervy..
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    GULAZ: No já nevim, buď si to už nepamatuju nebo mi ty starý klasiky plošinovky nepřišly tak šíleně těžký. Jazz Jackrabbit jsem hrál a přijde mi to teda jinde a ne nijak těžký. Duke Nukem 2d, Bio Menace. Všechno to byly spíš takový 2d střílečky a max tuhý bossové. Ori mi zatim přišlo jen o správným načasování a vyskákání nějakejch plošinek + sem tam nějaký nepřátelé, kteří sami o sobě by taková výzva nebyli. Nějak nemůžu z paměti vylovit podobnou hru z dávný minulosti, kterou bych hrál a to jsem se plošinovek a různejch 2d akcí nahrál fakt hodně :)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    GULAZ: o Earthworm Jim mi nemluv. To se nedalo.Ale možná to bylo jen ovladani toho portu pro WP.
    DR_K
    DR_K --- ---
    ori ma problem s tema utikacima pasazema. clovek si hraje uplne v pohode a najednou prijde difficulty spike jako krava. napoprvne jsem se do prvni tehle pasaze dostal s absolutne spatnyma vylepsenima postavy a malem to vzdal. nastesti jsou v cele hre "jen" tri. a ve dvojce uz je uplne vypustili :)
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    OMNISLASH: Blasphemous neznam, ale Ori je fakt super. Taky jsem se do nej dostal az na podruhy, ale pak to stalo za to. Metroidvania style hry jsem snad nikdy poradne nehral, maximalne tak klasicky plosinovky (Rayman, Trine, atd..) a tohle mi prislo na default obtiznost celkem podobny. Rozhodne lehci proti starym klasikam ala Jazz, EW Jim, atp.

Oba dily maj roztomilej pribeh a je tam prirozenej progress v obtiznosti. Pro me jedny z nejlepsich novodobych plosinovek.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    PSY_CHAOTIC: kdepak, u tehle typu her je lepsi si na YT pustit nejakej perfect run a nenervovat se
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    OMNISLASH: Já jsem na tento typ her evidentně hodně levej nebo mě to spíš i dost nebaví a nemám motivaci to pak hrát dál. Přitom kdysi jsem pařil hodně plošinovek a nepamatuju si, že bych dostával tak na prdel. I když je fakt, že třeba takovej Prehistoric :)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PSY_CHAOTIC: Me hrozne bavil Blašimus, protoze ta atmoska je proste naprosto neskutecna, do toho ta hudba.. proste pecka :) A minimalne stejne dulezity je fakt, ze mi prislo, ze v danem zanru je ta hra naopak celkem dostup a i pro hrace, co jsou na to uplne levi. Bohuzel cca nekde v pulce se to zlomilo a stal se z toho strasny pain. Ta obtiznost neskutecne stoupla a uz to byl spise opruz nez zabava z hrani. Tam jsem to utnul.
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Zjišťuju, že žánr metroidvania pro mě momentálně fakt není. Dal jsem tomu víc šancí u víc her a maximálně se dostanu trochu dál a odtud už se nehnu a asi mě to nebaví pořád to zkoušet donekonečna, mít chut prohodit ovladač oknem, pokaždý po exitu uvažovat o odinstalaci atd. abych se konečně dostal o kousek dál, kde mě zrakví něco jinýho a můžu si to dát celý znova... Momentálně třeba Blasphemous a Ori and the Blind Forest. Obě hry vypadají vizuálně dobře, zajímavě, ale....prostě ne. Možná to zkusím za nějakej rok, když nebudu mít moc co hrát :)
    GEE
    GEE --- ---
    TRAGED: Ne tak úplně. Ta hra neměla dobrý recenze ani v době vydání. A navíc vyšla (skoro) paralelně s FF XIII (která teda taky nemá kdovíjaký recenze, ale stejně jsem všechny tři díly sjel a olizoval se až za ušima)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    GEE: A nebo je to jen dalsi 14 let stara hra s davno prekonanyma mechanikama :-)
    GEE
    GEE --- ---
    Last Remnant/10 hodin/SteamDeck/#nedohrano
    Vzdávám to. Kdysi jsem záviděl, protože tahle hra vyšla jen na Xboxu. Teď už vím, že nebylo proč - technicky je to bída, herně je to bída. Už na začátku je potřeba nesmyslně grindit. Takhle to dopadne, když se Japonci pustí do vývoje s enginem, který neznají, na HW, který u nich nikdo nemá. Final Fantasy z Wishe.
    CICA
    CICA --- ---
    GULAZ: Věci (minimálně unikátní) se časem vrátí na základě jednoho eventu, ale není to zadarmo.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    GULAZ: nejhorsi je kdyz konecne zaplatis nejaky vysneny perk jako permanent abys o ten char hned prisel... ta hra by se mela spravne jmenovat "Darkest Dungeon: Sisyphos boulder".
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    FIONOR: na to jsem si i zvykl, sice těžko, ale jo. Nicméně v tom případě stejně koupíš novou postavu max lvl4. A na lvl6 ji prostě musíš nagrindovat. Navíc když ti nějaká chcipne tak tuším prichazis i o její věci, což je taky dost otravný...
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Z toho, co jsem slyšel, DD začne být lehčí, když ho člověk hraje jako simulátor tvrdého kapitalismu a hrdiny považuje za nahraditelné zdroje, které se nevyplatí zachraňovat a přehnaně léčit.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    dd je uchvatny simulator frustrace. prislo mi to jako takova herni verze hry o truny, szivate se s nejakou partou aby v dalsim behu skoncila roztrhana chapadly, mrtva hlady nebo v nejlepsim pripade polosilena, takze do ni nacpete desetitisice v blazinci a klasterem, pul hry ji nevidite a kdyz je konecne zpatky tak znova chapadla, hlad, silenstvi, zima, litva, politbyro... hlasim se do party "nikdy nedohraju".
    Ja to teda taky nedohral. Vzdycky jsem skoncil na moralku. I kdyz jsem mel hrdiny, co ji zvedali. Ale hral jsem to jen trikrat. Prilis pomaly a repetetivni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam