někdo hraje xcom 2 od firaxisu? po pár letech jsem to otevřel a jsem nešťastný jak mraveneček. jednou jsem to skutečně dohrál, ale od té doby se mi to nepovedlo. netuším, jak jsem to dokázal tehdy před cca 6 lety. je to nervák, nekonečná sada rozhodnutí, pro které člověk nemá žádné podklady, prostě se na něho hrne jedna událost za druhou, vlastně ne, další událost vždy naskočí ještě dřív, než člověk vypořádá s tou předchozí, a při herní mechanice, kdy emzáci střílí jak mistrovství světa a vaše ovečky jak na střelnici na matějské (nehledě na zkušenosti a typ zbraně), je to masakr. vojáci se nedají najímat, musíte je hledat, ale umírají jak na běžícím páse a uzdravují se tak dlouho, že i po dvou akcích, ve kterých jste nějakou šťastnou náhodou nepřišli ani o jednoho, jste bez armády, protože jsou všichni na marodce. festival frustrace. a to nemluvím o tom, že takřka na začátku hry už na vás vybalí "vládce", super mega emzáka, kterého nedokáží ve třech kolech sejmout čtyři lidi a to se trefují prakticky všichni a vždy (s velkým rizikem ztrát, ale jinak to nejde). za co, soudruzi, za co?
zkoušel jsem z hecu staré x-com, ale to ovládání už je tak neintuitivní, že mě to moc nebavilo.