FUNG: Díky, ale trochu se bojím jak by se snesl se současným kohoutem.
Už jsem takhle musela řešit cemani kohouta. On byl skvělý. Drobného vzrůstu leč černý jak uhel z pekla, reprák jak ilegální techno, soused mi posílal ve tři ráno zuřivé SMS ať s tím debilem něco udělám že mu budí děti, vesničané bázlivě ukazovali prstem a šeptali cos o plivníkovi. Hlídal si své malé hejnko tří slepiček se kterými jsem začínala, pojímal a staral se naprosto ukázkově.
Pak začaly být problémy jak jsem přivážela další a další slepicum. Kohout se upnul na ty své tři odkvétající brécy jak nerudný manža a zuřivě bránil jakémukoli sociálnímu mezislepičímu kontaktu, dokonce odháněl jakékoli nové slepicum od krmítka. Odstavování, sbližování, antikanibal spreje, nic nepomohlo.
No a pak když jsme se přestěhovali a hejnko začalo bobtnat, dostali jsme od dobré duše Sussex kohúta. Výstavní, velký, hrdý kousek. Než jsem stačila vyřešit nerudovské dilema dvou kohoutů a jednoho smeťáku, dostali se k sobě a sussex neměl zrovna success, za pár vteřin se válel v krvi, ten malý černý zmetek ho roztrhal.
Takže jsem sekerou vyléčila oba bo jeden byl na zdochnutí a druhý na zabití.
Pořídil se nový mlaďoučký sussex kohout který se ujal celého hejnka s takovým nadšením, že prcá i perličky.
Ale od té doby doporučuji kudy chodím Ayam Cemani. Nudíte se? Kupte si kohouta.