• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUSINDASlípky, slepice, kuřata, vejce :-)
    Klub je určený pro chovatele slepic a případné zájemce o chov. Výměna zkušeností, fotky našich miláčků....videa, fotky, zajímavosti ohledně plemen slepic.

Fotky ♥♥♥♥♥ více fotek

Máte slípky a zhruba kolik chováte kousků?

26 hlasy od 25 respondentů

rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    EXCITE: co děláte s kohoutama? Polívku?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    LUSINDA: Kohouta neee :) Stejně nějakej z toho vajička vyleze.. máme rekord 9 z 12 :D

LUSINDA: Kdyžtak se ozvu, díky :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    když vás zebou parátky, ale kamarádíte se s kozou, která má ještě pořád zimní kašmír (grab z webcam, takže blbá kvalita)

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    EXCITE: nebo můžeš dostat kohouta :-D
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    EXCITE: Můžu ti vzít do Prahy násadbová vajíčka od svých slípek (mám 3 kohouty) slípky mám velké těžké - směs barev bílé se zrzavým krkem - pařátky šedé, bílé, černé s měděným krkem, černé se smaragdovým leskem peří, dalmatinové (bílé s fleky černého peří. Pokud nechceš mix tak můžu dát kontakt na chovatele viz. spodní obrázek lokality - Velvary, Benešov, u Berouna.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Jinka asi bych na jaře potřeboval pár oplodněných vajec, máme jednu spolehlivou kvočnu,ale nemáme kohouta. Pha, Kladno a okolí.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    LUSINDA: Jo, dělal jsem to. pokud máš elektrickou líheň tak , neděláš nic. Líheň vše zařídí, jen musíš dolévat vodu, pokud by se odpařila..
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    už nechci čekat na kvočnu :-) tak zkoušíme umělý odchov. 🐔🐤🐤🐤🐤🐤
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Zdravím, je tu někdo kdo líhne kuřátka z líhně? :-) v dubnu budu zkoušet vajíčka Wyandotky velké stříbrné, Amrocky a Bresse Gauloise tak bych ráda jakýkoliv tip. (na co si dát bacha apod.)

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a popelky si lebedí, že slezlo to bílé svinstvo.... asi jsem to měla natočit, jak se tam rochnily....

MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CAROLIAN: To je nadhera :)!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    z naší zahrádky.... v noci mínus pětadvacet, v chlívku (kde mají bydlení i slepice) mínus deset... ráno venku mínus dvanáct, ale sluníčko a za větrem.... chybí tam jedna slípka, asi zrovna plnila plán snášky....

BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    CAROLIAN: Tak tak, každé slepicum se stává na podzim automaticky vlastníkem nového kvalitního péřového spacáku. :)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    LUSINDA: Taky nezavírám. Největší masakr jsem měl od sousedovic dementních buldočků. Co prokousali plot.
    Jinak klid.
    Klep klep ;)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SUFFOCATE: k tomu zateplení - slepice mají peří, když spí, tak si tím přikrývají i ty holé nohy - zvládnou i poměrně brutální mrazy, POKUD neomrznou - tj. neměly by mít v tom prostoru bláto, moc slepičinců a celkově vlhkosti. Bidýlko atd. všechno dřevěné nebo "nepřimrzací" (viz. Obecná škola, jak tam přimrzli žáci k zábradlí).
    Když máme hodně zimu (u nás v noci klidně -25), tak přikrmuju kukuřicí - někde jsem četla, že právě kukuřici déle tráví = déle se zahřívají

(odbočka - jenom my, šelmy, se zahříváme pohybem, býložravci a zjevně i ti ptáci, jsou zahřívaní mikrobiologickou laboratoří v trávicím traktu - takže v zimě fakt dbát na to krmení, a i jim třeba víc "dopřát")
    CHER
    CHER --- ---
    BLOODRAT: my máme psy, kteří jsou celoročně venku, takže podobnou havěť sem nepustí. Zejména jezevčík :-)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    NA_PYCZU: Masakr každý rok má otec, tomu to různé bystroušky porcují i v poledne.

Já jsem díky tomu docela paranoidní a fakt je hlídám, no zatím nevykuněno. Jenom párkrát smrt z čistého nebe, jestřábi tu jsou, tomu člověk nezabrání. Uvidím esli pomůžou teď ty perle.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    LUSINDA: My máme barák na kraji vesnice u pole, spoustu let se nám nestalo, že by nám něco slepice vymlátilo, ale jako malá si pamatuju masakr snad každej rok, stačilo je jednou nezavřít a byl průšvih.
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    SUFFOCATE: Mám sice automatický dvířka teprve půl roku, ale je to boží věc, jsou na světelný čidlo a ještě se mi nestalo, že by to holky nestihly. Často, když se výrazněji prodlouží den, nebo se znenadání zatahne, tak kouknu jestli jsou všechny uvnitř a zatím jsem spokojená. Baterky by měly vydržet rok, počítám, že v létě je vyměním, ať mám klid a baterky dodělám v něčem jiném.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    SUFFOCATE: bydlíme u lesa (obory) kuny tu jsou (vykunily nám kabely v autě :)) slípky nezavíráme 6 let a zatím klep klep vpoho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam