• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUSINDASlípky, slepice, kuřata, vejce :-)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Nenabizite nekdo i kurice? Chtela bych dve slipky do naseho haremu :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Pokud by někdo sháněl násadová vejce českých slepic. Tak vřele doporučuji. https://ceska-slepice.mozello.cz/ceskaslepice/

kontakty jsou ke stažení pod odkazem ""ZDE""" (vpravo dole)

Členové klubu
    https://ceska-slepice.mozello.cz/clenove-klubu/

Obvolala jsem asi 3 členy a super domluva :-) jsou opravdu rádi, že někdo chce chovat Zlaté české kropenky (Stříbrné české kropenky)

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Nikdy jsem je neviděla naživo, ale kohouti japonského plemene Onagadori vypadají opravdu fantasticky. Ocas dosahuje od 2 do 12 metrů. Evropskou obdobou dlouhoocasé drůbeže jsou kohouti Fénixky zlatokrké s ocasními pery dosahujícími max cca jednoho metru. (obrázek dole)

BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    LUSINDA: Jj, pravdaže, měly by mít tvrdší skořápku. Na to jsem zapomněla. Zkusím si toho víc všímat. :)

V domácím chodu vůbec člověk narazí na věci, o které je supermarketonakupující ochuzen...nejrůznější patvary, velikosti, tuhle jsem narazila na vajco bez skořápky (vápníku mají potvory dost).
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BLOODRAT: paráda :-) ty perličky mě zaujaly....prý dle toho co jsem četla mají dost tlustou skořápku. Babička je kdysi chovala mají nádherný peří. :-)

BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    LUSINDA: Vůbec nevím. Perle většinou snáší do křá a různých roští (náturou má blíž k bažantovi než slepici), ale na mé zahradě to nemají kam schovat. Jestli perloslípka něco nese a dává to do kukaní tak to nepoznám, ten můj chov je tak diverzifikovaný že snáška podle toho vypadá, plus sem tam se podaří anomálie a perlí vajco se v tom ztratí.

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BLOODRAT: Božka je kus. :-)) v zádu vidím perličky....jak je to se snáškou u nich?
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Porovnání rozvoru orpingtonky s ostatní hydinou. :)

EXCITE
    EXCITE --- ---
    CAROLIAN: Hele,když se do tebe nebo dětí začne kohout navážet, tak moc neváháš..
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    EXCITE: no já jsem bohužel takový hipster sedlák, právě že tohle nedokážu.... (takže mám dva hňupy, protože kdo by dokázal sežrat kůzlátka, že... zvlášť když jsou pojmenovaná, vypiplaná.....) Obávám se, že s kohoutama bych skončila stejně (respektive je mi jasný, že bych je časem musela zlikvidovat, než se povražděj navzájem, ale asi bych to ořvala, no)

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    EXCITE: co děláte s kohoutama? Polívku?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    LUSINDA: Kohouta neee :) Stejně nějakej z toho vajička vyleze.. máme rekord 9 z 12 :D

LUSINDA: Kdyžtak se ozvu, díky :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    když vás zebou parátky, ale kamarádíte se s kozou, která má ještě pořád zimní kašmír (grab z webcam, takže blbá kvalita)

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    EXCITE: nebo můžeš dostat kohouta :-D
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    EXCITE: Můžu ti vzít do Prahy násadbová vajíčka od svých slípek (mám 3 kohouty) slípky mám velké těžké - směs barev bílé se zrzavým krkem - pařátky šedé, bílé, černé s měděným krkem, černé se smaragdovým leskem peří, dalmatinové (bílé s fleky černého peří. Pokud nechceš mix tak můžu dát kontakt na chovatele viz. spodní obrázek lokality - Velvary, Benešov, u Berouna.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Jinka asi bych na jaře potřeboval pár oplodněných vajec, máme jednu spolehlivou kvočnu,ale nemáme kohouta. Pha, Kladno a okolí.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    LUSINDA: Jo, dělal jsem to. pokud máš elektrickou líheň tak , neděláš nic. Líheň vše zařídí, jen musíš dolévat vodu, pokud by se odpařila..
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    už nechci čekat na kvočnu :-) tak zkoušíme umělý odchov. 🐔🐤🐤🐤🐤🐤
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Zdravím, je tu někdo kdo líhne kuřátka z líhně? :-) v dubnu budu zkoušet vajíčka Wyandotky velké stříbrné, Amrocky a Bresse Gauloise tak bych ráda jakýkoliv tip. (na co si dát bacha apod.)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam