• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUSINDASlípky, slepice, kuřata, vejce :-)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    SIMCIIQ: zatím jsme neodčervovali.....pokud se u nich objevil průjem tak do vody kousek octa, nebo to je možná lepší heřmánkový čaj. (podávaný vlažný) dáváš jim nějaké vitamíny? jinak s vyhřezlou kloakou zkušenost nemám
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Čím odčervujete děvčata, prosím?
    Řeším teď jeden problém za druhým se svým hejnem. Jedna má průjem, tak ji musím pravidelně mýt zadek :D :D :D
    Druhé vyhřezla kloaka, tak jsem ji musela zastrkovat..
    Napadlo mě, že jsem vlastně nikdy neodčervila a že by se to mělo.. díky za radu
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    EXCITE: násadová vejce nejsou problém.....jen momentálně slepice nemám úplně z čistého chovu. Kohouti dva kusy marans a slípky mají hnědé skořápky, ale může Vám z toho vyjít klidně i olive egger (jednoho tu mám :-) , nebo slípka snášející tyrkysová vejce jako araukany. Barevně jsou slípky černé se zrzavým krčkem, bažantí (ty jsou pohledově nejhezčí) a pak barevné jak dalmatin. (bílé s čermýma tečkama) Snáší spolehlivě a mám i téměř stoprocentní líhnivost vajec. Cena za kus násadových, pokud by někdo chtěl 8 Kč kus.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    LUSINDA: Ahoj, já bych se výhledově o násadová vejce maransek taky hlásil :)
    CHER
    CHER --- ---
    LUSINDA: tady jsou :-)

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    CHER: uka slípky s brýlema :-D
    CHER
    CHER --- ---
    Nám už slípky krásně snáší. Před cca 1,5 měsícem jsme řešili, že se začaly klovat, často až do krve. Dostaly na hlavu "brýle" a je klid.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Nějaké nové přírůstky. Začíná nám tu bujet solidní diverzita. :)

Parukářka vedle orpingtoniky fakt vtipná, takovej vrabčáček vedle telete. :)
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    preposilam sbirku od kamaradu...

Kurník šupa! - Podporte chod komunitného kurína v Novej Cvernovke | Donio
    https://www.donio.sk/kurnik-supa?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    JESTEDMAN: já jsem teď udělala takové obaly na kýble s vodou - mám jemné plastové pletivo, z kterého jsem vyrobila takovou dlouhou "ponožku" do které jsem nacpala slámu a udělala z toho záchranný kruh kolem kýblů.
    Juta by asi byla lepší než plast, ale vzala jsem to, co jsem měla po ruce.
    Sláma má výhodu v tom, že se "nenacucá" - a když to slepice sežerou, tak se jim nic nestane - a na jjaře to hodíš na kompost.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    CAROLIAN: Už je oddělujeme do mrazáku, zbývají dvě.
    Dneska máme první vajco, tak to asi bylo tím.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    BLOODRAT: moje dvouleté slepice taky teď nenesou - taky už to bude v řádu cca dvou tří měsíců (mám různá plemena, tak se to různí). Pořídila jsem tedy letošní slípky od lidí, kteří se chtěli zbavit.... tak mám vejce od těch nových a doufám, že se holky zase prostřídají a nějaké to vejce na mě sem tam vypadne (mám tři staré a tři mladé slepice).
    Snůška hodně záleží na teplotách, jak byly tady ty mrazy, tak jsem byla ráda, že jedno vejce denně - co mrazy povolily, tak dneska najednou vejce čtyři (tj. zřejmě snesla i jedna z těch "starých").
    Moje slepice mají přístup do kozího chlívku (tepleji, závětří, a možnost najít různé zbytky po kozím krmení), přidávám jim červy a kočičí žrádlo, občas jim přidám i vejce (např. to zmrzlé prasklé - uvařím a hodím zpět slepicím - když mi přijde, že to nerisknu pro naší konzumaci, když bylo prasklé v chlívku).
    A v pošmourných dnech v chlívku svítím - právě kvůli slepicím, abych jim trochu prodloužila den alespoň na tu oficiální délku dne a nebyly ve tmě už ve tři odpoledne.

Nicméně měly by mít možnost v klidu se nažrat, nemáte možnost slepice a perle oddělit?
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Já už nemám třetí měsíc ani vejce. :(
    Slepice jsou rozmazlené, nevím co už jim přilepšit. Teď jsme si řekli s mužem že vyvraždíme perle. To je poslední co nás napadá. Jsou zlé, od žrádla zaženou i kohouta.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    *Plains* samozřejmě...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    TOMBRIDER: no skoro :-)) High Planes pod Skalistýma horama... právě se nám prohnal polární cyklón, mínus třicet tu není obvyklý...
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    CAROLIAN: Venku -31°C? Probuh kde máš kurník? V Kanadě?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    TOMBRIDER: mě taky v mrazech snáší..... venku -31, uvnitř -17... kdyby někoho zajímalo, jak vypadá mražený vejce... :/

TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Mám výběh uzavřený hustou sítí. Což obnáší sněhovou pokrývku která se blbě čistí. Jelikož jak se na to šáhne, tak to sype jak moučkovej cukr přes sítko. A člověk je jak vanilkovej rohlíček. Což je hezké do doby než skončí za krkem..
    Ale jinak pořád i v mrazech snáší. Jsem mile překvapen.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    jeden kuřecí vtípek na odlehčení :-) Jak vám krásky zvládají karanténu?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam