BLOODRAT: moje dvouleté slepice taky teď nenesou - taky už to bude v řádu cca dvou tří měsíců (mám různá plemena, tak se to různí). Pořídila jsem tedy letošní slípky od lidí, kteří se chtěli zbavit.... tak mám vejce od těch nových a doufám, že se holky zase prostřídají a nějaké to vejce na mě sem tam vypadne (mám tři staré a tři mladé slepice).
Snůška hodně záleží na teplotách, jak byly tady ty mrazy, tak jsem byla ráda, že jedno vejce denně - co mrazy povolily, tak dneska najednou vejce čtyři (tj. zřejmě snesla i jedna z těch "starých").
Moje slepice mají přístup do kozího chlívku (tepleji, závětří, a možnost najít různé zbytky po kozím krmení), přidávám jim červy a kočičí žrádlo, občas jim přidám i vejce (např. to zmrzlé prasklé - uvařím a hodím zpět slepicím - když mi přijde, že to nerisknu pro naší konzumaci, když bylo prasklé v chlívku).
A v pošmourných dnech v chlívku svítím - právě kvůli slepicím, abych jim trochu prodloužila den alespoň na tu oficiální délku dne a nebyly ve tmě už ve tři odpoledne.
Nicméně měly by mít možnost v klidu se nažrat, nemáte možnost slepice a perle oddělit?