• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CERNYRYBIZSebevražedná blbost
    Historky o příhodách zapřičiněných mládím, intoxikací nebo hloupostí, jež nenaplnily svůj tragický potenciál. Aneb jak nejstupidněji jste si ublížili?
    rozbalit záhlaví
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Já mám takový nůžky. Stříhal jsem nějakej tvrdej plast a pod ním byl kabel z lampičky.
    SCREWED_DEVIL
    SCREWED_DEVIL --- ---
    JOPS - Taky mám takový štípačky.
    JOPS
    JOPS --- ---
    cca 20 let zpet, v praci my v IT zapojujeme vysousec rukou v koupelne. Vezmeme klasickej napajeci PC kabel, odmerime vzdalenost. Sef rika, podrz to, skocim pro kleste, abychom ustrihli konec kabelu. Sef priklusal se stipackama a prestrihl kabel. Vazeni, to byla takova mrda, ze v celem patre vyletely pojistky, v dalce pipaly UPSky a sef na me, jsi okej? Rikam jo, v pohode, a ty? Jo jsem v pohode. My ten kabel nechali v zasuvce, kdyz jsme ho stipali... A diky bohu za ty drahe stipacky, sice tam po nasem zasahu byl vyrizly zub, ale aspon se s tim daly dobre holit draty :D :D

    takze nesnazte se prestipnout kabel v zasuvce :D
    SEVEN
    SEVEN --- ---
    CERNYRYBIZ: Když si vzpomenu, kolikrát tam jenom za těch pár let, co jsem byla poblíž, sbírali ostatky rozmetaný po okolí... brrrr!

    Nedaleko nás je přejezd na kraji vsi, rychlíky tam běžně projíždějí 140+ Běžná trasa procházek je z jedný strany trati, pak tudy přejít a vrátit se zpátky po druhý straně. Tak si tam jednou čekáme u stažených závor, přijede jedno auto, za ním druhé. Vylezou řidiči, chvíli koukaj, přejede jeden vlak, závory furt dole. Kouknou na sebe a jeden prohlásí: "nastup, nejdřív podržím závoru já tobě, přejedeš a pak se vystřídáme". Tak jsem šťouchla do manžela se slovy: "Hele, uvidíme masakr v přímým přenosu". Pánové se zarazili a v tu chvíli kolem prosvištěl rychlík...
    SCREWED_DEVIL
    SCREWED_DEVIL --- ---
    Asi 12 cm pod tim jističem.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SCREWED_DEVIL: A kde byl ten toroid?
    SCREWED_DEVIL
    SCREWED_DEVIL --- ---
    No a doplnim, že ten jistič váží aspoň 25 kilo
    SCREWED_DEVIL
    SCREWED_DEVIL --- ---
    No a pásovina vypadá asi takhle - tahle je 300 mm2:

    SCREWED_DEVIL
    SCREWED_DEVIL --- ---
    GENTIANA - ten jistič byl asi takhle velikej (od jinýho výrobce) a dole z něj trčely obnažený konce tý měděný pásoviny s profilem 4x7,5 mm:

    CERNYRYBIZ
    CERNYRYBIZ --- ---
    Jsem si vzpomnel na historku ne a priori moji (a i po tech letech si stojim za tim, ze ja nebyl tim blbcem), lec s moji ucasti a s potencialem rodinneho hattricku.

    Cele to zaclo zcela nevinne - od babicky jsme jako deti jezdili ze stanice Kolin-zastavka. Dnes uz je tam par let nadjezd, mozna deset, ale za nas tam byl normalni prejezd se zavorama. A pri kazde ceste nas maminka na zavory upozornovala, ze muzem jit jen kdyz jsou nahore a necinkaj. Takze kdyz jsme zatocili kolem zidky cestou od domova duchodcu (babicka bydlela kousek od nej, ne v nem), bud jsme videli, ze jsou zavory nahore a sli jsme, nebo jsme slyseli, ze cinkaji a cekali az projede vlak.

    Onoho dne - bylo mi asi tak sedm, brachovi ctyri - jsme sli jako normalne. Jenze zavory byly dole uz ve chvili, kdy jsme zahybali kolem rohu. A bracha byl sice uz dost velky, aby se nevodil neustale za ruku, ale zas dost maly, aby pod tou zavorou prosel i pod sklopenou, aniz by si ji vsiml.

    Coz udelal. A ted - zavory uz byly dole aspon minutu, prijez vlaku byl evidentne velmi blizko. Bracha presel koleje, pak se ohlidnul po nas - a kdyz videl, ze my dva stojime za zavorou, rozcupital se zpatky.
    Prvni zatroubeni, vlak je u skladu a masinfira rychliku z dalky vidi dite na kolejich. Mama rve "Stuj!" . Bracha si to nevylozi jako "vrat se a zustan na druhe strane" ale fakt stoji. V tu chvili vybiham ja, nadzvedavam zavoru, pet kroku, chytam brachu, a bezim s nim az k zabradli druhyho konce nastupiste. Druhy zatroubeni, otacime se - vlak vjizdi na prejezd, pres kterej prave bezi nase maminka. Ten vlak nejel "moc rychle" , ale takovych padesat urcite a nemohl by zastavit ani nahodou. Stihla to tak tak, vlak ji minul asi o pul metru, rozplacla se na betonu nastupiste a rozbila si koleno.

    V soku pak byla jeste pul hodiny potom, co jsme vystoupili v Praze. A nechtela si nechat vysvetlit, ze ja to prece uz vyresil, a bylo zbytecny, aby se pod vlak vrhala i ona...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SCREWED_DEVIL: k tomuhle bych asi potřebovala infografiku.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Já jsem jako malé zvědavé dítko rozebral hračku - sanitku a majáček měl takové krásné 2 drátky. Z baterií to už sotva něco dělalo, tak jsem se jal otestovat napájení ze zásuvky. Majáček se sice nerozzářil, ale drátky ano a následně se odpařili, já naštěstí nikoliv :D
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    ja jsem takhle coby malej harant strcil do zasuvky dlouhou pinzetu - pekne kazdou nozku do jedny dirky - slupku jsem taky dostal peknou a pinzeta se pritavila do zasuvky:p
    SCREWED_DEVIL
    SCREWED_DEVIL --- ---
    Eště jsem si vzpomněl na jednu elektrickou - byla to moje první šlupka, mi mohlo bejt kolem tří let...

    Zejména my starší možná pamatujeme takovou plechovou skákací žábu na klíček... No a já jsem jednou vrazil ten klíček do zásuvky. Nejspíš mě zachránilo asi to, že jsem tim štrejchnul o zemnící kolík. Rána to byla taková, že jsem přeletěl přes celou místnost a koupil to zezadu o zeď... No a měl jsem popálenou ruku. Pamatuju si to, jako by to bylo včera. Od tý doby jsem si hrábnul na 220 mockrát. Možná asi proto jsem se stal elektrotechnikem, i když jsem původně chtél dělat něco jinýho, nicméně i tam se elektrika nemálo vyskytuje, dokonce VN.
    SCREWED_DEVIL
    SCREWED_DEVIL --- ---
    Jo zapomněl bych... Ten metr už pak nešel rozmotat ani srolovat.
    SCREWED_DEVIL
    SCREWED_DEVIL --- ---
    A co elektrický zkraty ? - Jedna storka už trochu letitá:

    Šéf mi nařídil, abych vzal metr a změřil toroid, kterej obepínal pásovinu 4×250 mm2... Pásovina sice byla izolována, ake o několik málo cm vejš se nacházel hlavní jistič.

    Měrim... hlásím... pustím metr... ten se srolovává... A štrejchne akorát mezi dvě fáze. BUUUM !!!

    10 minut slepej a 5 minut hluchej.
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    NA_PYCZU: ja jsem profukoval zanesenej horak zhasnuty karmy stlacenym vzduchem, kterej je asi spis kyslik, nez cokoliv jinyho...na obalu se pise "mimoradne horlavy aerosol" ))) parkrat jsem to pak normalne profouknul pusou a po par minutach jsem si blahove myslel, ze uz to vsechno asi bude pryc a ze to zkusim zahnout. no, nebylo.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    K plynové troubě.
    Není to moje historka, leč matky a jejích tří bratrů. Je hodně letitá.
    Strýcové jsou ročníky předválečné a těsně poválečné, matka tak nějak mezi nimi.
    Takže strýčkové ve věku patrně nějak pubertálním někde našli patrony a vymejšleli blbiny. Takže co třeba udělá patrona v zapnuté plynové troubě. Tak je tam hodili a matka se zrovna vyskytla u následků.
    Odmítala v plynové troubě cokoli péct. Když jsme bydleli s babi, tak ji musela zapínat babka, nebo jeden z pachatelů výbuchu, který s náma nějakou dobu bydlel. Když jsme se odstěhovali na sídliště, tak se peklo v remoskách, včetně štrůdlu a vánočního cukroví, to se teda ještě peklo u sousedů, se kterýma jsme kamarádili, kteří měli troubu elektrickou, jestli ze známosti dostali kombinovaný sporák nebo si ho rovnou zvládli koupit, to netuším.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    VOIKUKKA: S tím plynem :D.
    Měli jsme v paneláku plynovej kotel. V kotelně, co byla vlastně místnost přístupná z chodby na patře.
    Jednou takhle myla máma nádobí a nějak jí netekla teplá voda. Tak mě poslala se podívat na kotel.
    Vlezu do kotelny, kotel celej hoří a je do ruda rozpálenej.
    V klidu se otáčím, jdu domů a do kuchyně za mámou že "kotel je nějakej divnej".
    Máma vypla vodu, šla se podívat do kotelny. Výkřik, bušení na dveře sousedovi. Ten obratem vypíná plyn.
    Tohle by asi klidně vzalo celou bytovku :)
    VOIKUKKA
    VOIKUKKA --- ---
    Myslím že největší blbost byla, když jsem chtěla dobrovolně zažít bouřku v Alpách. Nevím co bylo horší zda být na vrcholu, nebo pak běžet lesem, kde každou chvíli spadnul strom přes cestu. Říkala jsem si, že tohle už nechci zažít, ale v Tatrách jsem ji chytila nedobrovolně podruhé.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam