• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BORECSUPPORT UKRAINE
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    Mame u nas v Praze na gauci 28 letou holku z Ukrajiny. Pry ma na pristi tyden pres znamou predjednane nejake mozne zamestnani. Kazdopadne zkousim: Nema tady nekdo volny pokoj v Praze na cca 1-4 tydny?
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    ZELENY_CAJ: mrkni do passportu, jestli ma vizum strpeni. Pokud jo, tak legit.
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    Díky všem za support, už máme jednu holčinu s chlapečkem ubytvané u nás doma! Jsou milí a malej je tu ve svém živlu.
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    což takhle udělat nějakou speciální prémiovku NYX na podporu UA?
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    Poptavka - Ubytovani na Slovensku
    matka+dcera, mozna babicka, ted si vymenujeme detaily po whatsappu, je to rodina work frienda co dostal povolavak a radeji odsouva rodinu pryc.
    #ubytovani
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Humanitární koridor přímo na Ukrajinu - Hlavní stránka
    https://www.facebook.com/koridorUA/

JANDOS
    JANDOS --- ---
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    tady nějaké info kdo by měl zájem o pomoc s #transport
    - bohužel jsem nenašel pro lidi kteří chtějí pomoc s převozem žádné oficiální info, web/FB SK policie apod. nic, nevím jak je to ted
    - FB skupiny jsou zaprvé zavalený různými reporty a žádostmi o příspěvek, nějaké konkrétní info se v tom dost ztrácí a zadruhé je to dost chaos, v jednu chvíli tam lidi píšou at v žádnym případě nikdo nejezdí na místo bez předešlého kontaktu s koordinátory a zároven at v žádnym případě koordinátory nikdo nekontaktuje a je tam spousty výkřiků o různých fámách které v tom opravdu dělají dost bordel
    - doporučuju tam jet přes noc, jsou volné silnice a pokud budete spát v autě/ve stanu tak pak při spaní přes den nezmrznete
    -co se týka přechodu Ubla, kde jsem byl já (na FB někdo psal že do Vys. Nemeckeho už pouští jenom autobusy), byl tam opravdu klid a vypadalo to dost spořádaně, bylo tam dost málo lídi, ale auto vám zaplní do pár minut :), když přijedete do obce tak se dá zaparkovat podél mostu, dál vás už ani nepustí, musíte pěšky přímo do sběrného místa ke stanu s českými dobrovolníky kde nabídnete odvoz, je to tam všechno poměrně jasné
    - co jsem pochopil od lídí které jsem vezl, tak na tomhle přechodu se nečeká - VŮBEC, pokud máte někoho na UA a chcete ho dostat pryč bez toho aby byl desítky hodin na hranicích, směřujte ho sem. Situace se ale samozřejmě může změnit
    - co přivézt bych ideálně být vámi "nějak" zjistil dopředu, co jsem pochopil (platí pro včerejšek samozřejmě) tak potravin a pité mají na místě opravdu hafo
    - hafo jídla dostanou lidi na cestu, opravdu pro ně není potřeba nic vozit (raději šetřete místo v autě), jídlo jim můžete nakoupit cestou zpět, co budou chtít :)
    - autosedačku pro děti Vám dají na místě, dobrovolníci na místě jsou super ochotný
    - stojí to za to, ale připravte se na emotional damage :(

asi jsem dost věcí co je potřeba napsat nenapsal, kldině se ptejte ;)
    (fotku "svých" uprchlíků nemám, přijde mi to pro ně ponižující)
    TBC
    TBC --- ---
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Tchaj-wanska Tunghai University vypisuje full stipendia pro ukrajinske studenty, prevazne ekonomicke obory, ale i cinskou filologii, deadline 31. kvetna 2022.

FREELA
    FREELA --- ---
    Mezinarodni server na nabidku/poptavku ubytovani

Ukraine Take Shelter
    https://www.ukrainetakeshelter.com/

#ubytování
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Docela živá skupina, na nástěnce jsem nenašel

Nabídky pomoci prchajícím Ukrajincům
    https://www.facebook.com/groups/4875360895912060/?ref=share
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ADAMIRA: nicméně ve FB skupinách pro změnu vyzývají jet na hranice na blind - tohle info se opravdu mění během minut

Pomáhame Ukrajincom v Prešove
    https://www.facebook.com/groups/pomahameukajincomvpresove

Končím s řešením po netu - z Prahy, to opravdu nemá cenu, na hranicích je mimochodem stále dost ubytování (nebo kus od hranic) - na booking, takže dneska odpol/večer vyrážím a budu to operativně řešit na místě (tzn. kdyby jste někdo potřeboval lokální transport nebo SK > ČR pro někoho tak mi klidně napište SZ)

#transfer
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    TUHO:
    Ta Tiana
    11i. bui1ř5te5zp13n3a vn 136:so473f1 ·
    EDIT 12.3. - NOVE INSTRUKCIE, editovaný text
    Priatelia s autami ,
    situacia vo Vysnom Nemeckom je taka, ze im chybaju dobrovolnici na #transport / prevoz ludi z hranic do miest na Slovensku (napr. aj do Ziliny, kde je ubytvacich kapacit dostatok, ale nema ich kto tam previezt). O pomoc ziadaju Maltezski rytieri, potrebovali by, napisem, ako to je - zadarmo, len cista filantropia, ochotnych soferov na dennu aj nocnu smenu.
    INSTRUKCIE:
    ak mozete pomoct s odvozom ludi, zavolajte na toto cislo - 0907 420 249 - je to cislo priamo na Velitela smeny Maltezskych rytierov, ktory je pritomny v ich registracnych stanoch hned v prvej linii na hraniciach,
    velitel vas usmerni ohladom momentalnej situacie (moze sa velmi menit v case, zalezi aj, kedy pridu z druhej strany vlaky s ludmi a pod.) prejde s vami moznosti (kolko mate v aute miest, kedy mozete prist, kde mozete zobrat ludi, atd.),
    ked pridete na miesto, policajtom/kontrole povedzte, ze idete za Maltezskymi rytiermi, lebo ponukate odvoz a cakaju vas, policajti vas odparkuju a nasmeruju na stan maltezskych rytierov (cca 300m vzdialene, hned za priechodom, cervene stany - REGISTRACIA),
    v stane maltezskych rytierov vas zaregistruju a uz s vami budu komunikovat priamo oni.
    DAKUJEME v mene ludi na hraniciach.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Pokud je někdo z okolí

‼️AKUTNÍ SBÍRKA MĚSTA VYŠKOVA‼️
    ‼️Pondělí 14.3. a úterý 15.3. od 15:00 do 19:00‼️

Na základě nařízení Krizového štábu Jihomoravského kraje zahajujeme přípravu a zabezpečení vhodných prostor pro ubytování uprchlíků v počtu 100 – 150 osob.

‼️Akutně sháníme‼️
    ➡️skládací či nafukovací lehátka, matrace, deky, polštáře, dětské cestovní postýlky
    ➡️hygienické potřeby (sprchové gely, mýdla, šampony, kondicionéry, kartáčky na zuby, zubní pasty, dámské hygienické potřeby, ručníky, papírové utěrky, toaletní papíry, papírové kapesníky, antibakteriální ubrousky)
    ➡️potřeby pro nejmenší (plenky, vlhčené ubrousky, sunar, dětská kosmetika, oblečení)
    ➡️gely na prádlo, úklidové pomůcky a prostředky
    ➡️vybavení dětského koutku, koberec, hračky
    ➡️školní potřeby (tašky, batohy), pastelky, bloky na psaní a malování, výkresy, psací potřeby
    ➡️trička, tepláky pro ženy, mládež, děti
    ➡️talíře, příbory, hrníčky, misky

‼️Darovanou pomoc přijímáme‼️
    ➡️v budově Sportovní haly ve sportovním areálu Vyškov, Mlýnská 737/10
    ➡️vjezd ulicí Jungmannova pod viaduktem, bude umožněn příjezd autem až k hale
    ❤️DĚKUJEME, ŽE POMÁHÁTE❤️
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Uz je to 14 dni, na to mohla byt uz dávno hotova apka, tady de mohli vývojáři vytáhnout :/
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    IOM_NUKSO: díky. Jsem věděl, že to někde je :). S klukama (hasicema) jsem mluvil a u nás tohle nepotřebuju. Jejich sbírka už skončila a jede to na bázi města. Ti podle stránek taky nic, ale v pondělí jim tam cinknu a uvidíme.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Nedávno se někde na nyxu mihlo, že se hoděj autosedačky. Mám tady 3. Klidně bych to někam hodil, ale podobně jako xchaos nevím, kam. Praha
    Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam