• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BORECSUPPORT UKRAINE
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    HARDCABB: klikni na tlumocnici, navol jazyk, uvidis, jestli si budes moct vybirat region, z ukrajinstiny jich ale bude malo, pak jim napis, poslat veci postou a obecne komunikovat elektronicky zvladaji. Nebo pak prekladatelske agentury, co je maji nasmlouvane, z tech okrajovych jazyku mi ale prijde lepsi primy kontakt (ale mluvim za sinology, kteri jsou takovi...zvlastni).
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    DOBYTEK: dik, na to jsem taky narazil - tady teda musim ve Znalcich vybrat prislusnej Obor a vidim vsechny relevantni kontakty?
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    ahoj, mam par lidi z Ukrajiny, kteri by potrebovali oficialne(?) uredne(?) prelozit z UA do CZ nejaky dokumenty, typu diplom - pry to po nich chce zdravotni pojistovna. zkousel jsem to hledat, rekli mi ze je nejakej oficialni seznam na strankach ministerstva spravedlnosti(?) nebo justice.cz(?) ale je to tezky, protoze vlastne presne nevim co hledam.

pomuzete prosim? cekal bych ze o tudle sluzbu musi byt aktualne obrovskej zajem.

je to treba v nekterych kategoriich tady?
    https://www.pomahejukrajine.cz/nabidky

diky!
    NANNY
    NANNY --- ---
    Ahoj, do sbírky na Praze 5 jsme dostali větší množství dek, polštářů a povlečení ze zavřeného hotelu. Kdyby jste věděli, kde by byly potřeba, pište do pošty. Dík;)
    BOREC
    BOREC --- ---
    SLIWOWITZ: tímto bych tuto diskuzi zdovolenim uzavřel ;)
    SLIWOWITZ
    SLIWOWITZ --- ---
    ADAMIRA: Samotny AirTag ma dosah jen tech rekneme 10 m, potrebuje v okoli zapnuty online iPhone ktery "napraska" lokaci toho AirTagu, ale ve chvili, kdy se to deje, zobrazi iphone, ktery ten AirTag nasel, notifikaci (ta se mozna da vypnout - to ted nemuzu stopro overit, ale i kdyby jo, musi to zcela vedome udelat majitel toho iPhonu). Mne to prave pripada spis jako napad na urovni decka ze zakladky - stalkovat Terezu ze 7.B, ktera ma na iphonu vsechny online sluzby nonstop zapnute a notifikace bez rozmyslu odklikava tim asi pujde, ale obrana je tak trivialni (nemit zapnutou GPS/data na mobilu, kdyz jedu do tajnyho skladu zbrani apod., vypnout primo sdileni pres "Find My", nebo aspon premejslet, kdyz se mi ta notifikace objevi - to tam doufam zvladaj), ze se mi nechce verit, ze by to mohlo v realu zabrat na detekci neznamych cilu v miste prebirky humanitarni pomoci v UA. Jo, i ty "spionazni" hracky z wishe by imho mely vetsi sanci na uspech nez tohle.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCIDER: napadá mě jedině že dle něčí logiky bude koridor s humanitární pomocí na stejné trase jako dodávky zbraní

asi to bude blbost, netušil jsem že to funguje takhle omezeně (pouze v dosahu bluetooth/wifi) + teda to zní až moc sofistikovaně na rusy

navíc jak bylo řečeno, krabička sim karta+GPS modul vyjde mnohem levněji, někde na wishi :)
    SLIWOWITZ
    SLIWOWITZ --- ---
    NYX: No, mozna to neni "uplna blbost" jak jsem se vyjadril vedle, jen mi to prijde hooodne pritazeny za vlasy. I tak je to spis zalezitost OPSEC na strane prijemce - napada me X spolehlivejsich zpusobu, jak tam propasovat funkcni tracker, nez pribalit do krabice AirTag. Ale vzhledem k tomu, jak "sofistikovany" jsou nektery rusky covert operations bych se vlastne mozna nedivil tomu, kdyby to nejakej spion a la hosi z Vrbetic takhle opravdu zkousel, ale imho efektivita fakt minimalni az nulova.
    NYX
    NYX --- ---
    SLIWOWITZ: To popravde vubec netusim, airtagy nemam. Pokud se to tak chova, tak tim lip. Muzeme doufat, ze lidi nejsou blbi :-)
    EKG
    EKG --- ---
    SLIWOWITZ: Lidi...
    SLIWOWITZ
    SLIWOWITZ --- ---
    NYX: Kdyz se pobliz iphonu objevi cizi AirTag, tak ten iphone zobrazi notifikaci, ne? Jinak bych teda predpokladal, ze v destinacich, ktery by byly pro rusy potencialni, ale doposud neznamej cil, si lidi pohlidaj, ze jejich telefony automaticky neuploadujou gps data (jako onehda ty US zakladny odhaleny pres Stravu - to jsme se snad poucili)
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    moc nechapu, k cemu by jim bylo sledovat polohu humanitarni pomoci. chapal bych to u vojenskeho vybaveni... imho to tam nekdo zapomnel :)
    NYX
    NYX --- ---
    SLIWOWITZ: Ten iphone prece nemusi byt hacknuty. Default je, ze iphony funguji jako relay pro airtagy a proste tu lokaci predaji dal. Asi by bylo dobre, aby apple lokaci airtagu na uzemi UA proste neukazoval.
    SLIWOWITZ
    SLIWOWITZ --- ---
    ADAMIRA: To je blbost. Apple AirTag (na obrazku) nema zadnou GPS, pouziva Blutetooth/UWB, takze dosah okolo 10 m. Sam nikam lokaci posilat neumi, na to musi byt v okoli aktivni iPhone - a kdyby by se rusaci umeli nabourat do aktivnich iPhonu na UA, tak uz je davno zamerujou primo.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    GEISHA: dobře. Já jsem tam párkrát viděla jak zastaví dodávka a vykládají se z ní věci ale to samozřejmě může být něco domluveného. Pokud to píšou na FB tak určitě tvůj názor správnější
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    GEISHA: myslela jsem to tak že když peterpan jim to pošle třeba zásilkovnou tak ta jim to přiveze stejně jako kdyby on tam přišel s tím balíčkem osobně
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PETER_PAN: https://spolekvesna.cz/

Tady jsou hodně flexibilní tak si myslím že to dopadne dobře
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Má někdo info zda-li se dá do nějakého sberneho bodu, nebo někam poslat balíček s věcma? Mám nějaké nové, nepouzite a dobre veci ze seznamu který je obecně poptavan. Ale nemám čas nikam nic vozit a budu v ČR jen na 2 dny na otocku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam