• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAMAHLProkremelská propaganda, dezinformace a manipulace
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MATT:
    Ja osobne nedeklaroval, ze tu chci psat nejake komentare, jen ze mi nedava smysl, aby se tu copypastovalo ruske zpravodajstvi, ktere si umim odebirat sam jinde, jinak.

    A pokud to tu nevytvoril owner se zamerem to delat,m tak to tu zrejme je odsouzeno k mlceni a je to tak v poradku.
    MATT
    MATT --- ---
    trosku skodolibe podotku, ze vam to tu s tema komentarema nejak skomira. se asi nechtelo nikomu, co? ono tu jejich propagandu smysluplne vysvetlit vyzaduje docela dost znalosti a prace
    aspon se priznejte, kdo mi dal ban do 3. svetovy?


    jinak nesu nahled do ruske duse:

    Sitrep & The many futures of Ukraine by Russians With Attitude
    https://anchor.fm/russians-with-attitudes/episodes/Sitrep--The-many-futures-of-Ukraine-e1g08kq

    "rusove nedbaji na to, co si o nich svet mysli, ale vzdycky dostanou, co si zamanou. zato ukrajinci jsou jako romantici na speedu, postavy, co maji xp jen v charisma, ale zadnou silu".
    MATT
    MATT --- ---
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KOC256: někdo možná prozre. Hele, tím, že dokážu věcně argumentovat reálnými podklady, dělá mě to, alespoň pro mě samotného, lepším člověkem, než uřvané populisty, kteří tvrdí nepodložené hoaxy a nesmysly.

    Oproti Covidovym rozporům mi, bohužel, současné rozpory ohledně pro či anti ruské retoriky přijdou daleko vyostřenejsi. Tak prostě průběžně sbírám podklady pro argumentaci.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BRUKEV:
    jen k tomu "i jiní"... Já ti mínus nedal :-)

    Ano to upřesnění by bylo fajn. Protože takové divné spojení mě vedlo (zřejmě omylem) k implikaci, kterou jsi nechtěl.

    Ale pořád si stojím za to, že to je zbytečné... Nebo myslíš, že jakékoliv argumenty budou pochopeny, uvěřeny a že změní názory?
    MATT
    MATT --- ---
    VOJTHA:
    Hlavní Putinův propagandista Vladimir Solovjov vyhrožuje NATO (03/2022) - CZ titulky
    https://www.youtube.com/watch?v=wmOIyU97WiI


    ... ze vtrhnou na UA jsme jim taky nikdo nechtel verit...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    QWIFF: koukám další tužka, co potřebuje ořezat.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KOC256: takže vysvětlení, třeba to budou číst i jiní minuskari.
    Ano, první dvě věty jsou seriózní dotaz, zda někdo informace o pomoci pro uprchlíky z UA má. Ofiko informační zdroje nejsou úplně přehledne, v rádiu právě třeba uváděla snad Jourová, že státy se nemají bát vydat peníze na pomoc UA osobám, protože lze čerpat z nějakých EU programu.
    A určitě není pravda, zde znát odpovědi nic neresi. Protože bych tím rád argumentoval v diskuzích s vegetama, které mají argumenty uvedené v druhém odstavci a mnoho dalsich (Beru, že jsem tu vegeti citací mohl upřesnit, ať nedojde k omylu, ale i tak to dost lidí pochopilo správně).
    QWIFF
    QWIFF --- ---
    VOJTHA
    VOJTHA --- ---
    MATT: a ty jeho turci v evrope 2025, cas 5:20
    Už před šesti lety předpověděl, co bude s Ukrajinou. Co prognózuje dál? | Stream
    https://www.stream.cz/stastne-pondeli/uz-pred-sesti-lety-predpovedel-co-bude-s-ukrajinou-co-prognozuje-dal-64327322
    To by mohla byt ta duginova "slovansko"-turecka aliance?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KOVOUN: hele ještě si hoď tohle s titulkama.

    Машани о Путине в день большой пресс-конференции 19.12.2019
    https://www.youtube.com/watch?v=uYsG9bAHb-g


    Mashany skoro jistě satira, ale maskovaná - viz naše 70. léta.
    MATT
    MATT --- ---
    ZUZKAOU: Cibulka vidí ruský fízly za každym rohem, tak bych mu nevyčítal, že by skočil na lep takovýhlemu textu. Mě to taky dávalo smysl v kontextu jak se tu dobře dařilo všem těm z prognosťáku. Nicméně, když jsem si teď části textu čet, tak bych řek, že jsem tu "duginovskou rétoriku" vnímal.


    KOVOUN: :))) jeste je podobna o tom, ze jednou bude rubl za dolar...
    KOVOUN
    KOVOUN --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MATT: jako že Cibulka je agent KGB?
    MATT
    MATT --- ---
    „V roce 2011 jsme byli svědky několika událostí, které byly předem pečlivě naplánovány, tak aby splnily cíle jejich agendy. Jsou to události zahrnující: „Arabské jaro“ v Bahrajnu, Jemenu, Tunisku a především v Egyptě. Invazi do Libye a zavraždění Muammara Kaddáfího. Přivedení EU na pokraj ekonomického kolapsu. Revoluci v Sýrii a přípravu války proti Íránu / Rusku. Zhoršení probíhající ekonomické krize. Zadržení bývalého bosensko-srbského generála Ratka Mladiće a přípravu vstupu Srbska do EU.

    Opětovné převzetí vojenské „moci“ v Kosovu pomocí vojsk KFOR (NATO). Pohodlné „zabití“ Usámy Bin Ládina (vycvičeného CIA) poté, co začala upadat důvěra Američanů v Baracka Obamu. Zatčení prezidenta MMF Dominique Strauss-Kahna za sexuální delikty. Japonské tsunami. Násilné nepokoje v Británii a Řecku, které se rozšiřují po celé Evropě.“
    ....
    „V současné době jsme svědky počátku další události, která má za cíl svrhnou další vládu. Tato vláda totiž ohrožuje plán „elit“ na globálně řízenou světovládu. Řeč je samozřejmě o ruské vládě, představované Putinovou stranou Jednotné Rusko.

    Co musíte pochopit je fakt, že Putin je jedním z hlavních důvodů, proč nebyly elity zatím schopny dosáhnout svého snu o světovládě. Teď už je snad dost jasný fakt, proč je Putin v jejich očích tak nepopulární a proto tak špiněný.

    Zatímco jsou na jedné straně západními médii ruští politici, jako je Putin, špiněni a očerňování, jsou na druhé straně glorifikováni zrádcové jako Gorbačov a Jelcin. Jejich tzv. sen o demokracii vytvořil v Rusku mizernou existenční situaci pro většinu populace a odřízl zemi od přírodních zdrojů a ropy. Ruská obranná liga je skupina aktivistů, kteří bojují proti americkému vládnímu imperialismu a NATO. Ruská obranná liga podporuje ruské tradice a pravoslavnou církev.“


    Ruský systém bludů aneb Alexandr Dugin a jeho boj proti Západu – Forum24
    https://www.forum24.cz/rusky-system-bludu-aneb-alexandr-dugin-a-jeho-boj-proti-zapadu/

    než mi zas "někdo" začne podsouvat adoraci puťkovi, taxi přečti celej článek..

    je tam zajímavej překryv s Analýzou 17. listopadu, který jsem kdysi taky potkal, tenkrát by mě nenapadlo, že to může být z cccp.

    "Analýza" získala značnou popularitu u některých antikomunistů, nespokojených s polistopadovým vývojem a zejména u konstituující se české krajní pravice a stala se součástí jejich ideové výbavy. Analýzu propagoval Petr Cibulka, na Internetu je dostupná v řadě kopií a dokonce i v překladu do angličtiny. Konfederace politických vězňů se od textu distancovala, ačkoliv s ním podle Dolejšího tvrzení spousta členů včetně výboru při jeho projednávání nejprve souhlasila.
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Miroslav_Dolej%C5%A1%C3%AD
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: mají nárok na dávku v hmotné nouzi, jednorázovou a vlastně plošnou. Až na to že to není 5000, ale 2500 Kč (odpovídá životnímu minimu). Pak posléze si nazákldě víza o strpění budou moci mít stejné podmínky jako češi, tedy budou si v příapdě potřeby moci zažádat příspěvek na bydlení, hmotnou nouzi a podobně. Ale vzhledem k tomu, jak jsou ty formuláře složité a jak jsou UP už teď přetížené. Jako bonus v tuhle chvíli musí ještě znova na UP, pokud si najdou práci a budou chtít pracovní povolení. jaj

    Těch 5000 je v jednání.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HONZA09:
    BRUKEV:
    Pak mi to asi vysvětlete. První dva řádky vypadají jako dotaz, ale další dva jsou nesmysly. Ale i když dostaneš odpověď na první dva, tak to nic nevyřeší...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KOC256: nádech a výdech. Potom si to přečti ještě jednou, ok?
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    KOC256: Myslím, že si nepochopil smysl toho příspěvku.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BRUKEV:
    Myslíš jako když chtěli přečkat ve Lvově a v neděli jim tam lítaly rakety třeba? Bylo to 20 km od polských hranic.

    Nebo kde přesně budou v bezpečí?

    PS: byl jsi na těch hranicích? Znáš tu situaci? nebo jen blbě pindáš po tom co sis přečetl nějaký chytrý příspěvek na facebooku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam