• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAMAHLProkremelská propaganda, dezinformace a manipulace
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    AMSTERDAM: jediné stránky, co to obsahují, jsou rusky mluvící + jeden PL tweet, takže hledej zdrojové video...
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    narazil jsem na tenhle úbreček na twitteru. Nevím, co si o tom mám myslet - autora toho příspěvku teď z hodnocení vynechme...

    Tihle dva byli velmi dobře medializovaní, zaznemal jsem zprávy o jejich svatbě na různých místech po internetu. Někdo na twitteru postnul printscreen z PL televize, ukazující nazi symboliku u nich doma. Neumím to ověřit, ani vyvrátit ( ale moc bych si přál, aby to byl jen třeba křesťanský křížek, který někdo v programu malování dozdobil na swastiku a dal do oběhu na soc. sítě.)

    Nezaznamenali jstě někde na síti, že by se toto potvrdilo nebo vyvrátilo ?

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PETER_PAN: Oukej. Viděl jsem v jednom z posledních postu Voyagera a řekl jsem si akorát “oujeeee” :) V pohodě.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    NAGASAWA: Plus ode mne dostal protoze souhlasim s tim konkretnim technickym vysvetlenim ohledne propagandy obecne. V tomhle konkrene ma pravdu, v ostatnich vecech pochopitelne ne.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    HWLLFFRDD: No ja se taky bavím, ze Gorg, grafoman, paranoik, konspirační teoretik, totální mašíbl a bůhví co ještě tady dostává plusy od dalších tragikomickych postaviček nyxu. Hoši udělejte si tady poradek, protože Gorg za ruskou propagandu kope a když bude tvrdit opak, tak lže. Namatkou něco z jeho blogu pro pobavení.

    Alvarová: "Prohráváme válku s Ruskem". Důkazy nemá. - Blog iDNES.cz
    https://mika.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=666240

    Alvarová: "Prohráváme válku s Ruskem". Důkazy nemá.
    9. 06. 2018 20:19:51

    Další z generických názorů o ruské propagandě se řeší v rozhovoru s A.Alvarovou na ČRo, aniž by nějaké tvrzení bylo něčím podloženo. Detaily fungování ruské dezinformace ale podává znalecky, jakoby pracovala pro tajnou službu.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    To neděláte dobře, že si do diskuse o prokremelský propagandě pouštíte Gorga :))
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    GORG: Off topic, o tomhle si běž diskutovat někam jinam. Příště mažu.
    KRYSTOFK
    KRYSTOFK --- ---
    GORG: tvl to je jak kdybych to psal ja, navic uplne stejny knowledge set :) ted premyslim nad tim, nakolik jsou tyhle texty a dokumenty disruptivni, kdyz jsou taky distribuovany masovymi kanaly. Vypada to na hrozny intelektualni andros, ale z principu veci neuze byt kdyz je na BBC1, ktery disent kdy mluvil krz majoritni media?
    GORG
    GORG --- ---
    jinak je to dokument BBC, takze klid :D
    GORG
    GORG --- ---
    ja prave rusky neumim, takze ctu jen ty ami zdroje... taky je to zajimavy

    jinak doporucuju tenhle BBC dokument .. uz nekdy z casu staryho dobryho Bushe, ktery vice rozviji pouziti myslenek Sigmunda Freuda a obzvlast pozdeji v praxi i na konkretnich reklamach jeho Freudova synovce Edwarda Bernayse, co se proslavil tim, ze naucil zeny kourit.. pomoci kampane, kdy z koureni udelal modni doplnek napadem na dlouhe cigarety na tech nastavcich.. vic viz ten dokument.. ktery se dost mota kolem toho, ze jsme hedonisticky zviratka, se kteryma je manipulovat dokonce nutne.. jak i sam psal Bernays ve sve knize Propaganda. aj rozjizdel termin PR.. .. (po nacismu dostala propaganda stigma, ale v principu je to u zakladu korporatniho PR a statni propagangy)

    The Century of the Self - Part 1: "Happiness Machines"
    https://www.youtube.com/watch?v=DnPmg0R1M04


    Noble lie - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Noble_lie
    Leo Strauss
    Strauss noted that thinkers of the first rank, going back to Plato, had raised the problem of whether good and effective politicians could be completely truthful and still achieve the necessary ends of their society. By implication, Strauss asks his readers to consider whether it is true that noble lies have no role at all to play in uniting and guiding the polis. He asks if myths are needed to give people meaning and purpose and to ensure a stable society. Or can men dedicated to relentlessly examining, in Nietzsche's language, those "deadly truths", flourish freely? Thus, is there a limit to the political, and what can be known absolutely? In The City and Man, Strauss discusses the myths outlined in Plato's Republic that are required for all governments. These include a belief that the state's land belongs to it even though it was likely acquired illegitimately and that citizenship is rooted in something more than the accidents of birth. Seymour Hersh also claims that Strauss endorsed noble lies: myths used by political leaders seeking to maintain a cohesive society.[8][9] In The Power of Nightmares, documentary filmmaker Adam Curtis opines that "Strauss believed it was for politicians to assert powerful and inspiring myths that everyone could believe in. They might not be true, but they were necessary illusions. One of these was religion; the other was the myth of the nation."[10]

    Public relations – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Public_relations
    V úvodu svojí knihy Propaganda (1928) píše: „Vědomá a inteligentní manipulace názorů, organizovaných zvyků veřejné masy je významnou součástí fungování demokratické společnosti. Ti, kdo ovládají tyto ,neviditelné‘ společenské mechanismy, zakládají skrytou vládu, která je skutečnou vládnoucí silou naší země.“ Podle PRA (Public Relations Association) je práce s veřejností „funkcí vedení podniku spočívající na nepřetržité a systematické formě práce, s jejíž pomocí se snaží veřejné i soukromé organizace a instituce získat a udržet porozumění a podporu těch, s nimiž mají co dělat nyní i v budoucnu.“
    GORG
    GORG --- ---
    THEODORT: ja jen ukazoval, ze tohle je celkem normalni praktika.

    a jisteze to pouziva i Babis a Alzak a rada firem. jinak statne pouzity jsem to myslim dolozil, ne? ta mela se teda tykat islamu a terorismu, ale princip je imho stejny. nebo Rusko uhlavni geopoliticky nepritel USA, bych se divil, kdyby z takoveho pristupu byl vyclenen?

    pravda v Rusku se nejake obdobne clanky o ruske propagande asi neobjevi, kde precejen v USA maji tu volnost tisku jinde, ani si zrejme moc nevyvesujou na netech svy brainstormingy o propagande .. princip bude za me stejny.

    nevim co k tomu vic. jinak ja kdybych delal ruskou propagandu, tak rozsirim ruzny fake news idealne s pravopisnyma chybama (coz je taky taktika rady scamu udajne.. proste tam mit pravopisne chyby, aby se nachytali jen kreteni, a nezdrzovali se nekym jinym) proti Rusku... jako americkou propagandu.. nebo naopak.. zalezi pro koho clovek maka :) proste jako diskreditaci a podporeni nejakych tvrzeni o tom, jakeho typu je propaganda nepritele. tim, ze ji udelam za nej.

    tim nerikam, ze Rusko propagandu nema.. ale ze takhle za klavesnici toho s jitotou moc nevime. .. a mozna ani ti ruzni operativci
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    THEODORT: hmm.. ticho..
    GORG: abych ti usnadnil patrani tak sock puppeteering je oblibenou disciplinou napr. Babisova ANO ci treba Trumpova twitteru nez byl zablokovanej, nicmene bych fakt chtel obdrzet alespon stopu toho ze to opravdu pouziva(l) stat pro sireni statni propagandy a ne krivak typu Babise.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    GORG: neco aktualniho? treba by je nekdo za tech 11 let dokazal alespon 1x nachytat.. jako chapu ze to je vdecna theme dezinfo sceny protoze se to pouziva treba kdyz chce nekdo vyhrat soutez o nejlepsi fotku na netu, ale.. pls fakta a ne dojmy, jinak si te zas zaradim zpatky do supliku pomatencu
    GORG
    GORG --- ---
    Revealed: US spy operation that manipulates social media | Hacking | The Guardian
    https://www.theguardian.com/technology/2011/mar/17/us-spy-operation-social-networks

    Military's 'sock puppet' software creates fake online identities to spread pro-American propaganda

    The US military is developing software that will let it secretly manipulate social media sites by using fake online personas to influence internet conversations and spread pro-American propaganda.

    A Californian corporation has been awarded a contract with United States Central Command (Centcom), which oversees US armed operations in the Middle East and Central Asia, to develop what is described as an "online persona management service" that will allow one US serviceman or woman to control up to 10 separate identities based all over the world

    The discovery that the US military is developing false online personalities – known to users of social media as "sock puppets" – could also encourage other governments, private companies and non-government organisations to do the same.

    The Centcom contract stipulates that each fake online persona must have a convincing background, history and supporting details, and that up to 50 US-based controllers should be able to operate false identities from their workstations "without fear of being discovered by sophisticated adversaries".
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    GORG: a ta propaganda je kde? v evil strategii zvysovani dosahu zpravodajstvi pomoci strategii okoukanych od alzy?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    https://twitter.com/televizeseznam/status/1510709089575354371?
    Moskva zprávy o vyvraždění stovek civilistů v Buče během ruské okupace odmítla; fotografie a videa zveřejněné o víkendu považuje za ukrajinskou provokaci a žádá, aby se věcí v pondělí zabývala Rada bezpečnosti OSN.
    Kyjev označil Buču za "novou Srebrenicu".
    GORG
    GORG --- ---
    Namátkou

    https://www.odni.gov/files/PE/Documents/Media-Strategies.pdf

    However, there are types of events that can be
    anticipated and US messengers can more readily respond to international events by
    preparing a number of messages in advance to circumvent lengthy approval processes.
    Moreover, having these key messages planned in advance can help ensure less reactive,
    sustained strategic messages are incorporated and reinforced in quick turnaround
    communications to press and other outlets. Prepackaged messages could then be released by
    more automated means if there is a network of message champions established to help
    diffuse and reemphasize with desired audiences. This sentiment was echoed in a suggestion
    that the US should have a steady flow of social media accounts transmitting in a domestic
    medium similar to the Voice of America.2 Additionally, government messages should
    leverage the information cycle to expand penetration of messages, for example, tying a
    related message to a current event. Advertisers reported keeping calendars of upcoming
    world events to be able to launch a social media message tying their product to trending
    news, such as the birth in the British royal family to improve it chances of wider circnation
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    GORG: ty ****** ****** ******, kde ctes ze nevim co jsou PSYOPS? dodej data nebo tahni a kecy si laskave nech od cesty.
    a klidne dodej i U.S.S.A propagandu, zjevne ji mas plnej suplik, a jeste rada od cesty... spatnej preklad z rustiny uplne za americkou propagandu nepovazuji
    GORG
    GORG --- ---
    QWIFF: imho kdo automaticky věří takovým postum, je na tom dost podobně, jako ten co to rovnou zavrhne

    Tohle teda vypadá na nějaký auto translate ... ale hodnocení zumpa apod. No nevím. Jde být vecnejsi a tak . Propagandu nedělá jen rusko
    QWIFF
    QWIFF --- ---
    GORG: Ty musíš mít fakt těžkej život.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam