• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XBAHNOSpolečnost pro oslavy neobvyklých svátků - 22.9. Světový den bez aut,Světový den nosorožců, Den hobitů a Světový den řek*
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    2% lidi s kazdym okem jinym timto prejeme hezky den.
    A hlavne nezapomente na KISS.

    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    [GRANTORINO @ Zjištění]

    K cemuz PM dosel i text:

    "Dnes je Mezinárodní den Kebabu! A jak jinak ho oslavit než kebabem 😄 "Kabáb, kabábí" persky znamená "pečený na ohni" a může to být maso, ryby i zelenina a je to jeden z nejstarobylejších způsobů přípravy jídel.

    امروز روز جهانی کباب است!

    Today is International Kebab Day! And how else to celebrate it than with a kebab 😄 "Kabab, kababi" in Persian means "roasted on fire" and it can be meat, fish or vegetables and it is one of the most ancient ways of preparing food."
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    XBAHNO: ja mel na mysli spis fotky ze stylovych oslav, ze treba nejaka chytra horakyne hodi ISM, no nic :P

    tak aspon decentni pripominka :)

    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    HRAFNAIN: 1.84mSv/rok, to je tak level Příbram, proti Jáchymovu docela málo. Na dovolenou úplně v pohodě. Já bych sem chtěl spíš dát tohle: NELLAS:
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    dneska nikdo neslavi? :D

    Bikini po šedesáti letech: radiace pořád zvýšená | Týden.cz
    https://www.tyden.cz/rubriky/veda/planeta-zeme/bikini-po-sedesati-letech-radiace-porad-zvysena_386519.html
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    PROUTECKA: aha, tak to byl moucnak, měřítko mate. Ty jsou dobrý, jíme je doma, no běžně ne, ale občas ano. Zoophobas vypadá stejně, ale je 3x větší a na můj vkus moc chininu.
    Kozí zmrzlina taky zajímavý nápad, obecně proč se vlastně omezovat na tuk z krávy? Fakt dobrá inspirace!
    PROUTECKA
    PROUTECKA --- ---
    XBAHNO: Byli pražený a fakt dobrý. Byly jen jako posypka a dobre to spolu fungovalo. Jinak za me top espresso s pomerancem. To me skvele probudilo. Jo a kozí kefírová byla taky fantasticka

    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    PROUTECKA: wow. Zmrzlina posypaná zoophobakama mě nedojme a myslím, že moucnaci jsou lepší, ale inspirace je na těch cedulích hromada. Díky moc!
    PROUTECKA
    PROUTECKA --- ---
    XBAHNO: Mela jsem skoro vsechny. Nejhorsi za me syreckova. V kombinaci s koprovou me to dost nicilo (ta koprova byla skvela)

    EKG
    EKG --- ---
    Eeeeee, coze se to dneska slavi?
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    TRISSIE: Mimochodem okurkovou a avokadovou jsem dělal. Okurka nic moc, avokádo ušlo, ale je to tuk s tukem.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    BALAENA: To jsem čekal a už to přišlo.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    TRISSIE: Nivu jsem dělal, z těch slaných asi "nejpřístupnější veřejnosti". S hruškou si to dovedu představit. Sardinky... Spíš bych dal ančovičky a brandy. Zatím favorit, díky.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TILIO: surströmming :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    XBAHNO:
    Love or Hate: 14 Crazy Ice Cream Flavors Around the World
    https://www.plumdeluxe.com/unique-ice-cream-flavors?

    Sardinky s brandy! :-)
    Ale hruska s modrym syrem by mohla byt opravdu dobra.
    TILIO
    TILIO --- ---
    XBAHNO: Haggis. Jednoznacne. :)
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    NELLAS: Rakytnikovou delam, pac rakytniky mame a zpracovavame. Ananasovou - to mi neprijde nijak podivny. Bezovou jsem jak ochutnal jinde, tak delal - ta domaci lepsi, protoze jsem ji jel z kvetu a ne z plodu, ty nejsou tak vyrazny(a koralka je z nich jeste lepsi nez zmrzlina). Makova je skvela, s povidly i bez a to uz mam taky za sebou(ne jednou a ne naposled).
    Pravda je, ze ty slany prichute jsou dost podivny. Ta hovezi chutnala jak extra silna svickova, az jsem si rikal ze by to misto tradicni oplatky chtelo servirovat na knedliku a s brusinkama. A hodne divna byla ta tvaruzkova(s jarni cibulkou) - obvykle si po lzicce zmrzliny nereknu, ze bych to splachnul pivem, ale tady to byla prvni myslenka. Zatim jsem v tyhle kategorii nenasel nejakyho favorita, ale ja to nevzdavam.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    XBAHNO: Ochutnala jsem třeba rakytníkovou nebo ananasovou od Světozoru, za mě moc dobré. Třeba černý bez taky odtud bylo takové divné sladké nic.
    Taky jsem si u nich svého času dávala makovou s povidly, ta nebyla špatná. Nepomohlo by ti projet nabídku zmrzlináren a inspirovat se? Sem tam mívají divné limitky, aby nalákali lidí.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Hm, já si v každý zmrzlinárně dávám to nejmíň ortodoxní, ale v rámci sladký chuti. Lososovou s koprem jsem ochutnala jednou a bylo to takový to "pomazánka by to byla dobrá, ale proč to musí bejt studený". Dík, ale ne.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    TILIO: Kdyz jsem linej varit poctivou zmrzlinu, nakrmim zmrzlinovac jogurtem s lzici medu a trochou skorice. Dobry, hlavne deti se po tom muzou utlouct.
    Ale obecne je to bida, najit neco jinyho nez klasiku je hrozne tezky, pritom ja bych si dal neco podivnyho, podivnejsiho nez jsem schopen vymyslet. Napada nekoho neco dostatecne podivnyho, u ceho si rika, ze by to mohla byt zmrzlina(nebo treba sorbet)? Ty nejpodivnejsi napady klidne realizuji!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam