• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    QWWERTY: No nevim, pokud jsi bral 100k, je ti 50 a mas deti, tak moc rezervu nemas :-)
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    QWWERTY: Ja nevim, ma situace to neni. Me zakaznicky vyvoj bavi, protoze se to hodne meni. Stereotyp zatim nepotrebuji. Vychazim z toho, co mam kolem sebe. Lidi si naberou dve hypoteky, pujcku na auto, maj minimalni cashflow 70k mesicne a pak se divej, ze by mohli mit problem.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    LARS_GUNNER: pokud jsi bral 100k a je ti 50, tak tou dobou mas uz snad dostatecnou rezervu, aby jsi nekde tech 10-15 let doklepal za min, ale zaroven si nasel neco, co te bude aspon trochu bavit, ne? i kdyby treba mimo IT
    ofc otazkou je, kdo bude ochotnych te v tom veku nabrat, ale osobne u "moc se u toho nepotit" zaroven predpokladam, ze clovek si tak nejak udrzuje prehled v oboru a uci se novy veci a ne, ze za ty prachy cely dny motal palcema a cetl facebook
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    DAVIDOWITCH: Produktovy vyvoj muze byt na druhou stranu trochu past. Najednou zjistis, ze je ti padesat, programovat uz te nebavi, si zvyklej brat sto litru a moc se u toho nepotit a co ted s tim... Takhle znamej na SAP programovani vytuh, mel sve klidne teple mistecko, ale s prodejem firmy ho vylili a najednou zjistil, ze zvykat si na horsi je... no proste horsi. :)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    LARS_GUNNER: To by se obcas hodilo, as it is, mam problem i s kolegama ktery chteji promotion na seniora a.. nejsou uplne tak schopny jak by potrebovali. A ted jim to rekni, zejo.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    DAVIDOWITCH: za mě je asi jediné pozitivum střídání domény - nesedím na jednom produktu, ale jedou dělám pro prodejce dveří, podruhé pro fin corp, potřetí pro třeba výrobce aut.
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    DAVIDOWITCH: Ma. Kdyz to delas dlouho, hodne se clovek otrka a vazi si vic klidnejsiho pracovniho mista. Pokud je clovek agilni, nauci se komunikovat se zakaznikem a do toho i vyvijet, stava se pomerne univerzalnim a karierne ma docela vystarano.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    LARS_GUNNER: A.. ma to i nejaky pozitiva?
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    DAVIDOWITCH: Ne, je to zaplacene zpravidla mnohem hure nez produktovy vyvoj. Musis se hadat se zakaznikem, s managementem, s obchodakama a jsi pod permanentnim tlakem(nejsme doktori, nikdo se neposere, kdyz neudelas release vcas, ale je to celkem neprijemne). Protoze jde o zakazkove zalezitosti, nese to sebou riziko a to riziko znameny vzdy rezervovanost ve mzde. Kamarad zkusil jit z produktoveho do zakazkoveho a moc dlouho mu to nevydrzelo a velice rad pak zapadl zpet do bahna korporatu. :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DAVIDOWITCH: Zatim nevim. Jsem 12 let na strane stredne velke firmy se zakazkovym vyvojem. A zatim me to tu uplne nenasralo.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    KOC256: Plati ten stres zakazkoveho vyvoje lip nez klidnej zaprdenej korporat?
    Me prijde ze v tech svejch 40 nejak uz nemam ambice zmenit cely svet, spis ambice mit klid a venovat se rodine (ne ze by mi to nejak zasadne slo, furt mam obcas 12h pracovni den nebo stresuju nejakej deadline, ale min)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Já si už deset let říkám, že až budu chtít klid opustím právě zakázkový vývoj… :)
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    EMBI: Ja delam zakazkovy vyvoj a jsem v primem kontaktu vyvojar -> zakaznik. Resim i podporu atd. Je to sice pomerne nekomfortni, ale beru to jako moznou profesni krizovatku. Casem bych take rad do RnD, ale urcite radeji do velke firmy se zazemim, nez zas do nejake garaze.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    EMBI: nejsem ajťák, jen tak zpovzdálí sleduju, ale i za sebe mimo IT - nenávidím minifirmičky a startupy, kdykoli jsem se k něčemu takovýmu nachomejtla, dopadlo to špatně (majitel obvykle namistrovanej egomaniak, co má pocit, že když se vypracoval, rozumí tím pádem úplně každému oboru a profesi, co má v jeho firmě nějakou úlohu). Zlatý korporáty; ovšem člověk musí počítat s tím, že je tam jen malinkou figurkou na šachovnici, takže když se nejvyšší vedení rozhodne jedním škrtem pera poslat do kopru celou divizi, nenadělá s tím lautr nic.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DELVIT: zakázkový vývoj dělám a někdy to je peklo
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    EMBI: Dobrá, jak dlouho tam pracuješ? Kolik má celkově lidí? Připadá mě, že stále mluvíš o malé firmě.

    Korporátem jsem měl namysli 90 000+ zaměstnanců a podobnou armádu externistů.

    A zakázkový vývoj lze zvládnout dobře, ale to má nároky plánování a vedení.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Já si v RnD fakt velkýho korporátu taky nemůžu stěžovat, ať v tom není EMBI sám.
    A před tím to asi nebyl úplně IT korporát, ale furt 1500+ firma se 100+ SW oddělením (kde CEO byl jedním z majitelů) a taky fajn.
    Ale nejspíš sem měl z prdele kliku, jak píše
    ALMAD
    EMBI
    EMBI --- ---
    P19, DELVIT: Ne neni to ironie. Mluvim o mezinarodni firme, co vyviji vlastni produkt.

    Pro vyber firmy uz mam kriteria:
    - CEO nesmi mit zadne vztahy s majitelem (akorat tahaj prachy z firmy a do vseho se montujou)
    - idealne 500+ zamestnancu (zadnej startup)
    - vlastni produkt (nikdy zakazkovej vyvoj, zadny customizace)

    Ale uz mlcim, neni mi 40+ :-)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    Skoro jako kdyby rozdily mezi korporatama byly stejne velky, jako mezi jinejma firmama a dobry oboje bylo vzacny…;)
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    EMBI: Tvl nevím co to máš za houbičky ale chci taky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam