• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CERMI_FOX:
    a nějaká kultura pracovní doby u vás není?

    No ono to může fungovat, dokud si necháš srát na hlavu to budeš akceptovat. Ale pokud chceš mít 8 hodinovou pracovní dobu, tak prostě 16:30 zavřeš krám a kdo chce s tebou mítingovat, tak musí naplánovat jinak. HOTOVO ;-)

    PS: samozřejmě si dokážu představit situace, kde to tak nejde, ale to pak je o tom jak moc ti to vadí...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    KOC256: začínám mezi 8-9, nejsem moc ranní vstávač. Problém je, že meetingy jsou často do pěti, půl šestý a do šesti ještě furt někdo něco potřebuje.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    CERMI_FOX:
    A proč makáš do 18? V kolik začínáš? Nebo jsi do toho tak zažraný? To je zase pomalu na návrat k tématu vyhoření.

    Když jsem za COVIDu byl NUCEN sedět doma, tak jsem si jasně stanovil, že v 16 zavírám krám a bylo vyřešeno...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MARASAN:
    Mám to stejně, ale už při založení auditka hodně lidí psalo, že i v tomto věku, kdy by člověk měl už mít rozum (bonmot), přijde domů a bud dělá melouchy a nebo nemá žádnou custom aktivitu...
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MIKEE: Sportuju u televize s Ring Fit Adventure :-D Jsem asociál, pohyb venku mě moc neláká. Ale fakt si nestěžuju, zařídit se umím :-)
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    CERMI_FOX: neresim. nemam cas, pracuju na pul uvazek a druhou pulku venuju diteti.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    DEEFHA: v tom pripade muzu jen rict kudos a ze se tesim az budu po vecerech zase cely tyden vymyslet blbosti, protoze nebudu vedet co s volnym casem :) Na to aby starsi dite slo k volbam si nicmene jeste 11 let pockam, ale jsem tady vlastne trochu na zaprenou, do ctyricitky jeste potrebuju dva roky...

    Tak ja nevim, zkusil jsi zacit (nejak velice opatrne!) pravidelne sportovat? ;) A tim nemyslim fotbalek s kamaradama, ale nejaky trochu vic sofistikovany pristup, sehnat si trenera atp. Moje zkusenost je, ze s detmi jsem prakticky uplne prestal a vim, ze je to chyba co mne driv nebo pozdejc dohoni a s vekem to bude uz jen horsi.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    VYHULENY_UFO: tak ven v noci chodím, ale to beru jako živnotní nutnost, aby mi neupadly nohy, než koníček :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CERMI_FOX: mam psa a ten me nuti chodit ven.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    jak řešíte time management neboli čas na ty koníčky? Já mám poslední dobou zásadní problém v tom, že nemám na nic čas a to nemáme děcka.
    PRotože v pracovní den makám tak cca do 1800, pak něco uvařím, navečeříme se, chvilku si po celém dni odpočnu a to je tak 1900, spíš 2000 a venku tma a zima, vnitřní aktivity už mívají zavřeno (krom hospody), takže můžu max něco kutit v garáži nebo sedět u PC a pracovat. Říkal jsem si, jak budu stavět na zahradě, ale ten den je strašně krátký. Napadlo mě dělat s čelovkou, ale to se moc nedá, denní světlo je o dost lepší.
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    Tak on ten management nekdo zivit musi a co si budem povidat, overhead produktivnich lidi nad neproduktivnimi ma tendenci cele tyhle nuzky jeste rozevirat.
    "Mel bys agilne pristupovat k problemum a alespon tech 20 hodin navic odevzdat."
    Ne nemel, nasrat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ja si myslim, ze v it dela hodne postizenych lidi od autismu az po jiny poruchy. jako pozoruju to i na sobe. kdyz sem v presu, ulevuju si sprostym slovnikem a vedeni to taky sere a pani jednatelka mi rikavala, ze mam aspon pred zakazniky mluvit slusne.
    nicmene me to nekdy ulitne a pruda od vedeni skoncila v okamziku, kdy si od zakaznika vyzadali "toho pana, co mluvi strasne sproste, ale vzdycky dobre pomuze a poradi".
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    potvrzuji, po dlouhým maratonu dobrovolných overtime (nutnost vybudovat pozici) jsem začal kovat nože, vrátil se k rybarine. už se hodně braním tomu dělat po pracovní době, nebo jakkoliv čumět do obrazovky.
    Dokážu si představit, že s tím praštím a budu dělat nože a truhlařinu jako práci... ale zatím je to ok, práce v IT je fajn, pokud je čas se realizovat i hmotně.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: to si pis. on je problem, ze kolega je takovy sberac, kolikrat jde z garazi, narazi u popelnic na vyhozeny kramy a ty pritahne do prace s tim, ze si je odveze domu. no a u nas to pak lezi mesic, dva mesice, tri mesice a nekdy i par let, nez se nekdo z vedeni nasere a rekne mu, ze to ma vyhodit. on chytne zachvat, ze se to muze nekdy hodit a tak cast nalozi do auta, odveze na barak a zbytek zase vrati k popelnicim.
    a to sou fakt veci od vyhozenych pracek, pres odrazedla pro deti, az po stary tiskarny, monitory nebo vesaky na obleceni.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: No a uklidil si teda? :⁠-⁠D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DEEFHA: ajtakum az do smrti, oni si radi stezuji a pritom mame tak krasny pohodovy zivot. nekdy to az lidi prehaneji, jako napriklad kolega, ktery s pocitem nenahraditelneho zamestnance nedavno tezce vymrdal s pani jednatelkou, ktera mu rekla, ze by si mel uklidit trochu pracoviste. Pry klidne muze podat vypoved a vysrat se na vsechno, ona si ho teda vzala stranou, vysvetlila mu, ze nahraditelny rozhodne je a neni takovy problem za penize, ktery berem, sehnat nekoho jinyho. Kolega je nyni hodny jak miminko a pani jednatelku si nadbiha.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Jako pokud to tak vyznělo, tak ne - nestěžuju si, jen konstatuju. Nedokážu si představit, že bych kdy žil jinak. Otázka je, jak dlouho se mi to bude dařit :⁠-⁠)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    VYHULENY_UFO: To máš recht.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MIKEE: Dítě už příští rok bude moct k volbám, takže tohle si škrtám :⁠-⁠)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    MICTECH: ano, je to stále zpotřebí opakovat.

    DEEFHA: No a proto je potřeba si najít koníček i mimo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam