• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VONTRIX: bere to celkem s usmevem, rikal, ze byl stejne problem sehnat mlady lidi,ktery by se chteli mainframe ucit a taky jak uz byl pred duchodem tak ho stvaly vikendovy pohotovosti. :)
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    VYHULENY_UFO: tak to jsem ho určitě potkal. Pokud si stěžuje, jak je Oracle nespolehlivy, tak to bude on :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VONTRIX: delam jednu praci s panem, ktery byl mainfraimista ve sporce. v podstate byl rad, kdyz mohl jit po prechodu na oracle do predcasnyho duchodu. obcas, kdyz se priozereme, tak vypravi pribehy s ibm a sporkou.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KLEINZACH: Melo by to jit :-) Diky za odkaz. To co tam pisou je mi jasne, musim mit SCSI ID na kazdem host adapteru jine (7,6,5). Co mi ale neni jasne je ta fyzicka vrstva (interconnect v SCSI terminologii).

    Musim na tech adapterech nejak nastavovat ze interni a externi segmenty jsou ve stejnem busu nebo to je automaticky? Jsou tam nejake nekompatibility na co dat pozor? A jak to ladit. To mi fakt neni jasne :-)

    Jo jo, ty SCSI disky co jsem mel ve svem SGI delali velkej rachot - hlavne dost casto kalibrovaly hlavy, to znelo jako kdyz beres sklo pilnikem.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    (jeste mam doma par scsi disku - brutalne svitorivych 15000 rpm o kapacite 36-143 gig)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    JANFROG: clovece to jsem ani nevedel ze jde.. njn, v momente kdy jsem se rozhodl poridit scsi domu prisla ssd technologie s muj plan skoncil tam, kde plany obcas konci

    Multi-Initiator SCSI (Sun Cluster Concepts Guide for Solaris OS)
    https://docs.oracle.com/cd/E19787-01/821-0259/x-17eg5/index.html
    todle pomuze?
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    NAVARA: tak to považuji za samozřejmost.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Co jsem se díval na ty dokumenty o osmitisícovkách tam mi přijde, že každý druhý horolezec tam(doma) má ženu a děti. A když někdo leze na takovou horu, tak na to potřebuje minimálně měsíc. Ale jestli mají doma harmonický vztah... to nevím, možná že i ne :-D
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    MLEKAR_STEIN: Diky! Alespon vim, ze nejsem jednej kdo je tak blbej kdyz to nerozchodim :-)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    VONTRIX: > Zna me a vi, ze mi to na par let vydrzi :)
    Tak to je dobry kdyz Ti to vydrzi. Ja se vratim a do dvou hodin mam pocit, ze bych to nejradeji vsechno zapalil a jel znova :-) Ale je fakt, ze uz jsem tak tech 12 let nebyl na nejakem poradnem vylete, jen takove pricmrndavky. V Kyrgosi mam pytel...No zavidim, no!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VONTRIX: A měl jsi v té době už tu životní pojistku na XX mil? :)
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    JIMX: Je to o dohode. Kazdy rok by to urcite neslo, ale v horach jsem nebyl 12 let a tak mi to manzelka navrhla sama, zda bych si ke 40 nechtel zase vyrazit. Zna me a vi, ze mi to na par let vydrzi :) A vydrzelo ... O deti se postarala a ja mohl vyrazit.
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    JANFROG:
    disky na jedne kšandě běhaly úplně v.pohodě.
    ale dva adaptery aby sj povidaly, mezi dvěma pc, to mi neslo.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    MLEKAR_STEIN: Rozhodit vic adaptecu a vic disku na jednom SCSI bus? Nebo je jen jeden adaptec a jeden a vice disku? Jeden host adapter (nejaky adaptec v PCI a / nebo kdo vi co SGI pouzivalo v XIO s jednim az dvema diskama mi chodilo bez problemu).
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    JANFROG: kdysi jsem to zkousel rozchodit s adaptec ah1542
    nerozchodil. prd jsem tomu rozumněl.
    blblo nasravení scsi.id
    dodnes si.myslim, ze to bylo blbým terminatorem.
    JIMX
    JIMX --- ---
    btw. jak takovýhle několikatýdenní zmizení ze světa kombinujete s rodinou?
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    JARDABEREZA: jasne, ja si ke 40 nadelil 3 tydny v Kyrgystanu. Nastoupil jsem u Karakolu do hor a sel a sel a sel... a vzpominal, kdyz mi bylo 20 v Karakoramu, Himalajich ...
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    Zmenim trosku tema: mate nekdo zkusenosti s SCSI a s tim mit na jednom SCSI busu vic host adapteru ktery (zaroven) pristupuji k ruznym diskum?
    Mluvim o "klasickem" SCSI zacatkem devadesatek, zadny FibreChannel / SAS / iSCSI. Proste klasicke stare SCSI propojene "ribbon cable" s 72pin centronicsem.

    Ja to v tehle konfiguraci nikdy nepouzival - hodilio by se mi info o te fyzicke vrstve, co potrebuji, na co si mam dat pozor a tak.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    LARS_GUNNER: Kamaradka dela zahradnici a jako bavi ji to a je dobra a vsechno, ale vyzit z toho nemuze ani sama, natoz s detma.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    JARDABEREZA: Ale to vis ze jo! Ztratit se na par tydnu / mesicu v Tian Sanu nebo v Andach (ale ja radeji ten Tian San nebo Pamir) a zavzpominat na stare casy. Jel bych hned! Problem jsou deti, s nima nemuzes nic, tak akorat sedet na prdeli.

    Jinak uzivit se tim da, pred lety jsme v zapadnim Tibetu potkali svycara, co se zivil tim, ze pres internet prodaval informace zapadakum - kde je obchod, kde vam neco prodaji (v Tibetu byl problem cokoli koupit), kterym mistum se vyhnout, kde jsou checkposty. Zjevne to neslo dost na to zit tam - ne vsichni zapadaci jsou takovi strelci jako my tam jet bez permitu a vojenske checkposty obchazet obloukem v noci aby nas Cinani necapli (aby nam pak nezbylo nic nez stopovat zasobovaci nakladaky CLA).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam