• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Dobrej je obyč gymball, na čtení nebo telka bez kamery...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    VOY: "nevyhradit si cas na starost o vlastni telo" ... jako by to blby tamagotchi uz takhle nechtelo dost pozornosti

    imho si tu nikdo nemysli, ze stojaci stul + pas je nahrada plnohodnotnyho cviceni
    ale i moje zada tusi, ze by to mohlo byt lepsi, nez cely den sedet v kresle
    VOY
    VOY --- ---
    Prijde mi tohle jako jakasi uz trochu bizarni mikrooptimalizace zivota kancelarske krysy. Proc proste neudelat spravnou veci, nevyhradit si cas na starost o vlastni telo a nejit si zabehat nebo zvedat vahy do telocvicny? Pokud to nekdo bere jako doplnek k tomu tak asi fajn, ale osobne si myslim, ze kdo pravidelne cvici tak takovou s prominutim zbytecnost nemuze potrebovat. Pouze muj nazor, nikomu to nevnucuji. Pokud vam pomahaji standing desky a treadmilly tak je vesele pouzivejte.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    OMNISLASH: Můžu jeden prodat. Přední stojací panel to nemá... místo toho je dálkový ovladač a je k tomu prý i mobilní aplikace, kterou jsem ale nezkoušel. V předu v těžší části jsou kolečka, takže se to šoupat po zemi. Má to rozumné rozměry, dá se to opřít o zeď a zabírá to asi tolik místa jako menší radiátor, vlezl by se i pod postel. Klidně nabídnu i možnost to vyzkoušet v Brně... je to tento: https://www.youtube.com/watch?v=GoZQKJcdQfc důvod proč to nepoužívám je hlavně ten, že jsem si zvykl pravidelně cvičit, kde posílím více části těla než jenom nohy.
    MUXX
    MUXX --- ---
    OMNISLASH: Mam Walkpad z Lidlu. Chytl jsem ho v nejake akci za 7800. Ta opiraci tycka muze zustat dole a funguje to taky. Jenom prijdes o bezpecnostni zastaveni pomoci snurky. Hlucnost mala - obcas promazat. Podle typu mikrofonu to lidi bud neslysi, nebo se me kolega ptal, jestli mam v pracovne pracku. Na strane u motoru jsou kolecka, takze se s tim da v pohode manipulovat. Jediny co jsem dokupoval jsou nazouvaky typu Crocs neb mne zacali bolet paty, kdyz jsem chodil bosej nebo v pantoflich. Potreboval jsem neco mekkyho a zaroven jsem nechtel byt cely den v teniskach.
    SATAI
    SATAI --- ---
    OMNISLASH: mám pás bez přední ohrádky. U chodícího (= ploužícího) je to OK.
    P19
    P19 --- ---
    OMNISLASH: Já mám Liftor a jsem spokojený.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Pred casem tady nekdo psal, ze ke zvedacimu stolu poridil jeste chodici pas a pri praci chodi. Ja uz delsi dobu zvazoval porizeni zvedaciho stolu, ale az nekdy pul roku zpet, co jsem nastoupil do nove prace, jsem mel moznost si zvedaci stul poradne vyzkouset. Zaujalo me to natolik, ze jsem nasledne poridil a aktualne uz dobrych par mesicu minimalne polovinu dne stojim. Skvela zmena a urcite uz bych nechtel zpet.
    Zacal jsem ale premyslet nad tim chodicim pasem k tomu. Muze se dotycny ozvat? :) Jak to mas resene, abys mohl nejak rozumne menit mezi pasem / zidli / stanim? Neni to prilis hlucne? Nevadi tam takova ta predni "paka" s tim ovladacim pultem co na tech pasech byva, nekoliduje se stolem? A nejaky konkretni model, ktery takovehle uzivani par hodin kazdy den zvlada?

    Jo a timto nedoporucuji Liftor. Velke zklamani ze "stability". Znovu bych neporidil.
    MCHNCD
    MCHNCD --- ---
    IXTREMIST: jestli to muze bejt digitalni format a nemusi to bejt cesky, tak moje studnice vedeni je na tyhle URL (pastuju rovnou se zadanym dotazem)

    Best Cobol Books for Free - PDF Drive
    https://www.pdfdrive.com/cobol-books.html
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    IXTREMIST: Neco jako tohle? Existuje i stejna o Fortranu (a aby sis nedelal falesne nadeje, neni moje :-)

    JANFROG
    JANFROG --- ---
    MCHNCD: Tohle mozna spis patri do do spoluprace...
    MCHNCD
    MCHNCD --- ---
    JINX: pisu vlastni, jen sem chtel porovnat approach s cizim kodem - architekturou
    JINX
    JINX --- ---
    MCHNCD: Potřebuješ napsat vlastní nebo chceš dodat data?
    MCHNCD
    MCHNCD --- ---
    Jen dotaz, nedelal ste nekdo scraper na firmy.cz v pythonu treba?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VOY: Přesně :)
    VOY
    VOY --- ---
    MCHNCD: Ten naseptavac mimochodem generuje misto uvozovek kolem atributu apostrofy. A to ja... nemuzu akceptovat! ;-) (<img src='URL'>)
    MCHNCD
    MCHNCD --- ---
    sem se nudil a rikal sem si, jak me to gui nyxu v jistych aspektech celkem sere :) tak sem si to trosku poladil a
    kdyz sem to mel hotovy, tak mi typek rek, ze tu je naseptavac v textarea, ale stejne sem linej i na to, takze hazu do placu, kdyby si to nekdo chtel upravit, whatever ;]

    GitHub - paperbonsai/nyx_buttons: This function creates additional buttons for inserting image, video (mp4), spoiler, code and quote
    https://github.com/paperbonsai/nyx_buttons
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    VOY:
    vsechno co se ti uplne nezda das "needs work" a nepustis to dokud nebude po tvym
    Jasne, souhlasim. Muze se stat a stava se, ze reviewer neco identifikuje jako problem, kdyz to problem ve skutecnosti neni, nekdy je to treba edge case, kterej se da opravit jako follow-up, atd. Je to (resp. mela by to byt) diskuse. Ale jo, vim, ze takovy toxicky typy existuji. Ja osobne jsem s tim nastesti problem nemel, mam pricetny kolegy, se kteryma je rec.
    pokud nedej boze najdes na designu neco spatne uz nekde v tom prvnim commitu, tak se asi potkas s velkou rezistenci to cely predelavat
    Jestli je to zasadni designova chyba tak jo, to muze bejt prusvih, tam muzes kvuli tomu predelavat zbyvajicich tricet commitu, co mas navrseny nad tim, nebo to zrovna zahodit a prepsat. Tam by melo byt setsakra dobre vyargumentovany, proc je to spatne tak, jak to je, ne ze "I feel like X would be better". Ale kdyz to fakt je blbe, tak... no je to holt blbe, no, a musi se to predelat ^o^. A je na miste ptat se, kdo ten design delal a proc jsme si toho nevsimli driv :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VOY: tak ono to je i o kultuře obecně, pokud je moc velkej důraz na osobní odpovědnost, nebo málo tymovosti tak si buď dělá každej to svoje podle čeho je hodnocen, a není ochoten investovat čas do úspěchu někoho jinýho, nebo prostě kvůli svýmu egu vnucuje změny který jsou v danou fázi zbytečný z hlediska poměru cena/výkon..

    já jsem to zažil, jak to funguje když to funguje a je to super, ale asi to je fakt vzácný, viz kerray.
    VOY
    VOY --- ---
    E2E4: Vsak tak nejak to funguje, vzdycky se nejak dohodneme jestli nejaka zmena v danym momentu dava smysl. Spis rikam, ze nejde pozvedavat kulturu tak, ze se postavis pred frontu PR a na vsechno co se ti uplne nezda das "needs work" a nepustis to dokud nebude po tvym. I takovy lidi jsem poznal a pracovat s nimi nebylo snadny, protoze to jaky zmeny jsou "nutny" muze byt hodne subjektivni. Ze nas proces neni idealni to klidne podepisu, ale zaroven zatim jsem zadny idealni nevidel. Prinejmensim povazuji za pozitivni, ze mame lidi dedikovani zlepsovani tech testu a taky ze tech testu pomerne velky mnozstvi vubec existuje, jinak bychom nejspis davno nebyli schopni to vyvijet dal.

    Samozrejme delat maly lehce reviewovatelny PRs je nejlepsi a to pro me treba neznamena, ze udelam obrovsky PR, ktery je ale rozdeleny na 10 mensich commitu. Ono to review sice usnadni, ale pokud nedej boze najdes na designu neco spatne uz nekde v tom prvnim commitu, tak se asi potkas s velkou rezistenci to cely predelavat. Navic GitHub pripadne interni nastroje co jsem zatim potkal tomuhle reviewovani po commitech v ramci PR nevychazely vstric tak jak bych povazoval za idealni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam