• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    DAVIDOWITCH: Ano, ale zasahy to stejne casto chce a i pak se to nepovede vzdy dobre. Potrebujes zkusenosti.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    LARS_GUNNER: layouty už jsou třeba plně automatizovaný ne?
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    TOOMIX: To hlavne bude muset byt, AI totiz mozna poresi hodne code-boilerplate problemu, ale s HW si neporadi, to budou muset delat porad lide.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    KLEINZACH: Ah, GUS, to jstem tak záviděl kámošovi co jí měl :).
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KLEINZACH: hm, GUS.. ja mel jen SoundBlaster PRO (mel potenciometr na regulaci vystupni hlasitosti).. a casem emu10k1.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    E2E4: kdo ho nemel, nemohl trapit rodice ;] ja to mel za velkou vymozenost, ale rodice ten plechovej zvuk z fmodu (a jinych trackeru) bytostne nesnaseli. byla to jenom a pouze jejich chyba, meli mi koupit soundblastera :D musel sem makat, abych si moh koupit slusnou kartu

    DAVIDOWITCH: s cellem jsem delal na ps3 a byla to super vec akorat jediny co me stvalo, ze ta interni pamet procesoru byla strasne mala - 256k, ktery se jeste zmensily managementem. ale jinak to pokladam za super napad a od ty doby se cas od casu ptam: proc nemuzeme mit treba mego nebo dve takle brutalne rychly pameti k dispozici - zvlast pri tom, kolik cache ted dokazou na chip narvat.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    E2E4: ja o nich slysel az od Rybky aka Wolfa, coz mne nakonec mrzi, protoze to zni jako dobrej bastl. Mel jsem Atari ST a tohle mne minulo.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    LPT .. pamatujete na covox zvukové karty? D/A převodník odporama na datový piny LPT..
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MARASAN: ja byl na ASM moc linej .. nekdo tehdy udelal hotovotou utilitu, kde se proste do textaku napsala 8bit 0/1 sekvence a ono ji to samo krmilo na D0-D7 piny :D
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    QWWERTY: LOL, presne jak ja; kdysi v 90s jsem rozblikal pomoci assembleru LEDky pres LPT :-D
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MARASAN: souhlas .. me zacalo bavit bastlit taky az s arduinem, protoze to bylo extreme user friendly
    predtim jsem si zkusil max blikani s LED zapojenyma do LPT, ale cokoliv pokrocilejsiho me moc nezajimalo
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    QWWERTY: ono se to desne zjednodusilo s prichodem Arduino IDE, ja bych predtim o jednocipu vubec neuvazoval. Hlavne teda proto, ze na jednocipy byl potreba njakej specialni hardware. To se zmenilo, kdyz je muzes rovnou strcit do USB. A vsechno je mnohem jednodussi, nez jsem cekal.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MUXX: to zalezi na tom koho potkas ... napr. kolega nema ani IT background, za rok ve dvou napsali aplikaci pro nas tym a protoze chtel fyzicky notifikace, kdyz jim to prestane fungovat (neco na zpusob tohohle), tak jsme mu dali kratkou HW nalejvarnu a vyrobil si ESP+OLED bazmek do USB, ktery sviti podle toho, jestli ten tool nekde nekomu zfailoval

    takze smest to plosne s "oni to ani nechteji vedet" neni vuci nim imho fer
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    LARS_GUNNER: Ja si pak udelal velkou okliku pres grafickej hardware (skrze spolupraci s IBM lidma co delali CELL), na celkem-genericky programovani GPUcek, na programovani grafiky na CPU, na programovani grafiky na GPU. Takze sem ted vlastne od HW oddelenej asi trema urovnema JIT prekladacu a uplne mimo puvodni obor.
    SATAI
    SATAI --- ---
    LARS_GUNNER: když si je firmy nezaplatily, nebudou je mít. To je jako když periodicky bulí různí průmysloví lobby hlavouni, že nemají koho k soustruhu, ale zapomenu dodat, že platit jim ale nechtějí.
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    DAVIDOWITCH: Ano, presne tak to je. Po skole jsem to chtel taky jit delat, vcetne navrhu PCB, ale dopadl jsem stejne. Nastoupil jsem jako C dev. Narocnost byla mnohem mensi a penize mnohem lepsi. Navic C je hodne low-level, tak mi to ani tolik nevadilo.
    Ja nemam VHDL jako hlavni produkcni prostredi, na to mam C, Python a C#.
    Zaverem sveho povzdehu bych jen dodal... Ano tohle mi vadi, ted ty lidi budem potrebovat a oni proste nikde nejsou.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    LARS_GUNNER: Nevím pro koho děláš ale když sem 2007 končil školu (mám vystudovaný HW na ČVUT), tak byl problém že v Praze byl nástup VHDL designéra 35 (vesměs ve všech třech firmách co to dělají), zatímco za C++ co sem taky uměl bylo 40+. To je pak těžký no.
    MUXX
    MUXX --- ---
    Ja teda nemam problem s tim, ze nekdo neco neumi. Ja je to klidne naucim. Ja mam problem s tim, ze oni to ani nechteji vedet. Pripadne by se to jako mozna byli ochotni naucit, kdybych jim jako gesto dobre vule nejdriv zvedl plat!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Ja mam tenhle obor a byl to skvely zaklad k tomu, abych delal to co delam dnes - .NET developer pro potravinarsky prumysl (MES). V podstate kazdy den cerpam z toho, co jsem se tam naucil, protoze treba kolegove co programuji PLC/SCADA obcas netusi, jak funguje Modbus, jak se prevadi z desitkovy soustavy do sestnactkovy atd.

    https://www.sou-skoda.cz/mechatronik
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    JANFROG: Taky jsem v tom tolerantni, jen mi ted takovi chybi ppruznu v projektech.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    IXTREMIST: ja skladam,protoze nepotrebuju grafiku za 10+ a vsechny lepsi stanice maji zbytecne hitech grafiky. Radsi znasobim pamet a prikoupim ssd a hdd do dvou RAID1
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam