• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Z vás by jeden málem dostal chuť opustit po 4 letech na chvíli home office. Minimálně kvůli klimatizaci.
    Já bych chtěl teleport a unifikovaný časový zóny ala Caves of Steel. :D
    VOY
    VOY --- ---
    GOSHEWAN: My mame kavu od baristy, obedy kazdy den, lednicku s pivem a soft drinky, hromadu sladkosti, orisku a ovoce v kuchynce. Obcas je snidane a to udela radost taky, v posledni dobe se to ale trochu zkrouhlo. Mame taky nevim kolik, asi 100-150 euro jakysi wellness prispevek urceny primarne asi na sport, nicmene jsou to penize jako kazde jine, takze klidne na alkohol, pokud je ctena libost ;-). A 100 euro na dopravu do prace, coz se da utracet hodne flexibilne a treba ja mam za 79 euro mesicne pronajaty elektricky kolo. Pokud bych mel zvolit jednu jedinou vec co bych chtel a klidne bych ji vymenil za neco z vyse zmenych perku tak by to byla opravdu poradne zidle, protoze sedet na te co poskytuje defaultne WeWork je absolutne za trest.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    KOLCON: S Indy jsem dělal cca 3-4 roky a mám jí lepší než 85-90% z nich :-D Ale úspěch v práci je hodně o komunikaci. A nejistota ve výslovnosti nebo nutnost přeskládat větu, abych se slovu vyhnul, jí omezuje. V očích druhého to ubírá na dojmu sebevědomí a kompetence. Ale naproti tomu indové jsou schopní mluvit rychle a sebevědomě o čemkoliv bez znalosti gramatiky a výslovnosti :-D Jen mi to musí 4× zopakovat. (nic proti nim, některé jsem si oblíbil více než evropské kolegy :-D )

    KOMPAS: Já jí zmínil... jenom to není moc vidět.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Dik vsem! Klimu jsem bral jako samozrejmost. Stejne tak kuchynku s lednici atd., nicmene je fakt ze to je dobre zminit. Odpocinkove zony take.

    SUCHRE: Sipky jsou dobry napad, nestoji to nic a jako rozptyleni to ujde. A je vetsi sance ze projdou spis nez vrhaci kudly/sekery... (; Co si mam predstavit pod vanou v kanclu? Je teda fakt ze bazen na strechu by byl super!
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    JARDABEREZA: Furt ji máš lepší než třeba Indové 😂
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    MLEKAR_STEIN: Divil jsem se, že doteď tu klimatizaci nikdo nezmínil; asi už je to bráno jako samozřejmost. Ale když jsem se teď nedávno přehříval na HO, úplně jsem se na tu klimatizaci těšil.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    E2E4: Ta angličtina pro pokročilí by nemusela být špatná. Já v angličtině dělám každý den, ale ve výslovnosti mám mezery. např. but, bat, bed, butt, bad ...anebo hut, had, hat
    není pro mě snadné to vyslovit správně nebo slyšet rozdíl u některých.
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    ze sportů jsem vzdycky chtěl do kanclu vrhací kudly, ale moc pochopeni u vedení nebylo.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DEEFHA: Podotýkám, že tam chodím na dva dny v týdnu. Takže je mi úplně u prdele, jak to tam vypadá a na čem sedím. Největším benefitem jsou pro mě peníze, abych to mohl mít hezký doma :⁠-⁠)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    GOSHEWAN: Jak tady už bylo řečeno, ergonomie je číslo jedna. Ticho, klid a bez pohybu za monitorem.

    Pak místo na cvičení či protáhnutí se. Přísun zdravého jífda a pití.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Vy jste nějaký zmlsaný, se mi zdá. Váš asi někdy pozvu k nám na exkurzi :⁠-⁠D Nějaký stoly tam jsou, židle cosi noname, kafe prej hnusný (ale to mi nevadí, protože z drog stejně konzumuju jen alkohol), ovoce dvakrát měsíčně, z domu jsem přinesl rezervní PS2 a Wii, jednou za měsíc grilovačka na střešní terase. Jo a posilovna tam prej tak někde je, ale já ji nikdy neměl potřebu hledat, protože běžeckej pás a Ring Fit mám doma. Tak co? Nechcete někdo k nám? :⁠-⁠D
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Vana, pohovka a sipky
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    MLEKAR_STEIN: Jo jo, mival jsem v kanclu houpaci sit, bylo to dost dobry...
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    GOSHEWAN: pořešena akustika a klima.

    kancl pro dva lidi, max tři.


    dobře udělané místnosti na odpočinek.
    tohle je překvapivě těžké udělat, musi jich byt více a menší a jedna spilečna větší.
    a pak.vybavení jak psali ostatní.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    DARK_ONE: To je dobra otazka :-) Musim se zamyslet, jak to nejlepe vysvetlit...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GOSHEWAN:

    1) kancelář pro 3-4 lidi max, žádný openspace
    2) stůl aspoň 160*80cm
    3) normální židle
    4) 2-3 monitory (teď mám 3x fullHD)
    5) Pohodlná myš a klávesnice (mam MX Anywhere 2S a MX Keys)
    6) bezdrátová sluchátka (mám AKG Y500)

    dlouho nic

    7) výrobník ledu
    8) kuchyňka a ledničkou, kam si dám co chci, s mikrovlnkou, s rychlovarnou konvicí

    dlouho nic

    9) kolárna
    10) mít kde zaparkovat auto


    Ovoce, gril, PS, gym, fotbálek atd. mi jsou úplně ukradený
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Ohledne nevhodnejch nebo spatnejch testu, co jsem psal, se pochopitelne jedna o chybu DEV managementu, za tohle zadnej vyvojar nemuze. Unit testy jsou plne v gesci vyvoje, pak mame takovou sedou oblast, ale end-to-end by uz z principu vyvojari navrhovat nemeli, protoze obvykle nemaji znalosti, zkusenosti ani cas.

    Kdyz si nekdo nechce nechat poradit nebo neni schopnej pochopit, kde je procesni a fakticka chyba, je kazda rada zbytecna, ze....
    E2E4
    E2E4 --- ---
    GOSHEWAN: este .. masáže. angličtina i pro pokročilý.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    E2E4: Tusim ze jsem v jedne casti kanclu videl nejake bici a kytaru v zasedacce (: Nevim ale vubec jestli to je ofiko nebo jek kreativni vyuziti mista. Ten zbytek vicemene asi mame.

    Problem s ovocem je ze do kanclu porad chodi strasne malo lidi a tak je tezke odhadnout kolik ho brat, aby se nemuselo vyhazovat (a aby lidi neremcali, ze tam neni cerstve ale od vcera). Napr. kdyz bylo neposledy pivo, tak jsem koncil pozdeji (cca 19:00) a v kanclu uz nebyl doslova nikdo (pivo se pak dojelo druhy den rano ke snidani/obedu).
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Dik za vstupy!

    Zidle, stoly i displaye mame myslim celkem obstojne (jsou to nejake zahnute 4K dell super sirokouhle kravy, ale z hlavy nevim, jsem doma : ) Stadup desky mame pro zajemce, taky cast mist je pevnych. A urcite vim o par lidech co si rekli o neco spesl a firma proplatila. Win stroje mame cca tyhle https://www.alza.cz/dell-precision-5540?dq=7225312 (64gb ram, horsi grafika), Macy nevim, ale afaik nejake taky dost nove. Barak samotny je dost novy (MainPoint, takze klima celkem jede, mame to hezky moderne udelane vc. ruznych zasedacek (i mini pro jednoho/dva) s odhlucnenim.

    Ty volnocasove veci (psko, fotbalek...) jsou spis v ramci pracovni doby (kterou teda nemame uplne definovanou) nez ze by kvuli nim nekdo zustaval dele. Na druhou stranu jsem tam jednou o vikendu vzal deti a nahodou se tam potkal s kolegou, ktery mel stejny napad ((:

    DARK_ONE: V predchozim kanclu jsme meli 3D tiskarnu, ale nemyslim si ze byla moc vyuzivana. Nicmene hardware lab by mohl byt dobry, jen se obavam ze si to nikdo nebude chtit vzit na starost. Zkusim to ale nadhodit, dik! Na trenera jsem zapomnel - chodi k nam dvakrat tydne nejake vysporotvane slecny na streching a myslim, ze to jede i online. A taky mame nejake lekce anglictiny a muzeme chodit na nejake skupinove lekce vedle do fitka. Mozna nejake ty soft-skills by se ale chytly, opet dik!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam