• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Ja bych ani nerek, ze Windows nejak vyrazne vylepsili, i kdyz viditelnej pozitivni vyvoj tam samozrejme je. Spis vidim negativni vyvoj u linuxu, protoze se tam ke slovu dostala generace, ktera povazuje zavazny bugy za naprosto v pohode.
    JINX
    JINX --- ---
    VYHULENY_UFO: Já si na to vzpomínám taky, za gatese a balmera jsem tu firmu fakt neměl rad. Teď je to ale naopak alespoň to tak vypadá.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SATAI: s Ballmerem jsi mi pripomel Lunduka
    Stories from inside Microsoft (1998 - 2003)
    https://lunduke.substack.com/p/stories-from-inside-microsoft-1998
    "I worked at Microsoft for around 5 years near the turn of the century. In that time I was yelled at by Bill Gates, spit on by Steve Ballmer, and had all manner of odd experiences."

    ....bohuzel to vypada, ze Lunduke presel okolo covidu do full-retard modu smerem ke QAnon a smazal vetsinu svyho online obsahu
    resp. asi nesmazal a napr. puvodni linky YT porad funguji, ale ty videa jsou unlisted, jako napr. "Linux sucks forever - 2018" ("Linux is a cancer -Ballmer" je citovan hned v 7m57s :)) )
    SATAI
    SATAI --- ---
    VYHULENY_UFO: rakovina... To byl Ballmer.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JINX: vzpominam, jak bill gates a microsoft v 90's proti linuxu a opensource vedli celkem usilovnou valku. :D i nejaky slova o rakovine tusim padla.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    E2E4: muj obvodak mi 2 z 2 pokusu (chtel jsem jednou vypis, jednou nejaky potvrzeni) odpovedel asi po 2 tydnech, tak to je hack dost naprd.
    Predchozi obvodacka mail nemela vubec.
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    E2E4: mam skvělou obvodni doktorku, ktera si mě pamatuje, takže přesně, stačí napsat mail a popsat co mam a hotovo.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    jinak teda takovej hack, dneska stačí zavolat / poslat mail obvodakovi že mám virózu a popsat příznaky a že potřebuju neschopenku, on ji udělá elekronicky..

    na běžný případy to stačí, pokud je obvodak dost osvicenej
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    GOSHEWAN: ja nerikal, ze je to obecne lepsi, ale narazel jsem na tvoje "Je to takova trochu pojistka prijmu, kdyz se stane neco vaznejsiho."
    a kdyz ma vetsina 5-10 sickdays / rok, tak mi jako pojistka na vaznejsi pripady prijde lepsi ta plna nahrada mzdy
    jasne, kdyz mas 60 sickdays, tak je to jina situace :))

    j inak Medicover/Canadian mame taky ... ale popravde jsem to nikdy nevyrizoval, takze nevim jak moc musis za normalnim obvodakem
    SATAI
    SATAI --- ---
    GOSHEWAN: JJ, Canadian byl nejlepsi benefit, co jsem kdy mel... (cc GOSHEWAN)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    CERMI_FOX: Prave proto jsem nechapal, proc QWWERTY povazuje za lepsi 100% placenou nemocenskou.

    QWWERTY: Asi to uz chapu. Ja mluvil o situaci v nasi firme, kdy tech sickdays je 60. Myslim, ze to ma 2 pravidla - nad X dni v kuse (tusim, ze X = 5) potrebujes papir od doktora (takze ve vaznejsich pripadech se doktorovi stejne nevyhnes) a nemuzes vzit vic jak 21 sickdays v kuse (opet si nejsem jisty cislem). Ale myslim si, ze obe pravidla se beztak resi individualne. Navic v ramci firmy mame placeny Canadian Medical, takze papir od doktora je AFAIK celkem bezbolestna zalezitost.
    SATAI
    SATAI --- ---
    CERMI_FOX: btw stara dobra OZP to ma uz 40+
    SATAI
    SATAI --- ---
    CERMI_FOX: Chces rict, ze zatim nemas hemeroidy? :-D
    SATAI
    SATAI --- ---
    CERMI_FOX: A kolonoskopii, kolonoskopii uz jsi mel? (do tohohle klubu uz to patri :-/)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    GOSHEWAN: sickday = nahlásím do systému, napíšu týmu a hotovo.

    nemocenská = k výše uvedenému musím si najít obvoďáka, vysedět mnohahodinovou frontu v čekárně plné chrchlajících lidí a snášet kecy jako "pane CERMI_FOX, vy jste tu už mnoho let nebyl, to vás za trest pošlu na všechna existující vyšetření". Zatímco mám horečku a/nebo je mi jinak zle. Navíc dostanu jen část mzdy.
    Teda aspoň takhle to bylo když jsem měl angínu a potřeboval ATB. Na covid jsem si radši vzal část sickdaye, část dovolenou.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    GOSHEWAN: mas pravdu .. te casti co plati zamestnavatel se spravne nerika "nemocenska" ale "nahrada mzdy" a ze zakona je 14 dnu
    + "Hodinová náhrada mzdy pak představuje 60 % redukovaného průměrného hodinového výdělku." (x)
    tzn. chapu, ze lidi nechteji na nemocenskou, kdyz jim to znacne zkrati prijmy

    kdyz ma zamestnavatel jako benefit 100% nahradu plne vyplaty za prvni 2 mesice nemoci, tak na mesic lehnout penezenku neboli

    ten hlavni rozdil sickday / nemocenska bude urcite v mnozstvi administrace ... aka obvodak mi neda jednodenni papir na kocovinu
    ale hadam, ze ve zminenem pripade cloveka s borelizou by nebyl s papirama problem, takze mi to prijde podstatne lepsi "pojistka prijmu, kdyz se stane neco vaznejsiho" nez par sick days
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    QWWERTY: Nejsem si jisty jaky je rozdil mezi sickday (=plne zaplaceny den) a 100% hrazenou nemocenskou (predpokladam, ze do urovne platu, protoze nemocenska je nizka)
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    JINX: Luxus teda definuju jinak. Když už tak masox, to máš BSD s omalovánkama a konzistentním ekosystémem.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MUXX: To by asi taky byla možnost. Bitlocker jsem tam už nastavil způsobem, že OS bez hesla ani nenastartuje. Tohle jsem tam dal hlavně kvůli možné krádeži. Dva oddělené HW disky už tam mám. Díky za tip, popřemýšlím o tom. Mohlo by to být fajn. Jenom mi to zkomplikuje zálohy :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam