• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    JIMX: na windows?
    JIMX
    JIMX --- ---
    SH_PANDA: nevím, já používám phpstorm :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Jinak co se tyce produktivity, pro mne (ne primarne programator) byl nejvetsi boost programovani chatgpt (placeny). Dneska bych asi pouzival claude 3.5. Ma to svoje, ale dost to pomaha.

Napriklad mam nejaky skriptik, a reknu tomu "OK, pridej mi k tomu nejaky rozumny argumenty na nastaveni parametru. a ono to odhadne co asi tak ma smysl nastavovat, pouzije argumentovou knihovnu a udela to i s helpem".
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    VDFLAT: Já zase neznám grep :-D ...ale tohle jakýkoliv soubor během pár vteřin. Umí to neskutečně dobře indexovat. V milionech souborů ti to najde výsledek pod půl vteřiny... v podstatě to hledá jak píšeš.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    JARDABEREZA: Everything jsem neznal. Chápu to správně, že je to něco jako GUI pro grep?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JARDABEREZA: TC považuji za základní a nutnou součást systému, bez toho s tím nejsem schopen pracovat :)

A Everything bych na ten post povýšil také...
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    JIMX: jak vypada multicursor ve VS Code?
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    JARDABEREZA: docela lituju, že pro vscode neni dobře implementovany vim mode.
    protože pořád mačkám dvakráť escape a :w což pak musím mazat.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    JIMX: Stačí projít 4 vnořené dialogy :-D

Můžeš si obarvit co chce a jak chceš... jsou i pluginy co ti o souborech seženou další informace... např. by sis mohl obarvit soubory podle toho kolik má PSD soubor vrstev. Nebo jestli je složka prázdná. Nebo si z toho můžeš nakonfigurovat vlastní sloupečky a přepínat je a řadit podle toho. Samozřejmě to pak může procházení souborů brzdit.

JIMX
    JIMX --- ---
    Jinak multicursor a search&replace s regulárními výrazy jsou super věci, který hodně používám.
    JIMX
    JIMX --- ---
    JARDABEREZA: kde se v TC nastavuje, aby mi to barevné označilo novejsi soubory? To zní jak užitečná funkce.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Ještě jsem si vzpoměl, že mi vždycky zvýšilo produktivitu naučit se pořádně klávesové zkratky a nastavit si je. Ať už to byl Photoshop nebo VSCode. U VSCode hlavně multikurzor... Ctrl+D, Ctrl+U, Ctrl+Shift+L ...a pak hraní si s výběry control + šipka, control + shift + šipka, (shift) + home/end, alt+shift+doleva/doprava, alt+shift+click ... a hromada dalších :-D

Taky mi ještě dost času šetří Everything a naučit se a pořádně si nastavit totalcommander... např. soubory co se změnili za poslední hodinu/den jsem si zvýraznil barvou. Přesměroval jsem si tam otevírání složek z exploreru, nastavil jsem, aby mi to byla defaultní aplikace pro všechny archivy, dal si do postranního panelu pořádný prohlížeče souborů/obrázků, takže jenom zmáčknu Ctrl+Q a vidím obsah souboru bez otevírání a šipkama jenom přepínám soubory, abych viděl jejich obsahy.
    FARIN
    FARIN --- ---
    Ted jsme se prestehovali do mistonosti kde je cely soucasny tym, tj 5 lid a je to skvely. Coz je ale taky castecne zpusobeny tim ze ten kancl je dostatecne vzdusny a velky. Ma to tak 8x8 metru. Tazke tam mame 5 velkych stolu, 2x Kalax, gauc a porad je tam dost mista.

A tomu jeste mame malou zasedacku vedle kam muzou lidi chodit telefonovat nebo resit cally.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    Jinak micromanagement na mě a moje kolegy zkoušela před pár lety nová teamleaderka - přišla kovaná korporátně z workforce. Všichni ji poslali doprdele a pak ji manažer teamu (bejvalej sysadmin, 27let praxe) důrazně upozornil, že pokud to bude ještě zkoušet tak si rovnou může sbalit fidlatka a mazat zpátky na workforce.
    U nas by to nikdo nesnesl, půlka z nás přes den jede jen nutný BAU a píše v noci. máme to absolutně flexibilní. Ale zas máme věci hotový před terminama a za posledních 6 let 0 human error...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    IXTREMIST: taky jsem away/idle 24/7, ale posledni dobou jsem si vsiml, ze me minimalne 1x za tyden Teamsy prehodi automaticky do Available :))
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    QWWERTY: Řeším tak, že jsem Away 24/7.
    Dělám z domu už dost let, i s dítětem. Teď bude druhý, tak jsem zvědav.
    Mám vlastní kancl, do kterého všichni klepaji (i moje žena) a čekají na vstupte. byl to boj naučit, ale je to super. nejen z pracovního hlediska.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MLEKAR_STEIN: nebjo, za korporaty uz to vyresil nekdo komplexneji

The definitive guide to Productivity Score - Microsoft Community Hub
    https://techcommunity.microsoft.com/t5/microsoft-365/the-definitive-guide-to-productivity-score/td-p/1699414

a protoze se toho chytli prave idioti co nemaji na praci nic jinyho nez micro-management, tak to musel MS rebrandovat na "Adoption score" a tvrdit, ze primarni pointou byla adopce a vyuzivani M365 a ne stalking/evaluace zamestnancu
    Microsoft's controversial productivity-tracking tool is back -- with some key changes | ZDNET
    https://www.zdnet.com/article/microsoft-new-m365-app-monitors-adoption-but-wont-give-managers-data-about-individuals/
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    kdyz si vemu, ze treba dvacet minut nesáhnu na myš, to bych asi šel na kobereček
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    QWWERTY: Inputy nejsou u programátorů úplně relevantní metrika. Měli by to snímat v kombinaci mozkovou aktivitou, aby to byla pořádná dystopie :-D 🙃 https://www.emotiv.com/products/epoc-x
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    LUDWIG_: slovaci na to meli program, ktery se jmenoval "drgatko", ktery simuloval pohyb mysi :))

a diy reseni je polozit mys na analogovy hodiny
    toje tak, kdyz manazer nema na praci nic lepsiho nez sledovat, jestli nejsi idle
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam