• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JARDABEREZA: U nás to teď vypadá takhle

NOHOUS
    NOHOUS --- ---
    KLEINZACH: bleee...
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    KLEINZACH: Uff..to mi ani nepripominej. Stravil jsem rok reverzovanim COM interfacu do .NETu aby se to dalo volat
    z nasi aplikace. Jednou to stacilo - 'no amount of money will make me do it again" - ale zase to byla dobre pripomenuti o cem ten open-source vlastne je :-)

Jinak ja to studoval ve WinDBG, sysinternals a pak jsem mel vlastni sadu custom toolu na analyzu tracu a kodu.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    nevyznate se nekdo ve windowsim COMu prosimvas?

chci neco reverse inzernyrnout (delam to tak tyden, takze jeste jsem v tom chromej). dostal jsem se do dll co me zajima (actxprxy.dll), ale bohuzel je to jenom proxy dll, takze v kodu to vypada tak, ze to dll provede RPC nekam do pryc a ja bych chtel vedet kam to pokracuje

pripadne jaky nastroje stoji za to? (pouzivam ted Ida free, mam jeste pripadne Cutter)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    OXYMORON: Dík za obrázek... udělal jsem si vlastní adaptaci, aby to sedělo na moji práci :-D Hned se cítím líp :-D

OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    NAVARA: jo, odstupný v případě např. zrušení pracovní pozice je výhodnější pro obě strany.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OXYMORON: Nebyl tam nějaký rozdíl mezi výpovědí a dohodou?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    KLEINZACH: U odstupnýho je hezkej benefit to, že se z něj neplatí zdravotní a sociální pojištění
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    JARDABEREZA: default je nejakych 5 vyplat. celkem prijemna zalezitost, sam jsem ho jednou dostal taky: rovnou na pracak a je z toho pul roku volna :)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    PJOTRIK: Management si tím zachránil prdel. Každá země má totiž svůj vlastní produkční systém (přizpůsobenej lokálím podmínkám a legislativě), kterej vyvíjí a udržují lokální týmy. Management rozhodl, že se vyvine jeden společnej a tím se uspoří náklady IT, protože ty lokální týmy nebudou potřeba. Ten projekt ale po dovu letech skončil neúspěchem a dírou v rozpočtu. Aby tedy vykázali slibované snížení FTE, vymysleli ten převod, lidi se přesunou do jiný firmy, která vývoj a údržbu bude dodávat jako službu. Přínos to nemělo žádnej - náklady vzrostly asi 3x. Ale už nejsou mzdový, jsou v service line, což je OK :-)
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    OXYMORON: ta vychcanost spociva v tom, ze to delaji kdyz chteji hromadne snizovat stavy? Nebo jaky je v tom prinos pro tu firmu?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    KLEINZACH: To zní dobře - ale v tomhle případě šlo o vychcanost korporátu, kterej využil poměrně nedávnou implementovanej evropskej zákon, kterej umožňuje lidi převést do jiný firmy i s agendou. Jedinou obranou je dát výpověď - samozřejmě bez odstupnýho. Udělali to napříč Evropou čímž rozbili dost docela dobrejch týmů.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    KLEINZACH: Kolika násobek je takový zlatý padák cca na měsíční mzdy?
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    OXYMORON: hehe kdysi sem mel kolegyni, ktera dostala zlatyho padaka z jedny telekomunikacni firmy, sla do accenture a kratce na to dostala druhyho zlatyho padaka :) trosku sme ji zavideli, ze nas nevyhodili taky..
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    CERMI_FOX: HOWKING: Já měl na kolegy štěstí a bylo to super, než mi je forcibly převedli do Accenture
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    OXYMORON: nebo taky kolegové jsou lenoši a ví, že to za ně vždycky vyřešíš, tak co by se snažili :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    OXYMORON: Přesně. Taky raději dělám sám. Spolupracovnici táhnou, ale každý jiným směrem.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SUCHRE: No, write-only skriptů na jedno použití mám taky hromadu, zase na jiný typy úkolů.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    PISKVOR: Rozdil bude spis v pristupu. Rucne delam jen veci, ktery jsou treba jednorazove, max. dvakrat, k tomu staci terminal. Pro ostatni pripady si napisu skript v basji nebo pythonu, a to bez vyjimky - takze nemam potrebu neco prohledavat nebo kopirovat rucne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam