• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    NOHOUS
    NOHOUS --- ---
    OXYMORON: jdi si zabastlit do hw startupu, ať to poznáš z druhý strany
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    OXYMORON: Ještě jsou válečné projekty. Nemusí to být ani použité v akci. Tohle je třeba simulátor: https://bsky.app/profile/orion412x.bsky.social/post/3ldlc4cc5qc27
    SWATA
    SWATA --- ---
    OXYMORON: Pripadne pokud ti jde ciste jen o radost z louskani problemu, jde najit spoustu code katas. Treba ted tematicky https://adventofcode.com/
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    OXYMORON: Dělají ti radost veřejně prospěšné projekty typu hlídač státu nebo programy do voleb? Nějaký pocit, že ten projekt je užitečný pro společnost anebo jde třeba spíš o nějaké osobní záliby, jak tu někdo zmiňuje hry atd. Nebo by to třeba mohl být projekt, který souvisí s vědeckým výzkumem.
    JIMX
    JIMX --- ---
    OXYMORON: Já bych zkusil naprogramovat nějakou hru :-)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    OXYMORON: Vyber si nějaký free/open-source projekt, který je ti blízký, a začni ho vylepšovat.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Přátelé, co byste poradili člověku, který pracoval celý život v IT, posledních dvacet let ve vedoucí funkci v nadnárodním korporátu, už pracovat nemusí :-) a chtěl by si udělat radost tím, že by si občas něco jen tak pro radost a potěšená zaprogramoval (protože tak kdysi dávno začínal) a vzpomíná si, že mu to činilo potěšení ?
    MUXX
    MUXX --- ---
    ALMAD: No to byl takovej meeting “handover”. Akorat u prvni casti jsem tak nejak usnul a vzbudilo me az kdyz se nekdo na konci ptal, “jak je mozne ze muxx nema celou dobu zadne otazky”.
    Tak u druhe casti jsem sel pect babovku abych neusnul a daval trochu pozor.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    MUXX: Za me tohle zvysuje kvalitu meetingu, protoze kdyz delam neco jako vareni nebo chozeni, tak se zvladam “napul soustredit”.

Kdyz u toho musim sedet u compu, tak neco zacnu delat, pak se na to omylem zacnu soustredit a pak je to vyvolavani blby :)

Ale ne nahodou to koreluje s tou velikosti meetingu jak sem psal niz…
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    VOY: ...nebo pokud tě šimrá nos, tak nos od "mouky". :-D Ideálně k tomu přihodit nějaký energický projev nabitý pozitivitou a sebejistotou. :-D
    VOY
    VOY --- ---
    MUXX: Tam je jenom blby kdyz te necekane nekdo vyzve k tomu, abys rekl svuj nazor a ty mas napr. ruce od mouky, no ;-)
    MUXX
    MUXX --- ---
    VOY: Neziju no. Minuly tyden jsem behem meetingu upekl babovku.
    VOY
    VOY --- ---
    SUCHRE: Ale ale ale preci by nas mely zajimat vsechny veci co se probiraji na kazdym meetingu – jinak svym zamestnanim doopravdy nezijes ;-))
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    VOY: Protoze mas kameru. Dal bych to nerozmazaval :-)
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Kdyz se na dlouhym meetingu probiraji nesouvisejici veci, co se me vubec netykaji, hraju na kytaru, vypinam i mikrofon. No hraju.. delam prstovy cviceni.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    VOY: triselnou pripojkou :)
    VOY
    VOY --- ---
    JANFROG: jak víš že na home office vždycky snídám palačinky s marmeládou? Někdy si během standupu vypnu kameru a umicham těsto ;-)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Mě teda kolegyně, v rozpáleným bytě a v pěkně vyplněným topu pro držení kamerové disciplíny inspirují;-)

Náš korporát vysloveně říká, že kamera je dobrovolná. Ale už zkušenost praví, že kamera přínos.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JARDABEREZA: Jo to jsem šel ještě dál, mám kameru s krytkou připojenou k USB s fyzickým zapnutím a vypnutím.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    Jo a k tomu AI zrovna vysla data nejaka data, a docela to sedi s moji zkusenosti:

As we just discussed in the above findings, roughly 75% of people report using AI as part of their jobs and report that AI makes them more productive.

And yet, in this same survey we get these findings:

if AI adoption increases by 25%, time spent doing valuable work is estimated to decrease 2.6%
    if AI adoption increases by 25%, estimated throughput delivery is expected to decrease by 1.5%
    if AI adoption increases by 25%, estimated delivery stability is expected to decrease by 7.2%
    This report is showing that AI has a negative impact on throughput, stability, and time spent on valuable work.

DORA Report 2024 – A Look at Throughput and Stability – Alt + E S V
    https://redmonk.com/rstephens/2024/11/26/dora2024/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam