• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    ANT_39: To je dost tezky udelat smysluplne aby to nebylo jak roubovat brambory s rajcatama (tj. hodne na silu).

Navic bys to musel mit vsechno v jednom jazyce coz jde, ale nepovazoval bych to za dobry napad. A interop mezi jazyky je dost problem i v 2025 :-)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ANT_39: Z toho hlediska mi BTW pripadal sympatickej ten HelenOS na matfyzu, kde na tom myslim delaj diplomky. Kdyz jsem byl na FIT VUT, tak tam nekteri delali diplomky tusim na liberouter (?), coz bylo tehdy mimo muj zajem (a dnes me to zivi :) ). Ted koukam, ze to v nejake forme snad porad existuje, ale naprosto netusim, jestli to vyuzivaji na diplomkovani atp. 400Gbps loni nebylo vubec spatny, Mellanox IMHO prodava bezne 800Gbps, a 1600Gbps je demonstrovany, ale IMHO se to furt neprodava.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    AXTHEB: Zcela seriozne, vzdycky mi prislo, ze by projekty na vejsce na sebe mely vic navazovat, ale on je IMHO problem v tom to naretezit tak, aby to davalo smysl. Mozna neco jako textovy editor by fungovalo: zacnes nejakou knihovnou pro spravu textovyho bufferu, a postupne dodelavas ruzny de/serializace, regexy, GUI, TUI, RPC, podle toho, kterej predmet zrovna mas.
    SATAI
    SATAI --- ---
    AXTHEB:
    1 Nelze dvakrát vstoupit do téže řeky,

[podle Hérakleita,

3 ani se nelze dvakrát dotknout smrtelné bytosti v témže stavu,

neboť ta se hbitou a rychlou proměnou]

5 rozptyluje a znovu shromažďuje.

[A vlastně se ani nespojuje znovu a někdy později,

7 ale spíše se zároveň spojuje i opouští,]

přichází i odchází.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HOLAKAC: Na ing. do svého bc. (tj. 3 roky starého) kódu, to efektivně dělal někdo jiný ;)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    E2E4: Soutěže nedávají smysl. Je to o zábavě. Nedává smysl, aby se 22 chlapů přetahovalo o jeden míč... mohli by mít dva ať se o něj nehádají :-D Nedává ani smysl skákat přes laťku po zádech... reálném životě tam ta duchna nikdy nebude akorát si zlomí žebra nebo vyrazí dech :-D
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    AXTHEB: na bc. by to bylo do toho, co dělal ten samý člověk minulý ročník, na ing. co dělal nějaký jiný člověk ? o.O
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    E2E4: pokud dostali 7 stranek zadani, tak bych cekal, ze rychlost byla az sekundarni meritko a primarni by bylo, jestli se to chova a funguje jak ma, ne?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Nejlepší soutěž v programování by byla dodělat featuru do toho, co člověk odevzdal v minulým ročníku.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JARDABEREZA: ja myslím že jedna z největších chyb toho jak se dělá software je že se dělá rychle a na všechno ostatní se kašle.. tak mi moc soutěž v rychlosti nedává smysl.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    E2E4: Já bych to spíš viděl hodnocení za čas, bez internetu + bez bugů. :-D ...krásu kodu bych nehodnotil. Myslím, že by to dost dobře nešlo. :-D
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    VBA je (skoro) normalni programovaci jazyk... v tom jsem svyho casu vytvoril slusny silenosti. Vlastne prvni development za ktery jsem dostal zaplaceno
    SATAI
    SATAI --- ---
    QWWERTY: VBA je turing complete, ne?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JARDABEREZA: "s nějakým programovacím jazykem"
    by me zajimalo, jestli meli povolena makra. zkousel jsem hledat, ale zadnou extra odpoved jsem nenasel. s VBA uz se toho da delat docela dost
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    E2E4: to stejne pro C
    The International Obfuscated C Code Contest
    https://www.ioccc.org/
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JARDABEREZA: no nevím, předpokládám, že v tom Excelu je šampion kdo je nejrychlejší, zatímco hodnotit programování je spíš beauty contest se silnými osobními představami porotců co je krásný a spravny. ;)

ale jinak existovala soutěž most obfuscated Perl contest, a nebo na demoscéne kdo nacpe nejakou funkci do co nejmenšího počtu bajtů..
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    ALMAD: Na Nyxáky mám ty nejvyšší nároky;
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    ALMAD: Ja se hlasim do teamu ignorantu (fachidiotu?). TIL GL :-)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    MAIMONIDES: Pardon za mansplaining, ale moje zkusenost s tim ze vsichni po 40 znaj GL a dokonce se podle toho i chovaj je…nerovnomerna.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    ALMAD: Tak, jsme tu 40+, GL všichni znají. Popsat problémy umíme jak nikdo mladší. Hledat jejich praktický řešení je to zajímavý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam