• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Měl jsem podobný problém a s rukou. Přehazování myši funguje,ano měl jsem pravou ruku přes měsíc nepoužitelnou, tak jsem se naučil používat pravou myš nalevé ruce. Teď jsem si pořídil kinesis advantage 360 jako klávesnici a kensington jako trackball a myš použiji jen občas. Problémy postupně vymizely.
    VOY
    VOY --- ---
    ALMAD: a co zavedes az ten scrum mas vymycenej? :-)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    SUCHRE: A znas nejakou ergonomickou co je na to dobra?
    VDFLAT: Tak asi skoncim…
    MIC: Ja mam scrum taky rad, kam prijdu, tam ho vymytim, produktivita a spokojenost
    rychle stoupne a je to takovej jednoduchej quick win :)
    MIC
    MIC --- ---
    ALMAD: Ja mám taky vertical mx na pravou a na levou normálně další malou usb myš, už mě to před dobou přinutilo používat myš levou a teď to tak různě střídám, třeba takový scrollování kolečkem je vlastně snažší na tý malý levý než na vertcial ;-)

A k tvojí předchozí otázce, nejvíc co mi na ruce pomohlo, když se tak zpětně ohlédnu, tak nejvíc operace karpálů a pak změna firmy které fakturuju, takové to že člověk má mentální prostor si uvědomit že nemusí tu myš křečovitě svírat, zkroucenej jak dement, ve stresu mačkat věci honem sem a honem tady...
    A ano, i já jsem po letech různých lead bla pozic zjisitl, že je vlastně prima si tak hezky zaprogramovat :-) ... zlatej scrum
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Sice to je potreb chvili trenovat, ale stridani levy a pravy u mysi funguje nejlip
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    Jsem levák, myš mám v pravé ruce. Aktuálně Logitech G604. Existuje nějaká spolehlivá MMORPG vertikální myš? 8 tlačítek minimálně - mám na nich namapované skripty. Díky.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    JANFROG: Ja sem pravak a mam Vertical MX, ale prave by me zajimalo i neco na levou protoze s normalni mysi mi dost pomahalo to stridat. Prava je stejne prirozene pretizena na normalni klavesnici z toho kdyz je enter i backspace na maliku misto na palci, a navic obcas prehmatavam na sipky a numerickou klavesnici.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    ALMAD: Mam v kancelari zimu. Takze si furt strkam ruce do kapes a/nebo ruzne "cvicim" abych se trosku zahral :-)

Co se tyce mysi, ovladat mys levou je hereze! (jsem levak :-) Ja mam tuhle: https://www.ebay.co.uk/itm/186719405816
    (jen verzi pro pravaky). Zacatkem dubna letim do Prahy, pokud chces muzu Ti to privezt (->posta).
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    JANFROG: Co za hack? :)

Vertikalni mys mam taky protoze mi to doporučil fyzioterapeut, ale mam rozporuplne pocity protoze sem nesehnal na levou, tak nemuzu stridat—kdyby tu nekdo vedel, byl bych rad
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    ALMAD: Jo jasne, to byl jen blbej vtip.

Jako ja s tim zatim nemel nikdy nejake velke problemy. Parkrat mi prislo ze me mirne boli ruka od mysovani, tak jsem s ni vic cvicil a min pracoval a za par dni pokoj.

Ted na to mam docela hack a ruce mam na klavesnici a mysi min nez pred tim, ale neni to pro kazdeho. Plus jsem si poridil zraloci ploutev (vertikalni mys), spis teda ze to vsichni vychvaluji nez ze bych s normalni nejak trpel.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    JANFROG: To delam, ale z pohledu rukou moc nevidim rozdil :)

(mam teda jeste protahovaci cvik co mi prijde ze pomaha dost, ale.)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    ALMAD: Dlouhe stojici focus sessions? :)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    MIC: Tohle sem si myslel jak sem skvele vyresil, a pak sem se vratil od managementu k programovani a zjistil sem ze to bylo tim :D

Nevim jak jako IC delat svoji praci a vyhnout se dlouhejm sedicim focus sessions, mas tipy?
    MIC
    MIC --- ---
    Mě poslední roky na problémy s rukama nejvíc pomáhá u tý klávesnice vůbec nesedět :-)
    A teda pak teda operace karpálů, ta změnila hodně.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Poslednich 20 nebo 25 let mam ruce u pc tak, ze mam predlokti ve vzduchu, klavesnici a mys velmi blizko hrane stolu a zapesti mam polozene na hrane stolu nekde cca ve tretine az polovine malykove hrany. Velmi pohodlne, nikdy jsem nemel zadne trable. Samo ze to vyzaduje nizkoprofilovou, nizkozdvihovou klavesnici (proste neco, co ma telo i klavesy co nejblize rovine stolu). Nove si tedy opiram lokty o operku, protoze si pritelkyne po 5 letech poridila kreslo a vratila mi meho Ikea Markuse :)
    Prisel jsem o tomu vlastne z nutnosti. Mam mizernou kuzi a delsi kontakt pokozky predlokti s povrchem libovolneho stolu je pro me dost neprijemny. Zvlast v lete to byl pain. Tohle to tehdy vyresilo a od te doby u toho zustavam.
    VOY
    VOY --- ---
    PJOTRIK: Mam to podobne. Chapu, ze mozna pro nekoho je mozna prijatelny mit cely ruce ve vzduchu v pravym uhlu a jen klepat prsty do klavesnice. Ale ja sem clovek co sedi u kompu 30 let a bohuzel moje lety zdeformovany telo nejaky rovny sezeni s pravejma uhlama neumoznuje, takze beru next best thing ;-).
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    SULTHAN: to je sice oficialni ergonomicka verze, ale ja si praxi dosel k presnemu opaku - neopiram ale jen zapesti ale hlavne velky kus predlokti ¯\_(ツ)_/¯ Mam teda ergo klavesnici, abych nemusel zapesti vytacet, to mi prijde taky dulezity
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    SULTHAN: Já u toho sezení trochu ležím, tak ty lokty svírají úhel u klávesnice cca 140°, tak potom možná nevadí, že jsou opřené.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    JARDABEREZA: klávesnice je v pohodě, pokud člověk drží ruce správně, tj. neopírat si zápěstí. Jakmile si člověk začne to zápěstí opírat, tak je to jen další myš.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JARDABEREZA: Používám herní myš právě pro co nejmenší pohyby - při 8000DPI se ruka jako taková téměř nehýbe, jen prsty. Ale chce to chvíli trénovat přesnost no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam