• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    OMNISLASH: proč není OLED compat s prací?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    OMNISLASH: aha, no tak my neprogramujeme hry ;-)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    MARASAN: Ja mam 32" svuj a vedle toho 28" z prace a spokojenost. Co se tyce uhlopricek nezavidim nikomu nic. Oba jsou 2560x1440. Ten vetsi mam pak jako primarni, takze na nem mi jedou i hry. Co mi chybi je stabilni, kontrastni obraz s opravdovou cernou. To je neco, co proste IPS vycarovat neumi. Z IPS gloomu me baopak v temnejsich hrach tak leda lezou oci z dulky. Ale reseni moc neni a OLED zase neni moc kompatibilni s pracovnim nasazenim.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JINX: team UltraSharp. ted jsem presel na U4021QW. a resi to i tu nudlovitost, protoze vertikalne ma 2160px
    akorat DUB se ptal na OLED a UltraSharpy jsou afaik standardni IPS/LED
    NOHOUS
    NOHOUS --- ---
    SATAI: hmm, paperwm neznam, vypada zajimave. Pouzivam Tiling Shell kdyby to nekoho zajimalo.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SMOKY: ja mam 2x28", kopega si poridil 2x32" a sou to takovy plachty, ze ho za krkem boli a zavidi mi mensi. Vsechno 4k
    SATAI
    SATAI --- ---
    NOHOUS: aby na tom pěkně běhal PaperWM a IntelliJ měla dva editory vedle sebe a po stranách tooly
    JIMX
    JIMX --- ---
    NOHOUS: 2x 1720px mi na šířku přijde na 2 okna vedle sebe v pohodě ... dokonce i docela na 3 ... ale záleží jaký no ... ale sám mám 2160x1440 a pod tím 1920x1080, tak můžu těžko soudit
    NOHOUS
    NOHOUS --- ---
    JIMX: nekolik oken vedle sebe je otazka rozliseni a tohle nema ani UHD horizontalne
    JIMX
    JIMX --- ---
    NOHOUS: Aby se ti vešlo několik oken vedle sebe? Abys měl širší FOV ve first person hrách?
    NOHOUS
    NOHOUS --- ---
    GANDHI: k cemu jsou tyhle nudle? vy jste holubi?
    JINX
    JINX --- ---
    SMOKY: pred par lety jsem presel z 25" na 27" a byl jsem s 27" spokojen, ted pocitam s 27"-32" pouzivám prevazne browser, terminal a VSCode/vim
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JINX: a staci ti velikost ? ja uz bych pod 38, pokud to ma byt jeden display uz nesel
    JINX
    JINX --- ---
    Když už se řeší ty monitory dosud jsem používal vždycky Dell UltraSharp (aktuálně mám 27" 2K a říkám si že je čas na upgrade). Přemýšlím nad BenQ např. RD320U nebo nečím jako je PD3225U. Co si myslíte o BenQ? s touto značkou jsem nikdy neměl žádnou zkušenost. Rád bych věděl zda si oproti Dellu nějak zásadně nepohorším.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    DUB: Presne ten, co pise GANDHI, ma kamarad a byt tez sam tvrdi, ze na nem zadnou degradaci nepozoruje, neni tak uplne pravda, ze by tam nebyla. Po dukladnem prohlednuti fullscreen single barev jde videt v (tusim) zelene vypalene artefakty. Ne nijak vyrazne. Ze zacatku si toho clovek ani nevsimne. Vylada to, jako by to nekdo vyskrabal zevnitr do tech mist na obrazovce. Vetsinu casu to nejspis ani neni videt. Nicmene je to tam a jak uz o tom clovek vi, tak to na te zelene vidi vzdy.
    A to se k tomu monitoru chova tak, jak bych ja asi nikdy nemohl. Zajizdeci lista, at nikde nic nezustava, minimalisticke casy vsech setricu, autcisteni monitoru, jakmile jen na chvili opousti zidli zpina fullscreen black image na celou obrazovku, co si dal na klavesovou zkratku. Premyslim, jak by ten obraz asi za stejnou dobu vypadal u me..
    STARF
    STARF --- ---
    GANDHI: ja mam 4 roky G7 (16:9) a taky stale spokojenost, pouzivam to tak 12h kazdy den... az budu provadet upgrade, pujdu nejspis opet do Odyssey rady (aktualni panel je VA, OLED by potesil)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    DUB: dva roky mam tohle - https://www.alza.cz/34-samsung-odyssey-oled-g8-g855d-d12605171.htm?kampan=adwmon_monitory_pla_all_monitory_herni_c_9062890___598812382448_~134149318542~&gad_source=1&gad_campaignid=17291926015#description

obraz je furt super, zadnou degradaci nepozoruju, sice na tom primarne nepisu, mam ho spis na hrani, media a prilezitostnou grafiku - nicmene travim u toho hodiny bez jakychkoli potizi
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    DUB: Pokud tě bolí oči tak to může mít pár důvodů.
    1) UV záření (u monitorů není)
    2) rychlé blikání (to doufám odešlo s CRT a TTF podsvícení u LCD)
    3) uživatel málo mrká, protože se hodně soustředí a kvůli tomu vysychají oči
    4) příliš jasný monitor... hodně monitorů je v továrním nastavení moc jasných, tak je potřeba to stáhnout. Často o víc, než si myslíš, ale člověk si zvykne. EIZO např. mělo čidlo okolního světla stejně jako mobily a regulovali podsvícení podle toho.
    Zapoměl jsem ještě něco?
    DUB
    DUB --- ---
    vybiram 34" UW QHD monitor, je tu nekdo kdo pracuje na oledu? je to v dnesni dobe mozny nebo z toho bolej oci, vypalujou se furt pixely atd? nekdo zkusenosti?
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    RUDOLF: Motivace je k tomu dost, ale zatim fakt nevim prakticky o nicem, kde by LLM zvladal pracovat samostatne a bez nejaky supervize vysledku bud necim deterministickym nad tim, nebo clovekem.
    KOJA
    KOJA --- ---
    RUDOLF: Ty nejpokrocilejsi modely zvladnou generovat solidni kod uz ted (pouzivam claude sonnet 3.7). Dulezity ale je, ze ze nejakej ten mock komponenty v pythonu, kus konfigurace v cmake nebo i poslepovani par APIcek v produkcnim kodu si zvladnu zkontrolovat bleskove a snadno doopravim ke sve spokojenosti. Neumim si zatim predstavit jak by mi to slo nad vygenerovanym dabelsky zoptimalizovanyho assembly.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Ale, je vlastně zajímavá úvaha, že možná LLM nepotřebuje abstrakci, takže by se mohla natrénovat na psaní superefektního assambler kódu. Ale to by ho muset nějaký agentů systém dlouhodobě vyvíjet. Takže nope.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam