• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    31STITCHES
    31STITCHES --- ---
    Mám teda doma asi 10let starou "Java8 Výukový kurz" od Herberta Schildta... Nevím co se v tom za 10 let změnilo ... třeba ne moc a můžz použít tu ?
    31STITCHES
    31STITCHES --- ---
    Ahoj, čtyřicítka se sice teprve blíží, nicméně bych si chtěl trochu obnovit znalosti programování z vš (nakonec jsem skončil jako elektroprojektant ne jako programátor)...
    Doporučíte mi nějakou učebnici ? Asi bych se vrátil k javě ...
    MIC
    MIC --- ---
    a i když si uděláš vlastní ai, dáš ji přečíst celý stack overflow, jak ji přinutíš aby generovala jen z těch odpovědí a ne z těch "proč mi tohle nefunguje" :-)
    a i když ji dáš pouze správnej kód, většina kódu co jsem za celej život viděl je buď
    a) hezky vypadající, ale abstraktní multi-hyper objektovej bullshit handler handle, resolver resolve, factory create
    b) if(magicSwitch() && preg_match('~/[*&^... //fok my brain

když člověk nic hezčího nevygeneruje, robot taky ne :-)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PES: "Konečné produkty byly často chybové, nefunkční a obtížně udržovatelné" nic jineho bych od kodu generovaneho AI ani necekal.
    PES
    PES --- ---
    Něco pro pobavení, jak to s tou AI zhruba je a bude...

700 Indů místo umělé inteligence. Start-up lhal o vytváření aplikací v rekordním čase - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-ai-700-indu-misto-umele-inteligence-start-up-lhal-o-vytvareni-aplikaci-v-rekordnim-case-40523957
    FARIN
    FARIN --- ---
    Když jsem tohle kdysi resil tak nejlepší kurzy pro běžné smrtelníky měl Citfin. A pro založení účtu stačil vklad 1k.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    SPIKE411: Ja teda mel smlouvu na lepsi kurzy pro 250k+ transakce a…Wise furt vychazel lip.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    JARDABEREZA: Je to jeho spanilá jízda. Nápadů má tunu;-)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Pokud převádíte větší sumy, tak se může vyplatit uzavřít smlouvu s devizovkou, dostanete se na lepší kurzy. Navíc případné spory s českou devizovkou můžete řešit podle českého práva / s českým arbitrem.
    Fiktrujte ID PATRIKCHRZ, hledejte "deviz".
    [Osobní finance - Investice, úvěry, spoření, pojištění]
    [Banky, bankovnictví, bankovní operace]
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    ja dostavam USD na Wise, tam si z toho udelam Koruny a posilam to primo na svuj ucet u CSOB. kdyz jsem si naposled posilal ~80k, tak byl poplatek necelych $13, coz mi prijde fakt smesny.

vim ze lidi co dostavali fakt velkej objem penez na Wise to pak jeste nejak posilali pres Revolut, ale tusim ze tam to nejak rizli a uz to neni tak jednoduchy - a hlavne mi to prijde fakt zbytecny.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    RUDOLF: Wise má výborné kurzy... za konverzi na milion Kč je poplatek něco mezi 3000-4000Kč Což je běžný pohyb v rámci denní fluktuace a o moc líp to nejde. Eventuelně Exchange.cz vychází podobně... jenže platíš navíc velké poplatky za wire transfery u banky a je s tím trošku víc práce. https://www.exchange.cz/devizy

Mě jde hlavně o to jestli Donald už s těma jeho nápadama skončil nebo má nějaké další skvělé nápady :-D
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FARIN: tohle nefunguje;-) byl jsem placený v USD a majitel přesně věděl, že když USD je nahoře, všichni jsou spokojený myšky a ozývají se jen, když USD klesá.

JARDABEREZA: na nic lepšího než wise pro příjem USD z US jsem nepřišel. Teď USD posílám rovnou na IBKR, tak už netuším, jak platit faktury v Čechách. Ale wise má kartu, tak bych konverzi vůbec neřešil, dokud člověk nepotřebuje platit na účet. Ale pak by teoreticky mohlo fungovat nabít Revolut, ale ještě jsem nezkoušel vybrat hotovost nebo platit na účet.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    TMA: Coz jde v obou menach :)
    FARIN: To imho dost zalezi na kontextu, muze to bejt taky dobrej zpusob jak ztratit duveruhodnost…
    FARIN
    FARIN --- ---
    Občas taky funguje být tiše, když se kurz hýbe v můj prospěch a hlasitě se ozývat, když se pohybuje opačně.
    TMA
    TMA --- ---
    ALMAD: Vyjednat si ji tak velkou, aby ani nepříznivý vývoj kurzu nebyl pociťován úkorně, se také přímo nabízí jako vhodná strategie.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    ALMAD: Tak napadlo mě říct si o EUR místo USD. Ale udělal jsem chybu. Podíval jsem se na kurzy a americkou ekonomiku... pomyslel si jak je silná a že kurz dolaru půjde ještě nahoru :-D a řekl jsem si, půjdu do USD, bude to pro ně jednodušší a budou s tím mít míň práce. Na Wise už USD mám, takže jenom musí poslat vnitrostátní platbu v rámci USA zadarmo a Wise má dobré kurzy na konverzi EUR nebo CZK a pak to jen přeposlat.

Asi s tím nic dělat nebudu, ale zajímalo mě jaký jsou možnosti.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    TMA: Ja myslim ze to co chce je vyjednat si vyplatu v CZK, podle vseho :)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MIKEE: Jistě. Ale v součtu už to pak dělá víc korun. Protože se ten problém opakuje každý měsíc. :-D
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    JARDABEREZA: kdyz si to prenasobim dvanacti, tak je to porad -10%?
    ABAP
    ABAP --- ---
    Neblbněte s hypotékou v cizí měně. Maďaři se už spálili s levnými hypotékami v CHF. Inflace HUF jim následně vystřelila splátky do nebes.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam