• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    Diskuze o obzive programovanim pro starsi a pokrocile.
    rozbalit záhlaví
    NOHOUS
    NOHOUS --- ---
    SATAI: jak můžeš usnout s failujicim testem??
    SATAI
    SATAI --- ---
    QWWERTY: dobré je napsat si failující test a pak jít. Pokud to jde.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KLEINZACH: comment anchors ftw - na konci dne dodelam "TODO" flagy a IDE mi da dalsi den prehledny list, kde presne na co musim navazat
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    JIMX: a hlavne mi to rano pripomene kde sem vlastne uplne unavenej skoncil :) nejlip jeste nejakym nezkompilovatelnym komentarem "TADY SE TO MUSI DODELAT"
    JIMX
    JIMX --- ---
    Tak když si můžete dovolit věci dokončit a pak teprve od tý práce jít ... u mne, když přijde čas, tak prostě jdu ... takže díkybohu za to, že NB se dá zaklapnout a když ho z půl hodiny někde jinde otevřu, tak zůstane tam, kde byl :-)
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    co mi teda hodne pomaha, abych nemyslel na práci je, že zásadně pracovní počítač vypínám, žádný tadyhle si dám sleep a ráno se k tomu vrátím jak je to otevřený, hezky pozavírat. To mě totiž donutí věci dodělat do nějakého stavu, kdy se to dá poukládat, případně si napsat poznámku.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    JON: bublina v krvi neboli vzduchova embolie je celkem pruserovy stav, ktery umi zabit. To te vazne uklidni? :-) Ty musis mit nervy ze zeleza.

Jinak me pomaha myslet pred spanim na (zemni, stavebni, ...) praci - v blizkem horizontu mam v planu vykopat drazku na trubku. A kdyz na to zacnu myslet pred spanim, mozku se nechce delat fyzicka prace a radsi usne.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    se spankem sem taky dlouho problem. a pak sem se naucil tak, ze necham v pocitaci kod hezky pripravenej tak ze zavru komp a vse zapomenu a jdu na kvalitni odpocinek. ran pak prijdu a otevru a vim kde jsem pokracoval. jak rikaji mystici. po praci nesmis ani jednu myslenky pustit , o praci..
    Proste po praci na ni uz vubec nemyslim... velmi mi to pomohlo...
    BESH
    BESH --- ---
    Na me teda naprosto spolehlive funguje metoda, kdy si dam na nejmensi moznou, ale stale srozumitelnou hlasitost, nejakou nenarocnou audioknihu do jednoho ucha, dam 30 minut sleep timer a vetsinou dam jen prvnich par vet a spim. Uspava me podobne i cetba klasicky knihy, ale nemuzu v posteli svitit kvuli spici manzelce. Naopak teda aktivni premysleni nad cimkoliv na me nikdy moc nefungovalo.
    JON
    JON --- ---
    tak ono vpodstate presne popisujete techniku "zklidneni mysli", jen tradicne se soustredi na dech nebo na tmu/prazdno, proudeni bubliny krevnim recistem apod. Proto to taky funguje s "ucenim se veci", ktery jsou dost komplikovany a dost abstraktni, ale nefunguje to s myslenim na realne aktualni problemy (notabene este na kterych je clovek nejak emocne zainteresovanej).
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JINX: Mám to také, ale naučil jsem se to vypnout. Nejlepší je mít u postele zápisník zapsat si to a najednou se ti chce spát.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    JINX: taky to mam uplne naopak, treba i kdyz v noci na chvili procitnu a vzpomenu si na problem, tak su v pytli a nespim.
    JINX
    JINX --- ---
    KLEINZACH: toto je naprosto nejhorší věc, pro me to způsobuje nemožnost usnuti. Pres den je venku slunce takže bych kromě práce dělal všechno možné ale jakmile se setmi tak moje mysl začne vymyslet komplikované problémy a jejich řešení nebo nějaké složité plánování a nejde to vypnout :-(
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    KLEINZACH: hahaha .. mam to podobne. muj vnitrni dialog probiha nejak tahle

ja: tak co bysme mohli zejtra delat na tomdle projektu?
    mozek: mohli bysme uhm treba eh ...
    ja: ...
    mozek: ...
    ja: zzz
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    MLEKAR_STEIN: jj, technika z vejsky :D kovariantni derivace je... kovariantni... derivace.... je... zobrazeni, ... chrrrrrrr.
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    no jo no, tohle jsem se naučil poměrně záhy, že když si lehnu, že se budu učit a otavřu skripta, tak do pěti minut usnu
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    KLEINZACH: Mě pomáhá počítání od jedné do sedmi pořád do kola. Není na to potřeba velká mentální kapacita ale stačí to na zablokování zajímavějších myšlenek(, které produkují dopamin?).
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Mně takhle funguje lehnout si a začít se učit matiku, fyziku nebo něco podobného. Začnu usínat, ještě než dočtu první větu:)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    jeste me napada: 'mysleni na nic' funguje stejne dobre - po chvili zacne driftovat a sem taky tuhej
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    MLEKAR_STEIN: ja kdyz chci rizene usnout, tak predlozim hlave nejakej problem (algoritmus, vzorec, teorie - proste neco se slozitejsi strukturou). mozek apriori nechce nic delat a jak tak nad nim bloumam, zacne driftovat a radsi usne, nez aby neco delal... bastard :) jsem diky tomu schopnej usnout na pozadani.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Patrim k tem, co po kofeinu jdou bez problemu spat. Horsi je to s cukrem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam