• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    VOY
    VOY --- ---
    QWWERTY: Jednak mackat neco malickem je rekl bych vzdycky horsi, protoze je to slabsi mensi prst. Druhak nevim co mas za klavesnici, ale k tomu ctrl musis vzdycky tim malickem nejak sjet. Ja mam ruce v zakladni pozici a preferuju zkratky, kdy nemusim rukama nijak z teto pozice pohybovat. Na cmd se krasne dostanu jen tim, ze trochu pootocim palcem z mezerniku. Samozrejme ymmv, pokud ti to vyhovuje jinak, kazdy jsme jiny, ale pro me je z vyse popsanych duvodu logickym zaverem, ze mit cmd/ctrl vedle mezerniku je nejvyhodnejsi.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    VOY: (pokud se bavime o standardni 100% klavesnici) jaky je ergonomicky rozdil v tom, jestli mackam palcem vedle mezerniku CMD a nebo malickem uplne vlevo CTRL?

+ osobne mi prijde palec min ergonomictejsi, protoze musim prizvednout dlan, abych se pod ni palcem dostal, zatim co ten malicek na te nejlevejsi klavese odpociva skoro porad
    VOY
    VOY --- ---
    ARANIUS: a pritom cmd-c je daleko vic ergonomicky. Hezky cmd jednim palcem a ukazovackem druhe to "c" nebo "v". tohle je na macu vyreseny lip, i kdyz chapu, ze prechazet neni radost.
    JINX
    JINX --- ---
    ALMAD: to jak ty cesty optimalizovat se docela resi takze te asi moc nepotesim no... :-)
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    ARANIUS: na macu do slo nekdy v 2010 prestavit. Mozna to porad jde.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    PISKVOR: Koukam, ze budu muset kalibrovat pouzivani hashtagu #ironie #sarkasmus

Ale jinak verim ze i u popelaru jsou ruzne stary a novy auta co se daj prodavat jako benefit, a ekvivalent “mate admin pristup” je “muzete si vybirat jakou cestou to projedete” :)
    ARANIUS
    ARANIUS --- ---
    ALMAD: Ja som dosť na prášky medzi preprinam medzi súkromným Windows a firemným MacBookom … ctrl+c vs cmd+C ma privádza k šialenstvu …
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ALMAD: Pokud už se bavíme o zaměstnavateli, tak dodat funkční pracovní pomůcky je povinnost, nikoli """""benefit"""""", proč tohle vůbec řešíme AD 2025.

Jako u "pojďte k nám svážet odpad, dokonce ani nemusíte mít vlastní popelářský auto" je ta debilita očividná. U počítače je to kupodivu dost abstrahovaný...
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    DELVIT: Pocitac _na kterym netrpis_ je firemni benefit prece! Protoze utrpeni je zaklad nasich hodnot, a jak k tomu prijdou ty sekretarky s notebookama z minulyho stoleti :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOLCON: to já ale netvrdím, já tvrdím, že systém "outsorcujem HR a má to na starosti tady Máňa když má zrovna chvilku" (tu chvilku samozřejmě nikdy nemá) je mnohem, mnohem horší než když máš opravdu dedikovaného HR pracovníka/oddělení

Zažil jsem dvě firmy kde ten dedikovaný pracovník nebyl a bylo to velký, velký, velký špatný v tomhle směru
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    JINX
    JINX --- ---
    JIMX: no tak to se obavam ze by se muselo zrusit spoustu pozic zejmena pro handicapovane, vozickare atd... :-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    JINX: A já se zase snažím říct, když chceš pracovat doma, tak pracuj na IC se svým HW a bez placený dovolený ... pokud jsi zaměstnanec, tak sed v kanclu, měj placenou dovolenou a hw od firmy.

... ale asi to holt vidím moc černobíle no :-/
    JINX
    JINX --- ---
    JIMX: Tohle jsem ale prece vubec nenapsal. Ja jsem napsal jen to ze jsou remote firmy ktere ti daji prispevek na hw, nebo vybaveni kanclu doma stejne tak ti daji i placenou dovolenou. A vubec reagoval jsem na to co nekde je normalni a ty to povazujes za benefity... Nejaky svarc nebo IC s tim nema nic spolecneho. Jako proc bych mel chodit do kanclu abych udelal mene prace a mel permanentne zvyseny tlak z open space a ostatnich kolegu.

Uprimne kdybych nepotreboval na praci klid a delal v korporatu kde je plno svobodnych zenskych tak bych do toho officu mozna i chodil rad :-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    NAVARA: Mne by nikdo nechtěl :-)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JIMX: No právě to říkám, že jde o to že když ta firma vyžaduje pro práci firemní stroj, tak bez něho pro ně žádnou práci neudělám.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    MAIMONIDES: Tak záleží jak jsou přísní. Je pravda, že nmapem asi uděláš více škody, než steam hrou.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JIMX: Však se nech zaměstnat :)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    DELVIT: já si nainstalovalnmap a dostal pojeb. Kolega Steam a pár her & nic:)
    JIMX
    JIMX --- ---
    DELVIT: Tak pokud to máš mít jako pracovní nástroj a ne jako benefit, tak v pořádku ... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam