• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    JINX
    JINX --- ---
    JIMX: Tohle jsem ale prece vubec nenapsal. Ja jsem napsal jen to ze jsou remote firmy ktere ti daji prispevek na hw, nebo vybaveni kanclu doma stejne tak ti daji i placenou dovolenou. A vubec reagoval jsem na to co nekde je normalni a ty to povazujes za benefity... Nejaky svarc nebo IC s tim nema nic spolecneho. Jako proc bych mel chodit do kanclu abych udelal mene prace a mel permanentne zvyseny tlak z open space a ostatnich kolegu.

Uprimne kdybych nepotreboval na praci klid a delal v korporatu kde je plno svobodnych zenskych tak bych do toho officu mozna i chodil rad :-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    NAVARA: Mne by nikdo nechtěl :-)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JIMX: No právě to říkám, že jde o to že když ta firma vyžaduje pro práci firemní stroj, tak bez něho pro ně žádnou práci neudělám.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    MAIMONIDES: Tak záleží jak jsou přísní. Je pravda, že nmapem asi uděláš více škody, než steam hrou.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JIMX: Však se nech zaměstnat :)
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    DELVIT: já si nainstalovalnmap a dostal pojeb. Kolega Steam a pár her & nic:)
    JIMX
    JIMX --- ---
    DELVIT: Tak pokud to máš mít jako pracovní nástroj a ne jako benefit, tak v pořádku ... :-)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JIMX: To je o tom, že monitorují co na to notebooku děláš. Když se jim to nelíbí dostaneš pojeb.
    JIMX
    JIMX --- ---
    DELVIT: To nějak nechápu ... asi si sedím na vedení ...
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JIMX: To ano, ale s tímhle bys kosu položil na trávník a díval se, protože ti volali z Minnesoty, že s tím nemáš kosit svůj trávník.
    JIMX
    JIMX --- ---
    DELVIT: v momentě, kdy si tu kosu budeš nosit domů, aby sis sekal svůj trávník, tak už je to benefit :-)
    JARDABEREZA: já reagoval konkrétně na to, co tu psal JINX o tom, jak IČař dostává komplet vybavení od klienta ... to co píšeš, je jasný, byť se to asi úplně jednoduše nedá srovnávat jenom těmi penězi :-)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    JIMX: Ale tak na IČO si máš říct +30% aby sis kompenzoval chybějící dovolené a benefity ne? Takže ve ve finále jste stejně drazí.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    JIMX: Hele je to vždy a nabídka v rámci zakonných prvidel. Vznikla tady šedá ekonomika, která státu musí vyhovat, jinak by to už asi pořešil.

Každopádně počítač neberu jako benefit, to je jako bys žneci, řekl že může používat kosu jako benefit. Pracoval jsem v prostředí, kde bez firemního notebooku nemůžeš udělatvůbec nic.
    JIMX
    JIMX --- ---
    ... já jedinej IČ benefit, kterej mám od klientů, je občas nějaký to vybavení (mobil, notebook, ...) kupovaný přes ně za cenu bez DPH
    JIMX
    JIMX --- ---
    QWWERTY: myslel jsem, že ten prolink ze slova masérka povede na její fotku :-)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JIMX: presne tak! bez maserky prece nebudu ani zapinat pocitac :))

(akchtualy, zrusili nam on-site masaze v kanclu pro 'nezajem', protoze udelali mizerne promo a vetsina lidi ani nevedela, kde si rezervovat termin) :(
    JIMX
    JIMX --- ---
    JINX: Pak nechápu, proč není takovej člověk zamestanej. Já jako, že už se tu 3 dny dohadujete o benefitech a jak je kdo zneužívá ... tak ať to má nějaký pravidla ... :-)

Já se prostě bez okolků přiznám, že mě sere, že spousta zaměstnaných programátorů má dneska miliardu benefitů včetně toho HO ... a já kvůli volnosti dělám na IC a mám kulový ... a pokud bych chtěl někoho zaměstnat, tak nemám šanci, protože jste zpovykani z toho, jaký všechny benefity musíte mít, než vůbec spustíte IDE ...

A vymluvte mi to někdo, že aspoň částečně nemám ptavdu ...
    JINX
    JINX --- ---
    Tak zrovna tvrdit ze pocitac, zidle, snidane, kafe a dovolena je firemni benefit to je dost divne... lidi co delaji nejakou dobu remote tak vi ze existujou firmy co ti i jako kontaktorovi (IČaři) daji budget na vybavení (laptop, stůl, židle, monitor...) a dokonce i placenou dovolenou.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Zaměstnanec má sedet v kanclu na prdeli, jestli chce volnost, ať si to dělá třeba z pláže, ale bez firemních benefitů (počítač, židle, snídaně, kafe, dovolená ...) jako IČař :-)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOLCON: u nas v US nasadili RTO misto layoffu - americani dostali 5x8h z kanclu. a opravdu trackovanych na uroven hodin
    co to udela s firemni kulturou/atmosferou, kdyz zbytek sveta to ma flexibilnejsi nez oni, asi neni potreba rikat
    k tomu jim prihodili vyhruzku o redukci pobocek a tisice lidi vzali radsi severance package, nez aby u nas zustali
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam