PJOTRIK: mám to skoro podobně ... při představě, že si s AI 2 hodiny chatuju a pak z toho vypadne něco, co vůbec nevím, jestli funguje správně a hlavně JAK funguje (abych to mohl případně upravovat), nedejbože, když to správně nefunguje, ale promptováním to nedokážu dostat do funkčního stavu a musím to ve finále doladit sám ... mi to v důsledku přijde spíš jako zesložitění celého procesu.
Přijde mi to fajn v případě nějakého rychlého prototypování, kdy potřebuju nastřelit nějaký prototyp, na kterém chci otestovat nějakou zajímavou funkcionalitu, kterou ale programuju sám, ale ta omáčka okolo je obtěžující ... a vím, že tu omáčku okolo nakonec po otestování zahodím ...
Nicméně za sebe to právě využívám hojně na napsání spíš jenom pár řádků kódu, kdy třeba nemám úplně v hlavě dokumentaci a musel bych to složitě hledat ... a nebo když jako tuším, že by to nějak jít mohlo jednodušeji, ale nevím jak a tudíž se ani nemám jak zeptat googlu ... tam mám ten výsledek AI víc pod kontrolou a většinou mi to nějaký čas ušetří.