• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOJAProgramovani 40+
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    QWWERTY: jo ale je to v citrixu u zakaznika v jira. takze co s tim? sikuli ktere klika do xendesktopu?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SH_PANDA: nejvtipnejsi je, ze tohle je usecase pro nastroje jako AutoHotKey. ale protoze materialy vypadaji jak vypadaji a v ramci user for, ktere byly zahrnuty do trenovacich dat, neni nikdy poradne poznat jestli je ten kod v1 nebo v2 syntax, tak i z LLM lezou scripty, ktere jsou pouzitelne jenom tak napul a (aspon driv) vyzadovaly dost tweakovani
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    co z toho AI, kdyz musim ted stejne rucne (bo citrix pyco!) naklikat vykaz za posledni 4 mesice?
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    SATAI: you have been AIssimilated
    SATAI
    SATAI --- ---
    HRAFNAIN: we are the Borg ;-)
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    RUDOLF: mě se na tom líbí věta "Já už jsme tým AI. "

tomu říkám synergická spolupráce ; )
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    JIMX: Jo jo, bylo to zabavne. Zel, pri pohledu zpet, mel jsem se vic venovat tomu VHDL, dnesni moderni CPU uz nejsou mikrokodovane.
    JIMX
    JIMX --- ---
    JANFROG: Na to psaní mikrokódu rád vzpomínám, to mě tenkrát hodně bavilo :-)
    PES
    PES --- ---
    JANFROG: tohle byl také hardcore stroj ;-)
    PES
    PES --- ---
    SADSOUL: to já také :-)
    SADSOUL
    SADSOUL --- ---
    PES: Dokud fungovaly .COM binarky tak jsem uměl nabusit i helloworld rovnou v assembleru přes stdin :D.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    PES: No moje generace jeste psala (horizontalni) mikrokod pro DOP v ramci nejakeho predmetu na skole - to teda nevim, jestli pocitas, protoze to nikdy nebylo v produkci :-)
    PES
    PES --- ---
    AMBIENTIUM: jj, to byl ten MOS6502 tuším (stejný jako v Atari800/130)...
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    PES: já jo. Stroják Commodore C64 :-)))
    NAZARETSKY
    NAZARETSKY --- ---
    Tak mne celej život přislo, ze když budu psát malíčkem levý ruky, tak stejně budud psát rychleji, než vymýšlet co napsat. Teď jsme tým jeden starej dědek a smečka progresivních Indů, co bez AI nedá ani ránu. Každopádně ten dědek má stále největší pracovní výkon - a to o řád, když se sečtou odbavené spell eh story pointy za rok.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Vyvoj a release AI modelu jsou dneska moc rychly. Sotva clovek odladi prompty a agenty na jednu verzi, hned aby zacal delat na dalsi. A nejhorsi je ticha aktualizace, coz se muze dit nekolikrat za mesic. Zmena vahy RLHF mi vadi nejvic. Clovek stravi cim dal tim vic casu utahovanim sroubu. Resitelny to samozrejme je, ale vzdycky za nejakou cenu.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    JORGES: ja to mam nastesti docela snadny dostat se do flow
    JORGES
    JORGES --- ---
    Já docela řeším, že se při práci s AI obtížně dostávám do flow stavu, což byla věc, která mne k programování přitáhla. Jsem bohužel jeden z těch autistů, které baví vyšívat kód a že z toho vzejde nějaký produkt je víceméně side effect :) Co budu ale dělat v krásném novém světě a zda nezměním job nevím. Bohužel je programování moje práce i hobby.
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    jo a btw v cilech na rok 2026 mam neco jako 'nasednout do AI vlaku' - v korporatu se vymenil nejakej pohlavar a od ted jsme 11o% ai company ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam