• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYSTAR WARS seriály - Spoilery povoleny!
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Ježíš marja, ten dnešek je porno!
    DWAY
    DWAY --- ---
    IKARI: sak jasne, ja ti to neberu. I kdyz uprimne Andor byl fajn ale az tak od ctvrteho nebo pateho dilu (za me) takze taky to je otazka vkusu :)
    IKARI
    IKARI --- ---
    DWAY: hmm, uz jsem zjistil jake to je, kdyz se to udela dobre, nejak nechci se vracet k tomu horsimu :D ... ale porad vychazeji dobre veci, treba Andor, abysme nebyli od tematu :)
    DWAY
    DWAY --- ---
    IKARI: jj coz je pro tebe smutné svym způsobem. Dneska je uveritelne malo co :)

    Chapu ze to pomaha, ale ja se snazim to neresit a sem veselejsi kdyz se divam na serialy :)
    IKARI
    IKARI --- ---
    DWAY: nemluvim ani o realisticnosti (ta je pro hard sci-fi) ani o logicnosti (protoze lidi nejednaji vzdycky logicky, ze jo), ale o uveritelnosti (coz se muze navzajem vylucovat, protoze neco realistickeho nemusi byt uveritelne, zvlast pokud jde o veci ve vesmiru, a obcas logicke jednani je nerealisticke :D ) - pro me je uveritelnost alfou a omegou - pokud napr. zaporak pro me neni uveritelne hrozbou, tak je to ve me nedokaze vyvolat napeti, nehlede na to co je to za zanr
    IKARI
    IKARI --- ---
    SEJDA: ja si za sebe myslim, ze to tak uplne neni ... to co popisuje ty nastane, kdyz to ti tvurci udelaji spatne - pevne verim, ze kdyz se to udela dobre, tak to vetsina lidi oceni :)

    lide podle me casto zapominaji, ze je "dobra zmena a "spatna zmena", vnimaji, ze je jenom "zmena" a ta je podle nich vzdycky "dobra" nebo "spatna", podle jejich politickeho naladeni, na skutecne okolnosti toho konkretniho pripadu s**re pes a ta skutecne konstruktivni kritika se redukuje na narceni jako "ty nesneses zmenu", "ty nesnasis zeny" nebo naopak "ja nechci politiku ve svem Star Wars" a podobne ............. ale vzdycky to jde vic do hloubky

    uprimne pro Disney a podobne je tohle bussyness na prvnim miste, pokud se lide spokoji s tim, ze to pokazdy odflaknou a vsechno jim projde, tak je to pro ne idealni stav a ja je za to neodsuzuju - je to na nas, na divacich, abysme chteli vic - pro dobro Star Wars (a filmu, serialu, her obecne)
    DWAY
    DWAY --- ---
    vlastne spise vesmirna fantasy nez scifi :)
    DWAY
    DWAY --- ---
    IKARI: videl. Ma pointa byla co se tyce mentality. Oni proste neustupuji z boje :) A zas takova tragedie to nebyla.

    V dnesni dobe lidi prilis mnoho pobekavaji ze jsou veci nelogicke / nerealne. Coz bych pochopil u dokumentu, ne u scifi. Je treba nejkou nelogicnost odpoustet cas od casu.

    A takovych veci by se dalo vypichnout spousta. Epizoda jak unesli Grogu impove mela taky spousty "holes" ale i tak byla bozi. Mi se ten souboj libil, ano byl na efekt, a hadam ze tam byl prevazne proto aby to neskoncilo jako prvni dil Andora, ale neprisla mi to takova traga abych kvuli toho nekde pobekaval :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    IKARI: jenze posunes SW dopredu a objevi se zastup "konzervativnich" fanousku, kteri zacnou rikat, ze "stare" bylo lepsi.
    IKARI
    IKARI --- ---
    DWAY: no jestli o nich mluvis jako o "jednech z nejobavanejsich valecniku ve vesmiru", tak jsi zjevne nevidel posledni epizodu mandaloriana :D ted jsou uprimne spis k smichu ... kdyz ma nekdo nejaky byt, treba vzbuzovat respekt, tak je tak musis charakterizovat porad - ja teda uznavam, ze s timhle melo Star Wars tak trochu problem vzdycky, ale ne tak jako ted

    ... ja nevim treba je to vetsine lidi jedno, ale me tenhle nedostatek snahy krka cim dal tim vic - ja jakozto kreativni clovek potrebuju posouvat vlastni praci dopredu, ale to same cekam i od ostatnich - ani stani na miste neodpoustim, natoz regresi v kvalite
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JOSE_MAT: ve Star Wars nevypraveji pribehy linearne, nybrz epizodicky. V Mandalorian byl dokonce vyjmecny (na Star Wars) s tim, ze prolinal 2 casove linie v jednotlivych epizodach. Vubec netusime kolik casu uplynulo mezi opizodami, pokud se to neda odtusit z neceho lidkseho, jako treba, jestli ma Mando nebo jeho kamaradi vice sedych vlasu atp.
    DWAY
    DWAY --- ---
    JOSE_MAT: a vtipne je, ze za 40 let historie u space pohadky nekdo řeší proc jedni z nejobavanejsich valecniku ve vesmiru bojuji s krokokozelvou misto aby utekli do jeskyně :D
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    Vtipný je, jak se za 40 let historie nenaučili ve star wars nějak pořádně ukázat časovej skok. Grogu podle Favreau strávil u Luka 2 roky.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    IKARI: tak si zaslouzi jist krokodylo-zelvy :)
    IKARI
    IKARI --- ---
    SEJDA: samozrejme cekam, ze kdyz zrovna nejsou na nejakem zasvecovacim obradu, tak tam nepostavaji, necekaji, az je zacne zrat nejaka prisera a vyvyjeji nejakou vydelecnou cinnost, nemusi to byt nutne zoldnerstvi ... jestli se ale rozhodli odriznout se od sveta ve vyprahle pustine, bez planu co budou vlastne jist, tak si i zaslouzi umrit hlady :D
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    IKARI: koupit za co? Vzdyt oni nejsou zoldneri. Mando byl v tom vyjimka, ne? Nejsou spise neco jako mnisi?
    IKARI
    IKARI --- ---
    SEJDA: muzou si jidlo, ja nevim, nekde koupit, jako normalni lidi :D ...

    SEJDA: nejde o to jestli nekdo zemrel, ale o to ze to riskuji ... a nejde ani jenom o smrt, ale mozna zraneni, ztratu vvybaveni a podobne - a tohle by teda ve svy pozici resit meli
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Tak jedna věc je plot armor u hlavní postavy nebo u záporáka, ale u nějakých bezejmenných/bezvýznamných postaviček (teda, oni v lore určitě budou mít nějaký jména, jen co vyjde nějaká lesklá drahá knížka)… nevím. :)

    Každopádně spíš to vypadalo, že bojují o holé životy, než že by přemýšleli nad tím, že z toho bude hostina. (Navíc teda vrcholoví predátoři většinou jako zdroj potravy neslouží ani lidem.)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SPIKE411: Han Solo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam