• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYSTAR WARS seriály - Spoilery povoleny!
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    DWAY: Tohle jsou sice zatim nepotvrzeny drby, ale vysvetlovalo by to ty divny volby ve Fettovi a Mandalorianovi 3 a jejich mistama podivnou rozharanost. Trochu to pusobi, ze se na posledni chvili narychlo prepisovalo. Ted o vikendu jsem si dal repete dosavadnich dilu treti rady Manda a je zase fakt, ze s vedomim, kam to smeruje, a videny pohromade to pusobi lip nez prvni shlidnuti stylem epizoda tydne... A je to furt velka zabava, ale stejne...
    ARAON
    ARAON --- ---
    IKARI: Což je přeci hloupost. Kdyby měli vždycky vysvětlit všechno, bude to k uzívání. Tady jde čistě jen o to, že nějaké vysvětlení je bez problémů možné. A pokud to autoři seriálu později budou chtít vysvětlit, tak fajn. Pokud ne, trápit mě to nebude. Koneckonců bavíme se o něčem, co začalo jako pohádka, ve které jde farmářský synek zachránit princeznu z hradu zlého černokněžníka.
    IKARI
    IKARI --- ---
    ARAON: ano, jenze ten serial ti to neda ... kdyz si to domyslis jako divak podle sebe, tak to ma klasicky problem head-canonu, a to ten, ze ti ho dalsi scena muze vyvratit - a jde i o to, ze kdyz to jako tvurce ukazes, tak to bude mit vliv na dalsi veci co se dejou okolo toho a s nima musis pocitat - kdyz naopak tu show delas tak minimalisticky jako Mandalorian, tak se kdykoliv muze stat temer cokoliv, a to me jako divaka uplne nebavi sledovat - ja mam rad veci jako pricina a nasledek - setup a pay-off ... kdyz se to autori snazi "ocurat" a dat ti jenom ten pay-off a setup si domysli, tak nejsem happy
    DWAY
    DWAY --- ---
    IKARI: Revertnute to bylo protoze do toho zacala kafrat head patricie. Favreu uz byl v podstate na odchodu po Fettovi, a jedine co ho udrzelo bylo, ze mu slibili, ze ho nechaji natacet podle sebe a bez kafrani.

    Kathleen Kennedy has ruffled a lot of feathers in the past, but one source claims that she nearly drove Favreau off The Mandalorian. Not only did she mess with The Book of Boba Fett and include the Vespas as a marketing choice, but she also wanted Grogu to reunite with Din Djarin before The Mandalorian Season 3.
    ARAON
    ARAON --- ---
    IKARI: S repetetivností se dá souhlasit, ale zrovnatak jako jsi si bez problémů ospravedlnil červa, mohl by sis vymyslet background pro tuhle potvoru. Hele například - dvacet kilometrů pod povrchem Mandalore se nachází rozlehlý oceán, který se podobnými potvorami jen hemží. Ale v zásadě nikdo o něm nevěděl. Bombardování povrchu způsobilo masivní praskliny, které propojily podzemní oceán s jeskyněmi. Potvory se vydaly na průzkum nově otevřených lovišť. Vibrace na povrchu zaslechla hladová potvora v jeskyni a rozhodla se sežrat loď. Etc.
    IKARI
    IKARI --- ---
    ARAON: tak to jsem presne nerekl - muj problem je jak se to stalo strasne repetitivni ... dal necist, jestli se nechcete nakazit negativitou :D

    jde o to, ze uplne kazda nehostina pustina, kterou jsme potkali ma dokonce nekolik druhu apex predatoru ... - kdyz je to jednou, tak nereknu, muze to byt i zajimavy, ale kdyz je to uplne pokazdy, tak to zacina byt divny - a problem konkretne s timhle serialem je jak moc ocividna je jeho struktura: kazdej dil potrebuje minimalne 2.5 akcni sceny, v prumeru kazdy druhy dil potrebuje godzillu (nebo ekvivalent) a tak dale ... coz samo o sobe neni uplne spatne, prvni radu to bylo dobry, ale druhou se mi to zacalo trochu zajidat a ted uz proste nemuzu - ruzne slychavam, ze prvni rada byla nejlepsi a pak to slo dolu, ale imho to tak neni, ta show je naprosto konzistentni, jenom to kouzlo se pro spoustu lidi uz ohralo

    jinak, na tom cervu v Ep.5 bylo aspon zajimavy to, ze clovek ze zacatku netusil, ze tam je, pak co to je a prichazel na to spolecne s postavama v pribehu - navic ten cerv byl vic nez jen random "godzilla", mel zjevne uvnitr sebe nejak fungujici ekosystem, takze asi nejak mohl zit z toho ... jasne, v realu by to nejspis nefungovalo, ale je to aspon necim zajimavy - sarlacc byl extravagantni zpusob jak nekoho popravit :D navic to neni zase tak strasny uverit, ze do nej obcas spadne nejaka ta bantha - vzhledem k tomu, ze jenom sedi v dire a nic nedela, tak asi nepotrebuje zase tak velky prijem energie - z druhy strany, ve Skryty hrozbe ty podmorsky obludy byly zasazene do zijiciho oceanu a i jsme videli, jak velkou rybu sezere jeste vetsi ryba - bestie v arene na Geonosis byly zas zjevne privleceny sem ze sveho prirozenyho prostredi ... z filmu je tedy asi nejvic "random" ten Yeti na Hothu (Zillo beast taky byla dost zajimava)

    v kontrastu s tim je tu Mando: krasny priklad S03E01, kde na zacatku chybi akcni scena, tak se najednou uplne odnikud vynori krokodylo-zelva, mandaloriani s ni nemaji jediny duvod bojovat a konecny dopad na pribeh nebo postavy je nula - je to naproste minimum z ceho se da postavit akcni scena, zadna omacka nic, proste fight - a ted ta v poslednim dile na tom neni o moc lip a vlastne by se o celem serialu dalo rict, ze je dost "minimalisticky"

    finale druhy rady me dost prekvapilo, protoze to vypadalo jako finale celyho serialu, coz se zdalo byt strasne brzo, protoze ty "pay-offy", co tam byly postradaly poradny "setup" a autori toho zjevne taky "lituji" vzhledem k tomu, ze uplne vsechno, co se tam stalo bylo nasledne revertnuty :D (baby Yoda uz necvici s Lukem, Moff Gideon jako by vubec nebyl zajat, Mando zase odevzdal Darksaber...) kazdopadne v ten okamzik muj zajem o celou serii spadnul z utesu, myslel jsem, ze to sice budu sledovat dal, ale uz do toho nebudu vkladat zadne nadeje, nebudu to moc komentovat a tak ... jenze pak prijde dil jako tenhle a pripomene mi to, jak skvely tenhle serial mohl byt, jen kdyby tvurci meli trochu vic pece, a to me zas namichlo :D tohle neni jak Sequely, ktery byly naprosto bez potencialu a nic na nich nestalo za zachranu, tady v Mandovy je spousta super temat a myslenek, jen to drhne, co se zpracovani tyce...
    PUKPUK
    PUKPUK --- ---
    nabízí se to. Na to jak se tato série nějak moc nevyvíjela tak to mají před posledním dílem nakoplé na celovečerák.

    No a Yes Grogu se určitě stane memem. :-)

    Grogu Refuses to Leave IG 12 Yes & No Scene The Mandalorian
    https://www.youtube.com/watch?v=cl0EI44nMXE
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    PUKPUK: My máme teorii, že Armorerka je Zabrak (ta samá rasa, co je i Maul) a ty rohy prostě má na hlavě :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    CLUMP: vzdyt cele star wars jsou replika Beckovych filmu nekdy zasazena do lepsich scen :) Nakonec to psal i Fila ve vedlejsim klubu, a tam jsme se tesili, jak trefne to Fila napsal :)

    Mne prisla jenom divna scena, jak mandaloriani houfne prchali pred monstrem tunelem, prislo mi to takove neorganizovane, i kdyz tam byl potom jeden kratky zaber jak tam 3 stoji a jakoze hlidkuji. Nejak mi to proste nesedelo a prislo mi to umele. Vzdyt jsme videli, ze na piskovcove planete proti velejesterovi bojovali a neustoupili.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Mne se libil i ten twist s Gideonem (jestli jsem to dobre pochopil). Doted jsme si mohli myslet, ze Gideonovy aktivity pomalu povedou k naklonovani Palpatina a vysvetleni, jak somehow, Palpatine returned... Ale ve skutecnosti si Gideon jede na sebe a k Palpatinovi smeruje nejspis Projekt nekromancer, kterej Gideon naopak sabotuje tim, ze vyradi z provozu dr. Pershinga... I kdyz buhvi, jak to nakonec bude. Nicmene chci vic tehle meetingu, jako byla konference Shadow Council nebo schuze ISB v Andorovi, prijdou mi fascinujici.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    PUKPUK: Nojo! To by byl dobrej twist, kdyby... Oh no!
    PUKPUK
    PUKPUK --- ---
    A co ta kovářka? Ta nějak moc lehce zmizela z děje. Navíc ty její rohy na helmě, podobné měl i Moff na své helmě. No uvidíme.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    SEJDA: Ja vim, ja vim, to uz se v tyhle rade stalo vickrat, ze neco zdanlive nahodilyho a nesouvisejiciho se ukaze jako dulezity. Takze nakonec treba Bo-Katan nebo Grogu osedlaj factosaura, probudi armadu podzemnich megamonster a rozdupou Gideonovy sily. Krome vesmirny bitvy tak ve finale dostane godzillu na steroidech nebo neco takovyho. Neprekvapilo by me to.)) Ackoliv by to nebylo moc originalni a veci inspirovany godzillou jsme ve Star Wars uz videli nekolikrat (viz zillo v Klonovych valkach i ted pred nekolika tydny ve Vadny varce, rancor ve finale Boby Fetta).

    Me holt trochu zmlsal Andor, na kterym jsem ocenoval ze neobsahuje samoucelny akcni sceny a monstra kazdych par minut, ktery tam jsou jen proto, aby tam byly... Ony maj pak ty akcni sceny vetsi dopad, kdyz je nestrili jak z kulometu. Tim nerikam, ze chci, aby byl Mando jako Andor, to by uplne nefungovalo, jde o jiny zanry... A divaci by nesnesli nekolik epizod zcela bez akce. Ale lehounce kdyby ubrali, tak bych se do toho dokazal vzit o neco vic. Ale na druhou stranu je to verny Lucasovi a prequelum. A verim, ze pri dalsich shlidnutich uz mi to vadit nebude.
    DWAY
    DWAY --- ---
    CLUMP: pro me to je podobne jako kozy v anime. Neni to dulezite pro pribeh, spise takovy fluff / fan service pro fanousky. A pravdepodobne taky pro grafiky co na tom pracuji :-D
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    CLUMP: vzdyt ta potvora muze byt jeste v hlavni roli dalsich scen, bud trpelivy padavane.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    DWAY: Jo, to taky, ale tak to tu holt chodi.) Me proste prisla ta potvora zbytecna. Penize mohli utratit jinak, cas venovat dialogum a postavam, akce je v tyhle epizode dost uz tak. Ale zase mi to dil nema sanci zkazit, ale je to uz poterti v tyhle rade, kdy jsem trochu symbolicky obracek oci v sloup (megakrokodyl, megaptak a ted megajesterka)… A priste bude asi mythosaur. Ale ten dava pribehove smysl.
    DWAY
    DWAY --- ---
    CLUMP: maji krapet omezeny screen time no. Me spise dostalo, ze uz z dalky vidi jak se zveda zeme, vi co tam muze byt, ale vesele si to sinou s plachetnici dale do posledni chvile.

    Jinak na druhou stranu design plachetnice se mi libil velmi :)
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Ale pripomnelo mi to zillo beast, moje oblibeny diky Klonovych valek. Nicmene jedna vec je, kdyz se jedny stvure venujou dva dily a neco ninyho, kdyz se mihne na pul minuty…
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Ja bych se bez xty megaprisery taky obesel, pusobi to na me uz trochu preplacane a samoucelne. Ackoliv Bo-Katan upozornovala, ze bombardovani probudilo stary monstra ci co. Zrejme teda nemyslela jenom factosaura. Ale jinak hezky, zvlast Shadow Council a zabery na flotilu. Jo a nevim, jak pres e chapat Gideonuv proslov na konci. Chysta armadu klonu sebe sama v beskaru? Nebo uz ty trooperi kolem nej jsou on?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DWAY: mne taky, jeste ted to rozdychavam .. i kdyz to byl strasny vul, ale musel byt fakt ze houzevnaty, nebo mit castesne synteticke telo, kdyz mu ty vibro zbrane nerozslehaly jeho telo uz po prvnim zasahu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam