ARAON: tak to jsem presne nerekl - muj problem je jak se to stalo strasne repetitivni ... dal necist, jestli se nechcete nakazit negativitou :D
jde o to, ze uplne kazda nehostina pustina, kterou jsme potkali ma dokonce nekolik druhu apex predatoru ... - kdyz je to jednou, tak nereknu, muze to byt i zajimavy, ale kdyz je to uplne pokazdy, tak to zacina byt divny - a problem konkretne s timhle serialem je jak moc ocividna je jeho struktura: kazdej dil potrebuje minimalne 2.5 akcni sceny, v prumeru kazdy druhy dil potrebuje godzillu (nebo ekvivalent) a tak dale ... coz samo o sobe neni uplne spatne, prvni radu to bylo dobry, ale druhou se mi to zacalo trochu zajidat a ted uz proste nemuzu - ruzne slychavam, ze prvni rada byla nejlepsi a pak to slo dolu, ale imho to tak neni, ta show je naprosto konzistentni, jenom to kouzlo se pro spoustu lidi uz ohralo
jinak, na tom cervu v Ep.5 bylo aspon zajimavy to, ze clovek ze zacatku netusil, ze tam je, pak co to je a prichazel na to spolecne s postavama v pribehu - navic ten cerv byl vic nez jen random "godzilla", mel zjevne uvnitr sebe nejak fungujici ekosystem, takze asi nejak mohl zit z toho ... jasne, v realu by to nejspis nefungovalo, ale je to aspon necim zajimavy - sarlacc byl extravagantni zpusob jak nekoho popravit :D navic to neni zase tak strasny uverit, ze do nej obcas spadne nejaka ta bantha - vzhledem k tomu, ze jenom sedi v dire a nic nedela, tak asi nepotrebuje zase tak velky prijem energie - z druhy strany, ve Skryty hrozbe ty podmorsky obludy byly zasazene do zijiciho oceanu a i jsme videli, jak velkou rybu sezere jeste vetsi ryba - bestie v arene na Geonosis byly zas zjevne privleceny sem ze sveho prirozenyho prostredi ... z filmu je tedy asi nejvic "random" ten Yeti na Hothu (Zillo beast taky byla dost zajimava)
v kontrastu s tim je tu Mando: krasny priklad S03E01, kde na zacatku chybi akcni scena, tak se najednou uplne odnikud vynori krokodylo-zelva, mandaloriani s ni nemaji jediny duvod bojovat a konecny dopad na pribeh nebo postavy je nula - je to naproste minimum z ceho se da postavit akcni scena, zadna omacka nic, proste fight - a ted ta v poslednim dile na tom neni o moc lip a vlastne by se o celem serialu dalo rict, ze je dost "minimalisticky"
finale druhy rady me dost prekvapilo, protoze to vypadalo jako finale celyho serialu, coz se zdalo byt strasne brzo, protoze ty "pay-offy", co tam byly postradaly poradny "setup" a autori toho zjevne taky "lituji" vzhledem k tomu, ze uplne vsechno, co se tam stalo bylo nasledne revertnuty :D (baby Yoda uz necvici s Lukem, Moff Gideon jako by vubec nebyl zajat, Mando zase odevzdal Darksaber...) kazdopadne v ten okamzik muj zajem o celou serii spadnul z utesu, myslel jsem, ze to sice budu sledovat dal, ale uz do toho nebudu vkladat zadne nadeje, nebudu to moc komentovat a tak ... jenze pak prijde dil jako tenhle a pripomene mi to, jak skvely tenhle serial mohl byt, jen kdyby tvurci meli trochu vic pece, a to me zas namichlo :D tohle neni jak Sequely, ktery byly naprosto bez potencialu a nic na nich nestalo za zachranu, tady v Mandovy je spousta super temat a myslenek, jen to drhne, co se zpracovani tyce...