• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYSTAR WARS seriály - Spoilery povoleny!
    Otevřená diskuse o nove vychazejicích STAR WARS seriálech.
    SPOILERY POVOLENY!
    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CLUMP: To nevadí, že je jinak velký - může mít jinak husté a tedy těžké složení :)
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    LORDPEET: Ze to vypada, ze je na vsech planetach stejna gravitace (z hlediska pohybu postav), si zkousim okecat tim, za a) maj v botach a/nebo obleceni nejaky gravitacni prizpusobovace a je to takova samozrejmost, ze se o tom nemluvi; b) osidlujou jen planety s cca stejnou gravitaci. Coz vlastne rozporuje treba Mandalore vs. mesic Concordia, oboji obyvatelny, ale dost jinak velky. Tak nic.

    Nebo je tu nekdo expert a cetl treba nejakou knihu nebo komiks, kde by se tohle tema resilo?
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    CELLINDRA: Kondicioner/barva na vlasy s nanobotama. Nebo tak neco. Vyreseno.))
    IKARI
    IKARI --- ---
    DWAY: muj tip je, ze to bylo plneni kvoty pro akcni sceny :D
    DWAY
    DWAY --- ---
    CELLINDRA: to prave ne. Proto se tam pridaly treba ty debilni vespy v Boba Fettovi. Tady to vypada ze megakrokodyli se pridavaji "for fun" doslova.
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    BTW víte, co triggeruje mě? Že pokaždý, když si Bo-Katan sundá helmu, tak má dokonalý vlasy! Ani rozcuchaný, ani slepený! Jak kdyby zrovna přišla od kadeřníka. :)))
    IKARI
    IKARI --- ---
    LORDPEET: kazdy asi mluvime o necem jinem :D ale to je uz jedno
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    Já jsem pochopila, že spousta věcí se tam dodává, protože si o to producenti řeknou. "Vražte tam ještě jednoho megakrokodýla, lidi to maj rádi a vyrobíme merch" - a nikdo se nad tím víc nezamýšlí. Což je škoda.
    IKARI
    IKARI --- ---
    tak to se omlouvam, ze jsem se nechal unest, jenom pro nekoho, kdo tvori, to dokaze byt trochu urazlivy/demotivujici takhle degradovat umeni s tim, ze to je "jenom" pohadka a ze vlastne nezalezi na tom jak se to udela ... ale uz to vzdavam
    DWAY
    DWAY --- ---
    Nereste to kuci. Co uz, holt se neshodnou vsici.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    IKARI: vzdyt krokodylozelva sezrala pterodaktylodraka. Nejenom, ze si krokodyl zahral 2x, stejne jako ten drak, ale jeste ukazali ekologii te planety.
    Ted nam ukazovali spoustu vlasatych hlav Mandalorianu, tusime, kteri zahynuli?

    IKARI: Krasna obhajoba toho, jak byt protivny neustale.
    IKARI
    IKARI --- ---
    ARAON: a pak obsahuje dila na celem spektru kvality zpracovani ... takhle, kdyz reknes, ze nemuzes dila mezi sebou srovnavat, protoze kazde z nich je unikatni a neexistuje zadna jednotna metrika, podle ktery se da soudit, tak je to sice z casti pravda, ale je to asi tak stejne k nicemu jako kdyz kazdy v zavode dostane zlatou medaili ;D

    z myho uhlu pohledu je strasne dulezity mit objektivni verejnou debatu o kvalite umeni - ja to znam z vlastni zkusenosti: hlas zakaznika, ktery si rika o vetsi kvalitu, je pro kreativce dar z nebes na produkcnich meetincich a naopak, kdyz je videt, ze ten zakaznik je nadseny z uplne z cehokoliv, tak to je smrt kreativity, protoze v takovem pripade chce mit firma umelce spis jako "pracanta na pase", nez "kreativniho genia", idealni jsou pak zamestnanci, kteri chteji mit v bezpeci hypoteku a nechteji prevratit svet naruby ... umelec, pokud to neni blb a jeste nevyhorel, tak by mel kritiku spis ocenit, protoze to je sance se posunout, ale naopak kdyz citi, ze to nedopadlo dobre a siroke publikum presto jasa, tak je to takove horko-sladke, protoze je mu jasny, ze priste to nepujde lip a zaroven to znevazuje tu jeho praci, protoze na ni zjevne nezalezi, kdyz to byl uspech i tak ...

    a k ty objektivni metrice, umeni je sice subjektivni, ale i tak vzdycky vznikne nejaky objektivni zpusob jak to dane umeni hodnotit, protoze bez toho by se to prakticky nikdo nedokazal realisticky naucit - ta objektivni metrika se meni v case podle toho, jak lidi prichazeji na novy veci, ale kdyz se clovek rozhodne to proste hodit za hlavu, skipnout roky studia a jet si podle svyho, tak to nedopada dobre, protoze sam se svoji invenci netrumfne generace nakumulovanych zkusenosti vsech umelcu pred nim - clovek nejdriv musi pochopit proc pravidla toho oboru a zanru jsou takova jaka jsou, nez je schopen je porusit "spravne", cimz ale akorat udela to, ze nastoli pravidla nova (nebo musi mit stesti a udelat to omylem :D ) ... kazdopadne i o umeni se da hovorit objektivne, neni to vzdy jen dojmologie
    ARAON
    ARAON --- ---
    ARAON: Zapadne. Chcípni, autokorekce debilní.
    ARAON
    ARAON --- ---
    IKARI: Tak celá tahle franchise zahrnuje (pokud budeme brát jen live action) věci v rozpětí Rogue One jako válečné drama na straně jedné a nedefinovatelný Star Wars Christmas Special na straně druhé. A mezi tím je duhové spektrem, do kterého víceméně západně cokoliv.
    IKARI
    IKARI --- ---
    ARAON: nerikam, ze se musi vysvetlit vsechno ... veci co nejsou relevantni proste nejsou relevantni, jenom kdyz se zacnou vynorovat veci odnikud nebo mizet nikam pri "stavbe" sceny, tak ma autor problem :D a ne neni to jednoduchy rozeznat, co divakovi rict a co ne, jak to podat co nejefektivneji, aby se tim neztracel cas a divak se tim nenudil, popripade aby to sedelo k zanru a tak dale, proto je vypraveni umeni .... a kdyz to zminujes, tak ja za sebe teda pozoruju velky kontrast mezi tim jak je postaveny OT a Mandalorian (teda samozrejme OT je poplatny svy dobe, dneska se to dela jinak, i kdyz se to dela dobre, ale i s tim mi ten rozdil v pristupu prijde propastny)
    DWAY
    DWAY --- ---
    CLUMP: so ale k patricii by to docela sedelo. Staci se podivat kam se ubira Disney posledni dobou.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    DWAY: Tohle jsou sice zatim nepotvrzeny drby, ale vysvetlovalo by to ty divny volby ve Fettovi a Mandalorianovi 3 a jejich mistama podivnou rozharanost. Trochu to pusobi, ze se na posledni chvili narychlo prepisovalo. Ted o vikendu jsem si dal repete dosavadnich dilu treti rady Manda a je zase fakt, ze s vedomim, kam to smeruje, a videny pohromade to pusobi lip nez prvni shlidnuti stylem epizoda tydne... A je to furt velka zabava, ale stejne...
    ARAON
    ARAON --- ---
    IKARI: Což je přeci hloupost. Kdyby měli vždycky vysvětlit všechno, bude to k uzívání. Tady jde čistě jen o to, že nějaké vysvětlení je bez problémů možné. A pokud to autoři seriálu později budou chtít vysvětlit, tak fajn. Pokud ne, trápit mě to nebude. Koneckonců bavíme se o něčem, co začalo jako pohádka, ve které jde farmářský synek zachránit princeznu z hradu zlého černokněžníka.
    IKARI
    IKARI --- ---
    ARAON: ano, jenze ten serial ti to neda ... kdyz si to domyslis jako divak podle sebe, tak to ma klasicky problem head-canonu, a to ten, ze ti ho dalsi scena muze vyvratit - a jde i o to, ze kdyz to jako tvurce ukazes, tak to bude mit vliv na dalsi veci co se dejou okolo toho a s nima musis pocitat - kdyz naopak tu show delas tak minimalisticky jako Mandalorian, tak se kdykoliv muze stat temer cokoliv, a to me jako divaka uplne nebavi sledovat - ja mam rad veci jako pricina a nasledek - setup a pay-off ... kdyz se to autori snazi "ocurat" a dat ti jenom ten pay-off a setup si domysli, tak nejsem happy
    DWAY
    DWAY --- ---
    IKARI: Revertnute to bylo protoze do toho zacala kafrat head patricie. Favreu uz byl v podstate na odchodu po Fettovi, a jedine co ho udrzelo bylo, ze mu slibili, ze ho nechaji natacet podle sebe a bez kafrani.

    Kathleen Kennedy has ruffled a lot of feathers in the past, but one source claims that she nearly drove Favreau off The Mandalorian. Not only did she mess with The Book of Boba Fett and include the Vespas as a marketing choice, but she also wanted Grogu to reunite with Din Djarin before The Mandalorian Season 3.
    ARAON
    ARAON --- ---
    IKARI: S repetetivností se dá souhlasit, ale zrovnatak jako jsi si bez problémů ospravedlnil červa, mohl by sis vymyslet background pro tuhle potvoru. Hele například - dvacet kilometrů pod povrchem Mandalore se nachází rozlehlý oceán, který se podobnými potvorami jen hemží. Ale v zásadě nikdo o něm nevěděl. Bombardování povrchu způsobilo masivní praskliny, které propojily podzemní oceán s jeskyněmi. Potvory se vydaly na průzkum nově otevřených lovišť. Vibrace na povrchu zaslechla hladová potvora v jeskyni a rozhodla se sežrat loď. Etc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam