Libi se mi ten motiv kritiky a zaroven ucty k radu Jedi. Kontrast konzervativniho Huyanga a lehce progresivni Ahsoky a neortodoxni nejedi Sabine. Treti epizoda zrcadli ANH (vycvik, prestrelka s vyuzitim strilny, prilet Ahsociny lode k prstenci a la Falcon k Hvezde smrti). Ale neni to jen vykradacka a mechanicka variace, je to zaroven fresh zpusobem, kterej se uplne nepovedl TFA. Libi se mi i dynamika mezi postavama na vsech stranach, treba kooperace Ahsoky se Sabine pri vesmirny prestrelce, naznacena revnivost mezi zaporakama i v ramci Novy republiky. I ten jemnej obcasnej naznak humoru. Jak se zapletka s mapou zpocatku tvarila jako zase dalsi hon za ohranym mcguffinem, ale rozviji se to s purgillama a jejich prastaryma migracnima trasama ne uplne blbym a pro me celkem fascinujicim smerem. Ma to dobrou atmosferu. Nechci to predcasne prechvalit a delat z toho zas masterpiece, porad to muze ztroskotat a upadnout, ale zatim me to proste dost bavi. I kdyz asi castecne chapu, ze zvolenej styl a pojeti nesedi kazdymu, zvlast po Andorovi (kteryho za masterpiece povazuju, ale taky to chtelo vic epizod, aby to bylo zrejmejsi).