• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DWAYSTAR WARS seriály - Spoilery povoleny!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    IKARI: mě přijde scénář zajímavý a odvážný, rozhodně to stojí hodně mimo klišé... viděl jsem nějaké fanfilmy z prostředí Old Republic a tohle mi je dost připomnělo... navíc takhle nějak skutečné souboje na život a na smrt asi vypadají: ne nějaké nekonečné přestřelky, při kterých se Stormtroopeři nemůžou trefit, nebo okázalé akrobatické šermířské kousky - ale bum, bum, pár ran a je po soupeři. V jistém smyslu je to realističtější, než "válečný film" Andor, kde sice všichni zařvou, ale předtím předvádějí naprosto nerealistické hrdinské kousky. Tady mají Jediové hrdinové tuhý kořínek a předvedou, že nejsou loseři, ale probíhá to v (rámci žánru) nějak... uvěřitelně.

    Samozřejmě, teď začínám bejt trochu naštvanej, že mizej i postavy, ke kterým jsem si vytvářel zárodek nějakýho vztahu. Tohle v SW není běžný vůbec, tam když se nad někým objeví šipečka "kladný hrdina", tak s vyjímkou občasného sebeobětování má prakticky zajištěnou nesmrtelnost v jakékoliv situaci a na porážku kráčí jen kompars... (občas ad-absurdum, viz vysoce nepravděpodobná přežití vypjatých situací v Ahsoce...)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CLUMP: prohozeni dvojcat me sere, je to strasny klise, to si mohli odpustit
    IKARI
    IKARI --- ---
    XCHAOS: ja jednoznacne vinim scenar :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CLUMP: no, pokud některá z witches přežila, tak je možná mezi jejich schopnostma přivolat na svět Sitha.. možná je to něco jako "vyvolávání ďábla", jen ve Starwars podobě.. prostě místo space westernu horror s čarodějnicema. Jako ve skutečnosti, tenhle díl mi poprvé přišel, že se dívám na konvenční horor... některé ty emcionální kliše jsou typický horor, a tohle je možná další věc, co jste nečekali: SW byly už všechno, zejména v animácích a v Clone Wars, kde ty pocty žánrům byly i přiznané, ale hodně se toho lišilo i v hrané podobě, ale klasický horor moc ne (akorát IX, ale tam byl ten prvek hororu strašně béčkový).

    Spíš ale čekám, že Sitha si přivolala osamělá malá Mae v zoufalství a v touze pomstít se... ale nevím. Ostatně ji už stihli předat tu "sílu mnoha", během toho přerušeného rituálu.

    Ve SW světě mi chybí asi klasická detektivka (nebo jsem na něco zapomněl). Ne gangsterka, ne pokus akční thriller, ne western. Ale detektivka. Vyšetřování zločinu. Možná nějakým imperiálním policajtem, který vyšetřuje nějaký zločin, co se vyšetřit nemá a přivede ho to postupně na stranu Rebelů.

    Každopádně tohle se mi líbí, přestože horror nemusím. Ale uživatelé temné strany síly nemaj zábrany dělat věci, které jsou trochu hororové, takže hra na tohle téma se dala čekat. Že to nebude pořád jen pohádka, ale začnem mít trochu strach. Kromě toho Mae a Osha hrajou obě přiměřeně špatně na to, aby ty sympatie začaly být rovnoměrně rozprostřené (ostatně, hned na začátku Mae předvedla výkon, který prostě nemohl přímočaře směřovat jen k tomu, že ji chceme vidět dopadenou...)

    Je to zajímavé, je to míň stereotypní, než řada další produkce, kde jsou hrdinové hrdinští, padouši dělají důkladně padoušské zlo a z šedé zóny občas váhavě vystoupí nějaká kladná postava. Tady působí Jediové jako trochu policajti vymáhající tvrdě zákony a Sith se sám před sebou stylizuje jako freedom fighter, Mae se zas vidí jako Zoro Mstitel. Poslední zbylý hrdina má neurčité máslo na hlavě, které musí zbylé hrdince (a nám) vysvětlit, protože dlouho evidentně už naživu nebude.

    Zajímavé, zajímavé. Chápu, že, to někoho štve. Je to takové trochu Unfund Jedi :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CLUMP: ... což je přesně něco, co by se stalo třeba ve fanfilmu. Má to hrozně moc ducha fanfilmů, čímž je to tak trošku jako kanonizuje :-)

    Jako asi začínám chápat, co se na tom někomu nelíbí. Ona to totiž není klasická pohádka pro děti. Má to brutalitou blíž k Andorovi, ale tolik Jediů tak rychle po sobě neumíralo ani v Clone Wars, tam většinou zařvalo jen spousta klonů a Jediové se (většinou) drželi. Tady má Sith zatraceně navrch, Jediové mají tušené máslo na hlavě a obě witches, i když mají afinitu k opačným pólům síly (což asi je pointa toho, jak čarodějky vyráběj ta svoje dvojčata, ne asi...) jsou zajímavý napínavý faktor.

    Hmm, možná bych spíš než scénář vinil režii a celkově nízkou úroveň efektů. Kvalita těch akčních scén, s lightsaberem i bez, je vysoká (to už není fanfilm). Ale prostě divákovi je servírován setrvalý přísun překvapivých i nepřekvapivých zvratů, není čas vydechnout... ano, dá se tomu jistě něco vytknout, ale mě se to líbí (i když teda přesně, čekal jsem, že z Jediů zařve jen kompars a že ta dvojice jsou hlavní postavy, v tomhle ohledu to má ducha sequelů: že se tam ztrácejí postavy, od kterých si člověk něco sliboval a zůstávají různá zjevná béčka, které nemají co předvést...teda tady nezůstávají béčka, ale počet hlavních postav se povážlivě snížil...)
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    IKARI: Jeste neni vylouceno, ze horny mamka je Qimirova mistrine... Nebo to je blbost? Qimir hleda akolyt(k)u, aby mel nekoho, az ji zabije, jak se na Sitha slusi... nebo neco takovyho. Anebo to bude uplne jinak. Mas pravdu, ze jsme si Yorda a Jecki moc neuzili. Nastesti tu mam jeste posledni serii Jeho temnych esenci, kde hraje taky Dafne Keen, tak to me smutek trochu vykompenzuje.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    IKARI: cekam ze pristi epizoda bude zase z minulosti, uzijeme si kazdeho.
    IKARI
    IKARI --- ---
    ja jsem sazel na rohatou mamku

    CLUMP: jenom skoda, ze jsme nemeli sanci je lip poznat - spousta lidi si stezuje, ze se tesilo na wookieho nebo na Trinity, aby tam pak vubec nebyli, ale u Yorda a Jecki mam dost podobnej pocit
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    CLUMP: jo z Yorda mne boli za krkem :D
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Fakt, ze za maskou je Qimir, velky prekvapko nebylo. Ale jinak jich tam par bylo. Jednak, ze ty sermirsky souboje byly fakt dobry. A pak, ze to byl takovej masakr. Necekal jsem, ze to bude takhle brutalni (na pomery Star Wars), ze zabije nejen komaprz, ale i Jecki (jednu z mych oblibenych postav kvuli herecce, designu a taky jeji akcni sceny byly regulerne badass) a zlomi vaz Yordovi (ten me taky bavil). Plus pak prohozeni dvojcat... Naopak to, ze se jeste objevi svinko-mury citlivy na svetlo a budou se krajet, to jsem cekal.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    CLUMP: mne to doslo, kdyz sel pro vodu a May potom nasla mistra Wookie mrtveho. Servilni chovani mi nestacilo, by mohl byt i Jar Jar Sith :D
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    SEJDA: Ja taky! Ono to nebylo tezky uhadnout, me to napadlo hned v prvni epizode, kde se objevil. Dokonce mi to prislo v ctvrty epizode tak okate naznacovany, ze jsem si myslel, jestli to neni naschval, abysme si mysleli, jak jsme chytry... a pak nas prekvapilo, ze je to jinak... A jinak to porad byt muze. Hint:

    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Jenom napisu, ze ja jsem vedel kdo je Sith .. tam nekde hluboko v kostech, akorat jsem nemel cas to sem napsat :D
    IKARI
    IKARI --- ---
    ARAON: prave ... Sol se dostal na lod, takze samozrejme prvni co udela je ze posle domu zpravu o tom, co se stalo - druha varianta je, ze Mae predstirala, ze je Osha, jen aby se dostala k Jedijske lodi, aby mohla utyct, to ale znamena, ze musi zabit Sola hned v dalsi scene - na to to ale nevypada, protoze jsme dostali ten zaber s tim hledacem - nebo ho muze omracit, ale porad neresi ten problem se zpravou, jen ho odklada...

    pokud jde o to jestli jsou scenaristi debilove nebo ne, tak oni to nejak zahrajou, aby se dalo aspon tvrdit, ze byla kontinuita zachovana, na cem ale zalezi jak mocl velke idioty budou muset z Jediu udelat, aby toho dosahli
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ARAON: Což se nevylučuje :)
    ARAON
    ARAON --- ---
    IKARI: To jistě. Já většinou přemýšlím, co udělají postavy dál a jak se to vyvine, kdežtoco ty přemýšlíš nad tím, jak velcí debilové jsou scénáristi.
    IKARI
    IKARI --- ---
    ARAON: to je velka cast ty zabavy, premyslet, co se bude dit dal, ne? :)
    ARAON
    ARAON --- ---
    IKARI: Koukám, že předbíhání událostem je u vás doma národní sport.
    IKARI
    IKARI --- ---
    ARAON: Sol se dostal az na lod, tim asi pada tahle cast diskuze ... pokud ho teda Mae neprobodne hned v dasli scene
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam