WEWERKA: diky za tip, ten jet vypada zajimave. V podstate se jedna o pretlakovej system, kdy ventilator vytvari pretlak jak v zasobniku, tak ve filtru - v tom se to neodlisuje od moji soucasny jednotky. Ma to ale (snad) lepsi handling s tema pytlema na hobliny, z fotek to nejak neni moc dobre patrny, kdyztak se zkusim podivat jestli to nekde neni k videni.
Kazdopadne, ta cena je ve srovnani s jinejma podobnejma systemama uz docela vysoka - imho se to blizi cenam za podtlakovy systemy s filtrem na cistej prostor (M). Ten ma tu vyhodu, ze pri netesnostech nebo pri nefunkcnim / spatnym filtru to ten bordel nefouka do prostoru dilny. U nich je ventilator na konci systemu a v zasobnicich i ve filtru je podtlak, je to srovnatelny treba s mym Festool vysavacem s odlucovacem. Vetsinou to ale bejvaj uz vetsi krabice a hlavne casto stojej o dost vic. Hm.
Me to cely pomohlo v tom, ze jsem si uvedomil, ze i s moji starou masinou bych mohl dosahnout podstatnyho vylepseni situace: totiz kdybych si nechal udelat kovovej zasobnik na piliny, kterej by se dal nejakym rychloupinakem tesne a rychle pripnout, nechal vymenit pytlovej filtr za lepsi a hlavne tu celou legraci umistil mimo dilnu, takze ty zmineny netesnosti produkujici prach ve vzduchu by sly ven a ne do dilny. Co se tyce ucinnosti odsavani jako takovyho si totiz nemam na co stezovat, nedobrej je jenom handling s tema pytlema a nejspis i uniky jemnyho prachu do vzduchu v dilne. Do dilny bych privedl zvenci uz jenom cisty podtlakovy 10cm vedeni. Hm, neco navrhnu a zkonzultuju to s mym zamecnikem.