ANDY_WARHOL: kdyz vis jak na to, tak te jedno takovy spojeni zamestna rucnima nastrojema maximalne pul hodiny - nehlede na skutecnost ze pro nekoho kdo to ma jako hobby to je docela uspokojujici cinnost. Tech druhu spojeni je spousta a pro me treba tvorej asi tu vubec nejzajimavejsi cast truhlariny. Lidi ktery to nebavi nebo maji obe ruce levy je presto dost, ti vetsinou volej jiny nez truhlarsky spojeni (srouby, hmozdinky, lepeni atd)
Na delani dlabu s hranatejma dirama existuje dedikovanej pristroj - je to kombinace hranatyho dutyho dlata a vrtaku kterej odvrta vetsinu ty hmoty. Pokud se chces truhlarinou zivit a produkovat dlaby v akordu, tak se ti porizeni urcite vyplati. Mezistupen je vyfrezovani nebo vyvrtani otvoru s kulatymi rohy (ono to rotacnim nastrojem halt jinak nejde) a jejich docisteni dlatem.
No a potom existujou ruzny „langlochbohrer“ stroje ktery umej ten dlab vyfrezovat (s kulatejma hranama) a zaroven umej udelat pasujici cep taky s kulatejma hranama. Ja to mam jako nastavec na moji kombimasinu a abych se priznal tak jsem to jeste nikdy nepouzil, existujou o tom ale samozrejme videa jako ostatne o vsem co jsem zminil
Jo, jeste muzes delat ty dlaby oscilacni pilkou, to jde celkem dobre ale bez dlata se stejne neobejdes pokud to ma nejak vypadat - stavel jsem tak jednomu prckovi domecek.