• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLOWUPHobby truhlari, tesari a vubec woodworkeri vseho druhu
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    GECKO: s cenou bych asi zvládl pomoci
    GECKO
    GECKO --- ---
    MARASAN: První varianta by mi myslím vyhovovala... Zamkne se to uprostřed najednou obě křídla. Nějaký odkaz na vhodný zámek/kování? Díky
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    GECKO: znam dve verze - vysunovaci smerem dovnitr pri uplne zavrenych dverich (jedno kridlo vzdycky vpravo, druhy vzdycky vlevo) a zasunovaci do dolniho/horniho pojezdu, tam si muzes zvolit, v jake pozici dvere maji byt.
    GECKO
    GECKO --- ---
    DEEJAYY: Už jsem je našel... cena je teda masakr. No uvidím.

Hele, když už jsem to nakous, jsem zaseklej na řešení zámku... Budou to dvě desky posuvný zlepa doprava přes sebe. Přes celou šířku stěny. Jak nejsnáz vyřešit zámek?
    GECKO
    GECKO --- ---
    MARTYYNO: Tak můžu.. jasně že jo... stejně tak můžu použít několik svislých prken a svlak... jen ta deska v celku je prostě nejjednodušší no...
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    GECKO: dělají se i foliované překližky vodovzdorné ve formátu 3000x1500mm (síla 12, 15 a 18mm)
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    GECKO: nyxi rada, ale nemuzes to proste vyresit tak ze tu podkladovou desku udelas ze 2 kusu (mozna nakonec stejne nebudes mit na vyber) a ten spoj prave schovas tim, ze to mas prekryty tema cetris deskama?

Uz jsem principialne neco podobneho delal. Ty podkladove desky jsem k dobe stahnul kapsovym spojem (kterej jsem jeste projistotu prolepil) a pak ten spoj (a ostatne i ty kapsove spoje) schovas pod ty cetris desky, ktere zaroven zpevnuji celou tu konstrukci (hlavne teda spoj tech desek).
    GECKO
    GECKO --- ---
    GECKO: Tak OK, DTD surová i lamino jde 2800x2070. Když ji něčím nalakuju, tak by to mohlo asi být ok...
    GECKO
    GECKO --- ---
    Jde koupit nějaká konstrukční deska v rozměru 2700x1500mm nebo větším? Chci udělat posuvný dveře k venkovnímu skladu z 8 Cetrisu Hobby a přišlo mi nejsnažší to našroubovat na velkou desku a tu zavěsit na vhodný posuvný kování... ale všechno nač narážím je max 2500x1250. Bude to venku, ale pršet na to nebude, nemusí to nutně být nějak extra vodovzdorné.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BLOWUP: to budou kraťasy? Vlastně už je máš asi nyní na sobě, jak se dívám na datum.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MARASAN: nohy jsou dubovy, ta sedaci plocha je jasan kterej vyvratila vichrice
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BLOWUP: pekny drevo.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    And last but not least, stokrdle. Kdyz mam zablaceny boty, tak s nima vzdycky nataham bahno do obejvaku a mimo jiny je to proto, ze nemam kam si sednout kdyz si je chci sundat. Tak jsem si udelal pred dvere na galerii takovou lavicku, no.

Prezouvam se i tak jenom nekdy.

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    OK: dvere do dilny. Po asi sesti letech kdy jsem dilnu "zamykal" na takovej hacek jsem se rozhodl udelat normalni dvere ktery kdyby to situace opravdu nevyhnutelne vyzadovala pujdou zamknout. Pouzil jsem nejaky stary dvere od chliva, rozebral je, dal jim jinej rozmer, udelal novej ram z dubovejch fosen a celou tu stodvacetikilovou vec sam vlastnorucne zabudoval - podle hesla, co zvladli stari Egyptane, zvladnu taky.

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Ja teda diky tomu, ze mam starej barak, delam neco vicemene porad. Tohle treba jsou moje vstupni dvere - bylo tam takovy hnusny okno. Tak jsem koupil novy izolacni dvojsklo a udelal tam nejaky deleni. Je to detail, ale pokazdy kdyz to vidim, tak me to potesi.
    Imho jsou to detaily ktery urcujou kvalitu naseho zivota vic, nez se zda.

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    schody na pudu. Jeste chybi zabradli a potom takovej zaklop, aby se ta dira dala docasne zavrit - kdyz pomoci vratku na tu pudu taham rozmernejsi veci.

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    To vite, ze youtube je plnej „woodworkeru“ ktery delaj stoly s deskama z jednoho kusu, castecne vylitejma epoxidem, zejo? No, a ted si predstavte ze v Japonsku na to existuje tovarna ktera to nedela jako kusovku, ale jako masovou produkci s fantastickou japonskou preciznosti.

世界最高のダイニングテーブルの製造プロセス!驚愕の職人技の結晶!《関家具アトリエ木馬》
    https://youtu.be/cxlWah99EEY?si=HzT54eKjOf6kB_aV
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Pro ty komu to je neco platny: mala zkusenost s filtrem vzduchu Record Power AC400 a s onlineshopem Maschinenhandel Meyer.
    U MHM obcas nakupuju, jsou velmi agilni a maji na youtube vesela videa o svem sortimentu.
    Filtr jsem si poridil asi pred dvema roky, nechavam ho bezet kdyz v dilne delam vetsi hoblovaci nebo rezaci akce - to co neodsaje odsavani by mel pomoct odfiltrovat. Jak moc je nakonec ucinnej nevim, kazdopadne ve filtru pres odsavani neco zustane, takze k necemu snad je.

Pred casem proste ze dne na den prestal fungovat. Record Power na nej dava asi 5 let zaruku, ale nechtelo se mi ho posilat do Nemecka a zeptal jsem se myho svycarskyho dodavatele (Ettima) jestli by ho umeli opravit, i mimo zaruku. Sdelili mi, ze to neni problem, a ze i tusi co bude pricinou: prej u jedny serie odchazeji plosny spoje. A kdyz si vyjednam s MHM poslani nahradnich dilu, tak mi to opravej - kdyby to objednavali oni tak by me ty dily halt neco staly. MHM zareagoval velmi kulantne: pote co jsem jim poslal seriove cislo mi poslali nahradni plosnej spoj a samolepici pole pro ovladaci panel kterej se diky oprave musi odlepit, spolu s navodem jak si to doma sam opravit. Za me cool.

Record Power AC400 Drei-Phasen-Luftfilter mit Fernbedienung. – techstudio.ch
    https://techstudio.ch/products/record-power-ac400-drei-phasen-luftfilter-mit-fernbedienung?currency=CHF&variant=43842887385276&gad_source=1
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Film o tom, jak tesari ve Schwarzwaldu stavej tradicni metodou bez pouziti sroubu nebo hrebiku spajchr - kterej bude slouzit jako garaz.

Wie Zimmerleute einen traditionellen Kornspeicher bauen | SWR Handwerkskunst
    https://youtu.be/s8nqKadxxl4?si=1f0Gs3FphTwFS-d-
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam