• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XL1Cestovní pojištění- osobní zkušenosti, nejlepší varianty
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOCOURR: pokud bude ten tříměsíční výlet do 90 dnů a najdeš roční pojištění s vycestováním na 90 dnů tak bych to pak cenově porovnal oproti nákupu jednorázových pojistek a podle toho bych si vybíral

    (+ bacha k většině celoročních se nedá připojistit auto)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOCOURR:
    - ověřil bych si zda se to nebude brát jako práce - u pojištovny kde si nakonec vybereš pojištění - u toho dobrovolničení by to mohl být problém (aby nebyla potřeba pracovní pojistka)
    - rekreační sport má většina pojistek, to je asi OK
    - pozor s tou dobou trvání výletu, ono roční pojistka neznamená roční pojistka, znamená to že platnost pojistky je rok ale jsou tam omezený doby toho výjezdu (třeba 30 nebo 90 dní)
    - pojištění auta bych si připojistil podle toho jak daleko pojedeš + jakou máš asistenci v POV/HAV


    KOCOURR: zkusil jsem to uzavřít a ani tam nepíšou jakej je ten limit na vycestování :/
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    KOCOURR: Zatím mi asi nejlíp vychází roční pojištění od Axy - varianta Excelent, ale ještě jsem nepročetl celý podmínky. Nestudoval jste to někdo, je to v pohodě?
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    ADAMIRA: Pracovat tam budu, ale jen jako digitální nomád pro český organizace. Jinak budu z větší části objíždět workaway místa, kde budu zároveň jako dobrovolník. Sportovat u toho budu asi taky, ale jen rekreačně - jóga, běh, plavání - prostě klasika.
    Nejdelší výlet bude asi na 3 měsíce, jinak min. 2-3 týdny.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOCOURR: Budeš tam pracovat nebo sportovat? Jak dlouhý ty jednotlivý cesty budou?
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Ahoj, letos plánuji několik cest do zahraničí (celkem 5-7 měsíců mimo ČR), vše v rámci EU, dopravu budu kombinovat letecky a vlastním autem. Máte doporučení na nějaké dobré pojištění? Je lepší si před každou cestou uzavřít nové, nebo jedno na celý rok?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    btw rizikové sporty má AXA například u ferrat max do obtížnosti B/C, pokud by někdo chtěl lézt těžší tak bych doporučil ten alepnverein nebo krátkodobě Direct (ten měl myslím do F ale taky doporučuju zkontrolovat před nákupem)

    A ted koukám na alpenverein a to krytí je mimochodem hroznej shit, jakože hodně špatný, ale slevy na chaty dobrý :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FIELDMAN:
    - já neříkám že jsi někde za posledních několik let byl, jenom říkám že je potřeba řešit na kdy/na jak dlouho
    - u ročního pojištění to u hodně pojišťoven nejde, zkusil jsem to na tý axe ted a taky tam ta nabídka nebyla, u alpenverein je to v základu
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    ADAMIRA:
    - Déle jak na 90 dní jsem nejel už několik let. Když jsem to před šesti roky řešil, tak jsme "papírově" na den přicestovali do ČR a perioda se obnovila
    - Připojistit rizikové sporty se dá. A to jak u AXA tak u dalších pojišťoven. (já například k tomu ještě AlpenVerein -http://pojisteni-alpenverein.cz/ - opět pro celou rodinu)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FIELDMAN: no řekl bych že minimálně řešíš kdy jedeš (max délka cesty je tam dle mýho 90 dní) a co tak koukám tak se k ročnímu u Axy nedaj připojistit třeba rizikový sporty

    S tím "mamé za sebou snad všechno" bych byl opatrnej
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    Rodinné celoroční AXA premium. Neřeším kam jedu, kdy jedu, jak jedu...

    Z pojistných událostí máme za sebou snad všechno kromě repatriace (naštěstí) a vždy bez jakýchkoliv problémů.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOC256: co dělá "osobní bankéřka" na lince pojištovny/asistenčky?


    Já vím že dost pojišťoven, svoje "prémiové/VIP služby" dodává i když si pojistíš pytlík na brambory za dvě koruny ale dostaneš služby jako každej jinej.

    Představa že se jim na telefonu objeví "Tonda Novák - VIP přístup" a ty operátoři se budou chovat jinak, je opravdu mylná, i když to umí "zahrát" tak, že to tak vypadá. (Ben There, Done That! ;) )
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMIRA:
    SPLIFFBOY:
    No třeba číslo pojistky a další věci u sebe nemám. Jinak pravda ano oprávněná připomínka...

    No nevím co přesně je iluze, ale třeba cokoliv mohu řešit na jednom čísle, přes osobní bankéřku, když není k dispozici, přepme někam kde se někdo ochotně věnuje. Je to fakt nebe a dudy...
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    KOC256: ono teda jen pro poradek - po kontaktu asistencni linky ti Axa zasle formular na mail ;)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOC256:
    - tak samozřejmě, každej to má jinak, já neříkám že tam ta možnost nahlašování po telefonu být nemá, já se divím že tam není možnost online nahlášení (kterou v případě pojištění batožiny využije 95% lidí) - ale teda nevím jestli ti rozumím "než abych se rozčiloval u nějakého formuláře, kde polovinu věcí u sebe nemám nebo musím hledat atd." ty ty věci nemáš při vyplňování formuláře ale máš je u sebe při čištění zubů? Je jednoduší něco hledat během telefonátu než když sedíš u PC? Btw ty dokumenty stejně nakonec budeš muset poslat (nějak) - tzn. buď opět elektronicky, poštou nebo osobně

    "prémiové služby" - to je obrovská, ale stále zažraná iluze :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAMIRA:
    To je asi úhel pohledu. Já teda raději zapnu telefon a dám si sluchátko a klidně si jdu mýt zuby a počkám až to někdo zvedne, než abych se rozčiloval u nějakého formuláře, kde polovinu věcí u sebe nemám nebo musím hledat atd.

    Samozřejmě s tím čekáním to je nadnesené, když máte prémiové služby, kde vás díky čísla telefonu už oslovují jménem atd.

    Ale na druhou stranu vnímám i to, že je tu spousty introvertů (ajťáků) co upřednostní cokoliv před osobním nebo telefonním kontaktem :-).
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPLIFFBOY: teď na to koukám, ani jsem tomu nechtěl věřit - tomu nahlašování všech poj. událostí pouze po telefonu

    to je slušnej pravěk teda :/
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    HERODES: Hele ja se v pondeli vratil z Thajska, cestou tam nam aerolinka nedorucila bagly (dva dny zpozdeni). Ja i cestovni partner jsme resili pojistnou udalost v ramci pojistek ke kartam/bankovnim sluzbam. Ja u CSOB k jejich kreditce, tedy s CSOB pojistovnou, on pres Mbank a pojistku k jejich zlate karte, kteri to maji outsourcovane na Axu. Zkusenost obou jsou pozitivni, oba mame plneni, on dokonce asi behem dvou dnu, me dnes po 6 dnech prislo vyrozumeni od CSOB, ze to posilaji (ale jeste to nedorazilo). Takze axa je rychlejsi. Nicmene musel jim volat na asistencni linku, u CSOB pro me bylo komfortni, ze jsem se z inet bankingu proklik do zony pojistovny a tam udalost zalozil a nahral dokumenty, takze jsem ani nemusel s nikym mluvit.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HERODES:
    Určitě každá recenze dobrá.
    Pro mě bylo v minulosti i důležité to, zda to jde sjednat online během pár minut. Zda je rozhraní přehledné a přímočaré atd.
    HERODES
    HERODES --- ---
    Po dlouhých letech s AXA jsem se začal trochu zajímat, recenze a zkušenosti s touto pojišťovnou nevypadaly moc dobře, i když samozřejmě chápu, že recenze píšou většinou jen ti nasraní, spokojení klienti k tomu nemají důvod.
    Nicméně před letošní dovolenou jsem si udělal soukromé porovnání náklady vs. plnění a nejlépe mi z toho vypadla ČSOB pojišťovna.
    Tolik jsem vám chtěl říci. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam