DAVE2: Tak jsem už zprovoznil ten Photoshop s Generative Fill. Moje postřehy:
- kvalita trochu pokulhává, často je poznat, že je to vygenerovaný obrázek. Nedá se srovnávat třeba s mým oblíbeným Midjourney
- objekty to generuje do samostatné hladiny. Bohužel to ale vygeneruje vyznačenou oblast i s pozadím. Takže pokud ten vygenerovaný objekt chcete upravovat, stejně je třena jej oříznout. Škoda
- kromě zásahů do fotografií to funguje i jako samostatný generátor obrázků. Jednoduše stačí založit nový výkres a označit pro generování celou bílou plochu
- kupodivu to asi nemá nějaké omezení velikosti obrázků. V pohodě jsem vygeneroval obrázek 2000x3000 pixelů, ani to netrvalo déle
- má to občas problémy odhadnout správnou velikost. V podstatě se to vždy snaží vyplnit tu vybranou plohu, takže když do fotky louky vyberu obrovskou oblast a nechám tam vygenerovat koně, bude obrovský - nepřízpůsobí to vždy s ohledem na perspekticu. Samozřejmě stačí vybrat menší oblast a problém je vyřešen..
- generování okraje rozšířeného obrázku je super. Za mě použitelné třeba na textury, kdy vezmu kousek fotky nějakéhoho dřeva a zvětším si to jak potřebuju. Jenom čím více se to vzdaluje od originálního obrázků, tím horší je kvalita. Reálně je to použitelné na zvětšení tak o 50% na všechny strany
- pro fotografy apod je asi nejpoužitelnější odstraňování rušivých objektů. Tam je to ale docela zklamání - nevidím rozdíl oproti původnímu retušovacímu štětci.