(tak trochu mám podezření, vzhledem k problematické implementaci ActicityPub v Hubzille, která podsouvá idčka uživateků už naformátovaná s HTML odkazy na sama sebe a svůj vlastní viewer identit, místo aby dala šanci lokálnímu vieweru identit, ve kterém jsem zalogovaný, že ta nomadická identita je ve skutečnosti znouzecnostnost, kterou se autor snaží dosáhnout, aby tohle chování obhájil, protože uživatel bude automaticky zalogovaný i na jiných instancích. Ano, když jsem před asi 10 lety promýšlel, jak bych udělal "vlastní activitypub", neboli "vlastní federovaný twitter/facebook", tak jsem na ten problém, že na většině instancí budu nezalogovaný, narazil taky :-)
Nomadická identita by byla ďábelské řešení, ale je to současně řešení problému, který je potřeba lidem vysvětlit, že není problém. Je možná dobře, že na cizích instancích nejsme zalogovaní. je to součást ochrany našeho soukromí, naší online identity. Myslím, že nomadická identita by s sebou nesla některé problémy, které mají cookies. Myslím, že "stěhování účtů" by bylo něco jiného a že chovat se jako zalogovaný na spoustě instancí, kde jsem si účet nezakládal, může přinést nové problém (v první řadě, fakt nechci, aby prokliky na uživatelské handly nebo hashtagy nebo i na jiné statusy byly prokliky mimo instanci nebo appku, na externí webovou stránku, a to je problém, který jestli Streams sdílí s Hubzillou, tak je to spíš problém, než feature..)