• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMMastodon 🐘 / Fediverse - decentralizovaná sociální síť
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DNF: ano, já jsem ultra-libtard, na kterého mají spadeno všichni contardi :)
    DNF
    DNF --- ---
    KOLCON: Zajimavej ucet :) Slovo libtard v tomhle foru pouzil uz 2022, kdyz to jeste nebylo zdaleka tak cool, Vypsat si prispevky tohoto id je opravdu vtipne. Vypada to, ze si chce povidat vyhradne s Xchaosem.

Tak priste DM, jo?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Doba uchovávání vzdáleného obsahu

Všechny příspěvky z jiných serverů (včetně boostů a odpovědí) budou po uplynutí stanoveného počtu dní smazány bez ohledu na interakci místního uživatele s těmito příspěvky. To se týká i příspěvků, které místní uživatel přidal do záložek nebo oblíbených. Soukromé zmínky mezi uživateli z různých instancí budou rovněž ztraceny a nebude možné je obnovit. Použití tohoto nastavení je určeno pro instance pro speciální účely a při implementaci pro obecné použití porušuje mnohá očekávání uživatelů.

Posunul jsem hodnotu na 768 dnů a uvidíme...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VITEX: je to divný, holt se to nechová, jak jsem si myslel. Asi není selektivní chování cacheovaných příspěvků implementované. Mohl bych zkrátit životnost médií (lze znovunačíst z původního serveru) a prodloužit životnost statusů v SQL, hmm. udělám to. sorry.
    VITEX
    VITEX --- ---
    XCHAOS: Automatické mazání nemám aktivované. Navíc problém se týká přízpěvků jichž nejsem autorem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VITEX: myslím si, že automatické mazání příspěvků si každý nastavuje v preferencích svého účtu. Defaultně je zapnuté asi na rok a musí se vypnout.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    @thejapantimes@mastodon.social
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ... a kromě toho ještě umí v případě zmínky shrnovat diskuzní vlákna (nevyzkoušeno)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    @tldr@fuzzies.wtf je zajímavá AI hříčka:

Pokud bota follownete, follow vám oplatí. A poté, kdykoliv v nějakém dlouhém příspěvku použijete hashtag #tldr tak vám odpoví na váš příspěvek zestručněním jeho obsahu, a to v angličtině. Ovšem správně rozumí a zkrátí i příspěvku v češtině (předpokládám, když je jazyk statusu správně zvolen).

Takže i když nemáme ve Fediverse nic jako Grok, tak tam máme tohle a je to zajímavé. Jde z toho trochu strach...
    TOM
    TOM --- ---
    ALMAD: aehm... potom, co jsem si vyfiltroval zdejší kolconovy příspěvky... jsem ho učinil historicky prvním zabanovaným uživatelem tohoto auditka ¯\_(°_°)_/¯
    bez varování (věřím, že takovýto ryze neliberální přístup by mu nutně musel imponovat)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    KOLCON: OT, ale me vy fakt zajimalo, jak se libtard a americky rozdeleni na pravo/levo dostalo do slovniku Cechu, kde to pravolevo vubec nedava smysl.

Je ten kulturni export fakt tak silnej?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Všechny účty bridgeované z Bluesky jsem si dal do jediného Mastodon seznamu Bluesky a skrz jejich boosty se dozvídám o dalších účtech, které povolily bridgeování. V podstatě těch účtů, co bridgeování akceptují je tolik, že je to pro mě zaměnitelné s provozem vlastního Bluesky účtu a dělám si tak i obrázek o odlišném stylu téhle sítě (který je daný i limitem 300 znaků)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Rád bych upozornil, že když se někdo bude trefovat např. do autora, od jehož stěžejního díla je odvozená moje přezdívka, že mu tady hrozí ban :-)
    Chaos: Making a New Science - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Chaos:_Making_a_New_Science
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    XCHAOS: todle? Fuj vždyť to je nějaký další libtardí chudáček…
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    XCHAOS: grok mi na vyziadanie ako zdroje uviedol aj wikipediu :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    James Gleick: "Wikipedia is a problem for Musk/Trump. Not, as Mu…" - mas.to
    https://mas.to/@gleick/113710366535073110
    James Gleick..... další účet, která se ve Fedi vyplatí sledovat :-)
    @gleick@mas.to
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jürgen Hubert: "1/ Thanks to @cwebber@social.coop for helping me …" - The Folkore Cafe
    https://thefolklore.cafe/@juergen_hubert/113656250310666195
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    zejména @popularmechanics@flipboard.com je dobrej bulvár :-) ty titulky :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Daniel Šnor: "Na Flipboardu je spousta technologických webů, ka…" - Mastodon
    https://mastodon.social/@danielsnor/113661691513610114
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam